Întrebare adresată de către deputatul Monica Iacob-Ridzi ministrului Educației Naționale – Remus Pricopie

ÎNTREBARE

 

Către:  Domnului REMUS PRICOPIE

Ministrul Educaţiei Naţionale

De către: Deputat MONICA IACOB- RIDZI,

Grupul Parlamentar PP-DD

Subiectul întrebării: grădiniţă pentru copiii preşcolari din Aninoasa

Stimate domnule ministru,

Vreau să vă semnalez faptul că în oraşul Aninoasa din judeţul Hunedoara, localitate pe care o reprezint în Camera Deputaţilor, există o problemă majoră legată de funcţionarea sistemului educaţional.

Astfel, deşi pe raza localităţii Aninoasa există, în structura organizatorică a Şcolii gimnaziale “Sfânta Varvara”, două grădiniţe, funcţionarea acestora este grevată de condiţiile improprii în care-şi desfăşoară acestea activitatea. După cum am înţeles de la directorul acestei unităţi de îmvăţământ, aţi fost informat încă de acum 6 luni despre faptul că cele două grădiniţe din Aninoasa funcţionează în două apartamente ale unor blocuri de locuinţe, fără a beneficia de spaţiul corespunzător, de un loc de joacă pentru copii şi, ceea ce este şi mai grav, fără avizele de funcţionare necesare.

Doresc să vă readuc în atenţie acest subiect, cu convingerea faptului că cei 85 de preşcolari din oraşul Aninoasa şi ceilalţi care vor veni în anii următori, merită să pornească în activitatea educaţională beneficiind de condiţii dacă nu foarte bune, atunci cel puţin decente.

În acest context, vă întreb, stimate domnule ministru, dacă aveţi în vedere derularea unei investiţii privind construirea unei grădiniţe în oraşul Aninoasa din judeţul Hunedoara ?

Solicit răspuns scris.

Vă mulţumesc.

Cu deosebită consideraţie,

MONICA IACOB- RIDZI

Grup Parlamentar PP-DD

Comments are closed.