Aveti nevoie de un certificat energetic in Alba Iulia, iar un cost cat mai bun are prioritate pentru Dvs?

Prin completarea formularului de mai jos puteti obtine de la platforma Evaluari24 cea mai buna oferta de la 5 profesionisti autorizati din localitatea Dvs! Facil, comod, avantajos si fara costuri! (La scurt timp dupa completarea si trimiterea formularului veti primi oferta de pret!)

(*daca oferta primita nu va satisface, aveti libertatea de a solicita alte oferte de pret de la alti specialisti in audit)

 

Formular cerere de oferta

 

Obtineti oferte pentru servicii de audit energetic si certificat energetic in Alba Iulia

  • Descoperiti un cost conform cu bugetul dumneavoastra
  • Obtineti oferta fara costuri
  • Pentru economie de timp, bani si energie
  • Veti colabora doar cu experti verificati
  • Primiti oferta rapid
  • Aveti garantii multiple
  • E simplu si convenabil

Un document normativ datat Iulie 2013, emis de catre Guvernul Romaniei vizeaza atat vanzarea cat si inchirierea imobilelor, pretinzand proprietarilor detinerea unui certificat energetic; vorbim despre un document specific (care are un caracter numai informativ) prin care se atesta performanta energetica a cladirii in cauza, cat si incadrarea cladirii intr-o clasa speciala in ceea ce priveste eficienta energetica. Lipsa acestei certificari a eficientei energetice poate face ca eventualele acte de vanzare si cumparare a oricarui imobil sa poata fi anulate. Mai mult, acest document este obligatoriu in cazul receptionarii oricarei constructii nou ridicate.

La ce foloseste un un certificat energetic totusi?

Prin detinerea acestui document, potentialul client ori cel care intentioneaza sa inchirieze va fi direct si oficial informat in legatura cu eficienta energetica a constructiei; aceasta este exprimata pe baza consumului caracteristic de electricitate de-a lungul unui an, masurat in kWh/m.p. suprafata utila, si in particular exprimat prin consumul specific anual pentru apa calda pentru consum casnic, pentru caldura de incalzire, si pentru iluminatul locuintei.

Certificatul prevede eficienta energetica a acestui apartament, prin incadrarea acestuia intr-o anume categorie de energie. In particular, cu ajutorul acestei certificari se intentioneaza, dar totodata se si stimuleaza o crestere a economiei energetice a imobilului. O scadere a consumului energetic conduce la scaderea emisiilor de gaze de sera. Pe baza cercetarilor Agentiei Internationale a Energiei, o crestere a performantei energetice a cladirilor in cauza, a proceselor din industrie dar si a transporturilor vor scadea necesarul energetic al globului cu aproximativ 33% – cel tarziu pana in 2050.

De ce acte aveti nevoie pentru obtinerea unui certificat energetic?

Ca sa obtineti un certificat energetic este necesar sa elaborati un dosar care va include diverse documente. In cazul apartamentelor, veti avea nevoie prima data de documentul din care sa reiasa dreptul de proprietate alaturi de documentele cadastrale sau de partiurile de arhitectura ale imobilului. In cazul cladirilor sunt obligatorii cartea tehnica a imobilului, planurile de amplasament ale cladirii, planurile de structura ale cladirii, planurile si descrierea instalatiilor existente in cladirea respectiva.

De asemenea, pot fi de trebuinta unele date tehnice care sa prezinte informatii in ceea ce priveste materialele folosite pentru constructie, niste informatii tehnice care fac referire la echipamentele instalatiilor de incalzire, de climatizare sau racire, de ventilatie, sau pentru furnizarea apei s.a.m.d.

Care este durata eliberarii actului?

De cele mai multe ori, aveti posibilitatea sa obtineti un certificat energetic in una sau doua zile. Cei mai multi auditori vor lua in considerare imediat cererea Dvs, si se vor deplasa sa viziteze locuinta in tema in scurt timp pentru a obtine datele si informatiile necesare.

Ce costuri presupune si care este perioada de valabilitate?

Pretul acestui certificat energetic Alba Iulia ar putea sa difere in functie de diferiti parametri, ca de exemplu: localizarea imobilului, suprafata, pozitia, numarul existent de camere. Din momentul emiterii, un certificat energetic si auditul energetic al acelui imobil au o valabilitate de 10 ani.