Trebuie sa obtineti un certificat energetic in Alba Iulia, iar un cost cat mai atractiv este important pentru Dvs?

Prin completarea formularului de mai jos puteti obtine de la platforma Evaluari24 cea mai buna oferta de la 5 auditori energetici locali! Usor, convenabil, avantajos si fara costuri! (La scurt timp dupa completarea si trimiterea formularului veti primi oferta de pret!)

(*daca oferta obtinuta nu va satisface, puteti oricand solicita alte oferte de pret de la alti specialisti in audit)

 

Formular cerere de oferta

 

Obtineti oferte pentru servicii de audit energetic si certificat energetic in Alba Iulia

  • Alegeti un cost potrivit pentru bugetul alocat de Dvs
  • Primiti oferta complet gratuit
  • Faceti economie de energie, timp si bani
  • Veti colabora doar cu profesionisti verificati
  • Primiti oferta rapid
  • Aveti garantii multiple
  • E foarte facil si comod

Un act normativ din data de Iulie 2013, emis de catre Guvernul Romaniei legifereaza atat scoaterea la vanzare cat si inchirierea cladirilor, cerand posesorilor detinerea unui certificat energetic; adica un document cu informatii tehnice (avand un rol doar informativ) care sa ateste performanta energetica a a cladirii, dar si incadrarea acesteia intr-o categorie particulara pentru performanta energetica. Lipsa acestei certificari a eficientei energetice face ca eventualele contracte de vanzare si cumparare a oricarui imobil sa fie anulate. In plus, acest document este obligatoriu in situatia receptiei oricarei constructii nou ridicate.

La ce foloseste un acest certificat energetic in cele din urma?

Prin detinerea acestui document, potentialul client ori cel care intentioneaza sa inchirieze devine informat in mod oficial in legatura cu performanta energetica a imobilului; aceasta este exprimata prin consumul caracteristic de curent de-a lungul unui an, masurat in kWh/m.p. suprafata utila, si in particular definit prin consumul specific pe un an pentru iluminare, pentru caldura de incalzit si pentru apa calda pentru consum casnic.

Informarea stabileste eficienta de energie a acestui imobil, prin incadrarea acestuia intr-o anume clasa de energie. Concret, cu ajutorul acestei certificari se urmareste, dar totodata se si stimuleaza o crestere a performantei energetice a cladirii. O diminuare a consumului de energie duce la scaderea degajarilor de bioxid de carbon. Corespunzator cercetarii Agentiei Internationale a Energiei, o imbunatatire a performantei energetice a acestor cladiri, a proceselor din industrie dar si a transporturilor vor scadea nevoia energetica a pamantului cu aproximativ o treime – in urmatorii 30 de ani.

De ce acte aveti nevoie pentru obtinerea unui certificat energetic?

In vederea obtinerii unui certificat energetic trebuie sa intocmiti un dosar ce va contine cateva acte. Pentru apartamente, aveti nevoie prima data de documentul care sa ateste dreptul de propritate insotit de documentele cadastrale sau de partiurile de arhitectura ale locuintei. Pentru cladiri sunt solicitate cartea tehnica a imobilului, planurile de amplasament ale cladirii, planurile de structura ale cladirii, planurile si descrierea instalatiilor existente in cladirea respectiva.

Nu in ultimul rand, pot fi folositoare unele date tehnice care sa ofere informatii despre materialele de constructii folosite, anumite informatii tehnice legate de echipamentele instalatiilor de incalzire, de racire-climatizare, de ventilatie, de furnizari apa calda dar si apa rece s.a.m.d.

In cat timp puteti intra in posesia acestuia?

De cele mai multe ori, veti obtine un certificat energetic in una sau doua zile. Majoritatea auditorilor vor lua in considerare imediat cererea Dvs, si se vor deplasa sa vada locuinta pentru care ati facut solicitarea intr-un timp scurt pentru a prelua detaliile de care au nevoie.

Cat costa si care este perioada de valabilitate?

Costul unui astfel de certificat energetic Alba Iulia se poate sa fie diferit in functie de diferiti conditii, spre exemplu: pozitionarea imobilului, suprafata, pozitionarea, cate camere exista. Din clipa in care a fost emis, un certificat energetic impreuna cu auditul energetic al respectivei cladiri sunt valabile 10 ani.