Trebuie sa obtineti un certificat energetic in Alexandria, iar un tarif cat mai avantajos are prioritate pentru Dvs?

Prin completarea formularului de mai jos puteti obtine de la platforma Evaluari24 cea mai buna oferta de la 5 specialisti in audit energetic din localitatea Dvs! Usor, comod, avantajos si gratuit! (La scurt timp dupa completarea si trimiterea formularului veti primi oferta de pret!)

(*daca oferta obtinuta nu va satisface, puteti oricand cere alte oferte de pret de la alti auditori)

 

Formular cerere de oferta

 

Obtineti oferte pentru servicii de audit energetic si certificat energetic in Alexandria

  • Descoperiti un cost conform cu bugetul alocat de Dvs
  • Obtineti oferta fara costuri
  • Faceti economie de bani, timp si energie
  • Veti colabora doar cu profesionisti verificati
  • Primiti oferta rapid
  • Aveti garantii multiple
  • E atat de simplu si comod

Un act normativ publicat in Iulie 2013, emis de catre Guvernul Romaniei reglementeaza atat scoaterea la vanzare cat si inchirierea imobilelor, cerand posesorilor sa detina un certificat energetic; acesta este un document cu informatii tehnice (care are un caracter doar informativ) folosit pentru a atesta performanta energetica a respectivei cladiri, dar si incadrarea acesteia intr-o clasa particulara in ceea ce priveste eficienta energetica. Lipsa acestei certificari a performantei energetice poate face ca eventualele acte de instrainare a fiecarui imobil sa fie anulate. In plus, acest act este solicitat in cazul receptiei oricarei constructii nou ridicate.

La ce foloseste un acest certificat energetic totusi?

Prin detinerea acestui document, potentialul cumparator sau cel care va sta in chirie devine informat in mod oficial in legatura cu performanta energetica a locuintei; aceasta este exprimata prin consumul caracteristic de energie anual, masurat in kWh/m.p. suprafata utila, si mai ales exprimat prin consumul specific anual de caldura pentru incalzire, pentru apa calda pentru consum casnic, si pentru iluminat.

Certificatul prevede eficienta de energie a acestui imobil, prin incadrarea acestuia intr-o anume categorie de energie. Mai exact, cu ajutorul acestei certificari se doreste, dar de asemenea se si promoveaza o sporire a performantei energetice a locuintei. O scadere a consumului energetic duce la diminuarea emisiilor de bioxid de carbon. Corespunzator cercetarii Agentiei Internationale a Energiei, o consolidare a economiei energetice a acestor imobile, a proceselor industriale dar si a celor din domeniul transporturilor vor scadea nevoia energetica a pamantului cu pana la 33% – in urmatorii 30 de ani.

De ce acte aveti nevoie pentru a obtine un certificat energetic?

In vederea obtinerii unui certificat energetic trebuie sa pregatiti un dosar ce va include cateva documente. In cazul apartamentelor, aveti nevoie la inceput de documentul de proprietate insotit de actul cadastral sau de partiurile de arhitectura ale constructiei. Pentru cladiri sunt solicitate cartea tehnica a imobilului, planurile de amplasament ale cladirii, planurile de structura ale cladirii, planurile si descrierea instalatiilor existente in cladirea respectiva.

Mai pot fi de trebuinta anumite date tehnice care sa prezinte informatii referitoare la materialele de constructii folosite, niste date tehnice legate de echipamentele instalatiilor de incalzire, cele de racire si climatizare, de ventilatie, sau pentru furnizarea apei s.a.m.d.

In cat timp puteti intra in posesia acestuia?

In majoritatea cazurilor, veti obtine un certificat energetic in cel mult doua zile. In general auditorii vor raspunde rapid cererii Dvs, si se vor prezenta sa evalueze imobilul pentru care ati facut solicitarea intr-un timp scurt pentru a obtine informatiile care sunt necesare.

Care este costul si cat este valabil documentul?

Costul acestui certificat energetic Alexandria ar putea sa difere din cauza unor conditii, de exemplu: pozitionarea imobilului, marimea, pozitia, cate camere exista. De la emiterea sa, un certificat energetic impreuna cu auditul energetic al al imobilului in cauza vor fi valabile 10 ani.