Aveti nevoie de un certificat energetic in Arad, iar un cost cat mai bun este prioritar pentru Dvs?

Prin completarea formularului de mai jos puteti obtine de la platforma Evaluari24 cea mai buna oferta de la 5 specialisti in audit energetic din zona Dvs! Rapid, convenabil, avantajos si gratuit! (Veti primi o oferta la scurt timp dupa completarea formularului)

(*daca oferta obtinuta nu va satisface, puteti oricand cere alte oferte de pret de la alti auditori)

 

Formular cerere de oferta

 

Obtineti oferte pentru servicii de audit energetic si certificat energetic in Arad

  • Selectati un tarif potrivit pentru bugetul dumneavoastra
  • Primiti oferta complet gratuit
  • Faceti economie de timp, bani si energie
  • Lucrati doar cu profesionisti verificati
  • Primiti oferta intr-un timp foarte scurt
  • Aveti garantii multiple
  • E foarte facil si convenabil

Un act normativ datat Iulie 2013, elaborat de catre Guvernul Romaniei legifereaza atat scoaterea la vanzare cat si inchirierea locuintelor, cerand proprietarilor sa detina un certificat energetic; vorbim despre un document tehnic (care are un caracter doar informativ) folosit pentru a atesta performanta energetica a a cladirii, cat si incadrarea sa intr-o categorie particulara in ceea ce priveste eficienta energetica. Lipsa unei asemenea certificari a performantei energetice poate face ca eventualele contracte de instrainare a oricarei locuinte sa poata fi considerate nule. In plus, acest document este necesar in cazul receptiei oricarei constructii nou ridicate.

La ce foloseste un un certificat energetic totusi?

Cu ajutorul acestui act, potentialul cumparator ori chirias este informat in mod oficial in legatura cu eficienta energetica a constructiei; aceasta este exprimata prin consumul specific de curent pe parcursul unui an, masurat in kWh/m.p. suprafata utila, respectiv definit prin consumul specific pe un an pentru iluminare, pentru caldura de incalzit si pentru apa calda pentru consum casnic.

Certificatul cuprinde eficienta de energie a acestui apartament, prin repartizarea sa intr-o anume categorie energetica. Concret, cu ajutorul acestei certificari se urmareste, dar totodata se si stimuleaza o sporire a economiei energetice a cladirii. O reducere a exploatarii energetice va duce la diminuarea emisiilor de bioxid de carbon. Corespunzator cercetarilor Agentiei Internationale a Energiei, o crestere a economiei energetice a cladirilor in cauza, a proceselor industriale dar si a celor din domeniul transporturilor ar putea reduce nevoia energetica a lumii cu pana la o treime – in urmatorii 30 de ani.

Ce acte trebuie pregatite pentru a obtine un certificat energetic?

Ca sa obtineti un certificat energetic va trebui sa pregatiti un dosar care va include diverse acte. Pentru apartamente, veti avea nevoie prima data de documentul care sa ateste dreptul de propritate insotit de actul cadastral sau de partiurile de arhitectura ale locuintei. Atunci cand ne referim la cladiri sunt necesare cartea tehnica a imobilului, planurile de amplasament ale cladirii, planurile de structura ale cladirii, planurile si descrierea instalatiilor existente in cladirea respectiva.

Mai sunt folositoare niste date tehnice care sa prezinte informatii referitoare la materialele din care a fost realizata constructia, unele date tehnice referitoare la echipamentele instalatiilor de incalzire, de climatizare sau racire, de ventilatie, sau pentru furnizarea apei s.a.m.d.

Care este durata eliberarii actului?

De obicei, puteti obtine un certificat energetic in cel mult doua zile. Majoritatea auditorilor vor satisface rapid cererea Dvs, si vor veni sa evalueze locuinta in tema intr-un timp scurt pentru a prelua informatiile necesare.

Ce costuri presupune si care este perioada de valabilitate?

Taxa unui certificat energetic Arad ar putea sa difere pe baza anumitor conditii, ca de exemplu: pozitionarea imobilului, suprafata, zona, cate camere exista. Din momentul emiterii, un certificat energetic si auditul energetic al respectivei cladiri au o valabilitate de 10 ani.