Aveti nevoie de un certificat energetic in Bacau, iar un cost cat mai avantajos este prioritar pentru Dvs?

Prin completarea formularului de mai jos puteti obtine de la platforma Evaluari24 cea mai buna oferta de la 5 profesionisti autorizati locali! Rapid, convenabil, avantajos si gratuit! (La scurt timp dupa completarea si trimiterea formularului veti primi oferta de pret!)

(*daca oferta obtinuta nu va satisface, aveti libertatea de a solicita alte oferte de pret de la alti profesionisti)

 

Formular cerere de oferta

 

Obtineti oferte pentru servicii de audit energetic si certificat energetic in Bacau

  • Descoperiti un cost potrivit pentru bugetul alocat de Dvs
  • Consultati oferta fara nici un cost
  • Faceti economie de bani, timp si energie
  • Veti colabora doar cu specialisti verificati
  • Primiti oferta rapid
  • Aveti garantii multiple
  • E atat de simplu si comod

Un act normativ din data de Iulie 2013, elaborat de catre Guvernul Romaniei legifereaza atat vanzarea cat si inchirierea imobilelor, cerand posesorilor sa detina un certificat energetic; vorbim despre un document cu informatii tehnice (avand un rol doar informativ) folosit pentru a atesta performanta energetica a cladirii in cauza, cat si potrivirea acesteia intr-o categorie speciala in ceea ce priveste eficienta energetica. Lipsa acestei certificari a performantei energetice va face ca eventualele acte de tranzactionare a oricarei locuinte sa fie anulate. In plus, acest act este obligatoriu in momentul receptiei unei constructii noi.

Ce rol are acest certificat energetic mai exact?

Cu ajutorul acestui act, potentialul beneficiar sau chirias este direct si oficial informat despre eficienta energetica a constructiei; aceasta este exprimata pe baza consumului specific de energie anual, masurat in kWh/m.p. suprafata utila, respectiv definit prin consumul specific pe durata unui an de caldura pentru incalzire, pentru apa calda pentru consum casnic, si pentru iluminat.

Documentul cuprinde eficienta de energie a respectivului imobil, prin repartizarea acestuia intr-o anume clasa energetica. Concret, cu aceasta certificare se urmareste, dar in acelasi timp se si stimuleaza o crestere a performantei energetice a imobilului. O scadere a exploatarii energetice duce la reducerea degajarilor de gaze de sera. Conform cercetarii Agentiei Internationale a Energiei, o consolidare a performantei energetice a acestor imobile, a proceselor din domeniile industriale dar si a celor din domeniul transporturilor ar putea scadea nevoia energetica a globului cu pana la 33% – cel tarziu pana in 2050.

De ce acte aveti nevoie pentru a procura un certificat energetic?

In vederea obtinerii unui certificat energetic trebuie sa elaborati un dosar ce va avea diverse acte. Pentru apartamente, veti avea nevoie in primul rand de documentul care sa ateste dreptul de propritate insotit de actul cadastral sau de partiurile de arhitectura ale constructiei. Pentru cladiri sunt necesare cartea tehnica a imobilului, planurile de amplasament ale cladirii, planurile de structura ale cladirii, planurile si descrierea instalatiilor existente in cladirea respectiva.

Nu in ultimul rand, pot fi folositoare niste date tehnice care sa aduca informatii in ceea ce priveste materialele de constructii folosite, unele date tehnice care fac referire la instalatiile de incalzire, de climatizare sau racire, de ventilatie, de furnizari apa calda dar si apa rece s.a.m.d.

In cat timp puteti intra in posesia acestuia?

In majoritatea cazurilor, aveti posibilitatea sa obtineti un certificat energetic in cel mult doua zile. Majoritatea auditorilor vor raspunde rapid cererii Dvs, si vor veni sa vada imobilul pentru care ati facut solicitarea in scurt timp pentru a obtine detaliile care sunt necesare.

Cat costa si care este perioada de valabilitate?

Costul acestui certificat energetic Bacau se poate diferi din cauza unor parametri, de exemplu: localizarea imobilului, suprafata, pozitia, numarul camerelor. Din momentul emiterii, un certificat energetic si auditul energetic al al imobilului in cauza vor fi valabile 10 ani.