Trebuie sa obtineti un certificat energetic in Baia Mare, iar un tarif cat mai bun este important pentru Dvs?

Prin completarea formularului de mai jos puteti obtine de la platforma Evaluari24 cea mai buna oferta de la 5 auditori energetici din orasul Dvs! Facil, convenabil, avantajos si fara costuri! (La scurt timp dupa completarea si trimiterea formularului veti primi oferta de pret!)

(*daca oferta primita nu va satisface, puteti oricand solicita alte oferte de pret de la alti profesionisti)

 

Formular cerere de oferta

 

Obtineti oferte pentru servicii de audit energetic si certificat energetic in Baia Mare

  • Alegeti un cost conform cu bugetul alocat de Dvs
  • Primiti oferta fara costuri
  • Faceti economie de timp, bani si energie
  • Veti colabora doar cu specialisti verificati
  • Primiti oferta repede
  • Aveti garantii multiple
  • E foarte facil si comod

Un act normativ publicat in Iulie 2013, emis de catre Guvernul Romaniei legifereaza atat scoaterea la vanzare cat si inchirierea locuintelor, solicitand posesorilor sa aiba in posesie un certificat energetic; adica un document tehnic (avand un caracter pur informativ) care sa ateste performanta energetica a cladirii in cauza, cat si incadrarea cladirii intr-o clasa speciala in ceea ce priveste eficienta energetica. Lipsa unei asemenea certificari a performantei energetice poate face ca eventualele acte de tranzactionare a oricarui imobil sa poata fi considerate nule. In plus, acest act este obligatoriu in momentul receptionarii oricarei constructii nou ridicate.

Ce rol are acest certificat energetic mai exact?

Cu ajutorul acestui document, eventualul client sau cel care intentioneaza sa inchirieze este informat in mod direct despre eficienta energetica a spatiului in tema; aceasta este exprimata pe baza consumului caracteristic de curent anual, masurat in kWh/m.p. suprafata utila, si in particular definit prin consumul specific anual de caldura pentru incalzire, pentru apa calda pentru consum casnic, si pentru iluminat.

Documentul stabileste eficienta energetica a respectivului apartament, prin incadrarea a acestuia intr-o anume clasa energetica. Mai exact, cu ajutorul acestei certificari se intentioneaza, dar in acelasi timp se si incurajeaza o imbunatatire a performantei energetice a imobilului. O scadere a consumului energetic duce la scaderea emisiilor de gaze de sera. Conform cercetarii Agentiei Internationale a Energiei, o consolidare a performantei energetice a cladirilor in cauza, a proceselor din domeniile industriale dar si a transporturilor vor reduce necesarul energetic al pamantului cu pana la treizeci si trei procente – pana in anul 2050.

Ce acte trebuie pregatite pentru obtinerea unui certificat energetic?

Ca sa obtineti un certificat energetic va trebui sa pregatiti un dosar care va avea cateva acte. Pentru o locuinta la bloc, aveti nevoie prima data de documentul din care sa reiasa dreptul de proprietate impreuna cu de actul cadastral sau de partiurile de arhitectura ale imobilului. Pentru cladiri sunt solicitate cartea tehnica a imobilului, planurile de amplasament ale cladirii, planurile de structura ale cladirii, planurile si descrierea instalatiilor existente in cladirea respectiva.

De asemenea, vor fi de trebuinta niste date tehnice care sa ofere informatii referitoare la materialele din care a fost realizata constructia, unele detalii tehnice care fac referire la echipamentele instalatiilor de incalzire, de climatizare sau racire, de ventilatie, sau pentru furnizarea apei s.a.m.d.

Care este durata eliberarii actului?

De cele mai multe ori, veti obtine un certificat energetic in una sau doua zile. In general auditorii vor satisface rapid cererea Dvs, si vor veni sa viziteze locuinta in discutie cat mai rapid pentru a obtine detaliile de care au nevoie.

Ce costuri presupune si care este perioada de valabilitate?

Pretul unui certificat energetic Baia Mare se poate diferi pe baza anumitor parametri, spre exemplu: localizarea imobilului, marimea, zona, numarul camerelor. De la emiterea sa, un certificat energetic si auditul energetic al al imobilului in cauza vor fi valabile 10 ani.