Trebuie sa obtineti un certificat energetic in Bistrita, iar un pret cat mai bun este prioritar pentru Dvs?

Prin completarea formularului de mai jos puteti obtine de la platforma Evaluari24 cea mai buna oferta de la 5 specialisti in audit energetic din orasul Dvs! Rapid, convenabil, avantajos si fara costuri! (Veti primi o oferta la scurt timp dupa completarea formularului)

(*daca oferta obtinuta nu va satisface, aveti libertatea de a cere alte oferte de pret de la alti profesionisti)

 

Formular cerere de oferta

 

Obtineti oferte pentru servicii de audit energetic si certificat energetic in Bistrita

  • Descoperiti un pret conform cu bugetul dumneavoastra
  • Primiti oferta fara nici un cost
  • Faceti economie de timp, bani si energie
  • Veti lucra doar cu profesionisti verificati
  • Primiti oferta rapid
  • Aveti garantii multiple
  • E foarte facil si convenabil

Un act normativ publicat in Iulie 2013, votat de catre Guvernul Romaniei legifereaza atat vanzarea cat si inchirierea cladirilor, solicitand posesorilor detinerea unui certificat energetic; vorbim despre un document specific (avand un caracter numai informativ) prin care se atesta performanta energetica a respectivei cladiri, dar si incadrarea acesteia intr-o clasa speciala in ceea ce priveste performanta energetica. Lipsa unei astfel de certificari a eficientei energetice poate face ca eventualele contracte de instrainare a fiecarui imobil sa poata fi anulate. De asemenea, acest document este obligatoriu in situatia darii in folosinta a oricarei constructii nou ridicate.

Care este rolul unui acest certificat energetic in cele din urma?

Cu ajutorul acestui act, posibilul cumparator ori cel care va sta in chirie este informat in mod oficial in legatura cu eficienta energetica a locuintei; aceasta este exprimata pe baza consumului caracteristic de energie pe parcursul unui an, masurat in kWh/m.p. suprafata utila, si in particular exprimat prin consumul specific anual pentru iluminare, pentru caldura de incalzit si pentru apa calda pentru consum casnic.

Certificatul cuprinde eficienta energetica a acelui apartament, prin incadrarea acestuia intr-o anume categorie de energie. Mai exact, prin aceasta certificare se urmareste, dar in acelasi timp se si promoveaza o sporire a performantei energetice a imobilului. O diminuare a consumului de energie conduce la scaderea degajarilor de gaze de sera. Conform cercetarilor Agentiei Internationale a Energiei, o consolidare a economiei energetice a cladirilor in cauza, a proceselor din industrie dar si a transporturilor ar putea reduce necesarul energetic al pamantului cu cel mult o treime – cel tarziu pana in 2050.

Care sunt actele necesare pentru obtinerea unui certificat energetic?

In vederea obtinerii unui certificat energetic trebuie sa intocmiti un dosar care va avea cateva documente. In cazul apartamentelor, aveti nevoie in primul rand de documentul de proprietate alaturi de documentele cadastrale sau de partiurile de arhitectura ale imobilului. Atunci cand ne referim la cladiri sunt solicitate cartea tehnica a imobilului, planurile de amplasament ale cladirii, planurile de structura ale cladirii, planurile si descrierea instalatiilor existente in cladirea respectiva.

Nu in ultimul rand, sunt necesare anumite date tehnice care sa ofere informatii in ceea ce priveste materialele de constructii folosite, unele date tehnice referitoare la instalatiile de incalzire, cele de racire si climatizare, de ventilatie, de furnizari apa calda dar si apa rece s.a.m.d.

In cat timp puteti intra in posesia acestuia?

De obicei, veti obtine un certificat energetic in una sau doua zile. In general auditorii vor lua in considerare imediat cererea Dvs, si se vor prezenta sa vada locuinta in tema intr-un timp scurt pentru a prelua detaliile necesare.

Cat costa si care este perioada de valabilitate?

Taxa acestui certificat energetic Bistrita se poate sa difere din cauza unor factori, spre exemplu: locul in care se afla imobilul, suprafata, zona, cate camere exista. Din momentul emiterii, un certificat energetic impreuna cu auditul energetic al respectivei cladiri au o valabilitate de 10 ani.