Aveti nevoie de un certificat energetic in Botosani, iar un tarif cat mai bun este prioritar pentru Dvs?

Prin completarea formularului de mai jos puteti obtine de la platforma Evaluari24 cea mai buna oferta de la 5 profesionisti autorizati din localitatea Dvs! Facil, convenabil, avantajos si gratuit! (La scurt timp dupa completarea si trimiterea formularului veti primi oferta de pret!)

(*daca oferta primita nu va satisface, puteti oricand solicita alte oferte de pret de la alti profesionisti)

 

Formular cerere de oferta

 

Obtineti oferte pentru servicii de audit energetic si certificat energetic in Botosani

  • Descoperiti un cost conform cu bugetul alocat de Dvs
  • Primiti oferta fara nici un cost
  • Pentru economie de bani, timp si energie
  • Lucrati doar cu profesionisti verificati
  • Primiti oferta repede
  • Aveti garantii multiple
  • E atat de simplu si comod

Un act normativ publicat in Iulie 2013, emis de catre Guvernul Romaniei legifereaza atat comercializarea cat si inchirierea locuintelor, solicitand proprietarilor detinerea unui certificat energetic; vorbim despre un document cu informatii tehnice (avand un caracter pur informativ) prin care se atesta performanta energetica a respectivei cladiri, cat si incadrarea sa intr-o categorie speciala in ceea ce priveste performanta energetica. Lipsa unei astfel de certificari a eficientei energetice poate face ca eventualele contracte de instrainare a oricarei locuinte sa poata fi declarate nule. In plus, acest document este necesar in situatia receptiei oricarei constructii nou ridicate.

La ce foloseste un acest certificat energetic in cele din urma?

Cu ajutorul acestui act, posibilul client ori chirias devine direct si oficial informat in legatura cu performanta energetica a constructiei; aceasta este exprimata prin consumul caracteristic de electricitate pe parcursul unui an, masurat in kWh/m.p. suprafata utila, si mai ales definit prin consumul specific anual pentru iluminare, pentru caldura de incalzit si pentru apa calda pentru consum casnic.

Documentul cuprinde eficienta energetica a acestui apartament, prin incadrarea a acestuia intr-o anume categorie energetica. In particular, prin aceasta certificare se doreste, dar in acelasi timp se si stimuleaza o crestere a economiei energetice a locuintei. O reducere a consumului energetic duce la diminuarea emisiilor de bioxid de carbon. Corespunzator cercetarilor Agentiei Internationale a Energiei, o imbunatatire a economiei energetice a acestor cladiri, a proceselor din domeniile industriale dar si a transporturilor pot diminua nevoia energetica a pamantului cu cel mult o treime – in urmatorii 30 de ani.

De ce acte aveti nevoie pentru a procura un certificat energetic?

In vederea obtinerii unui certificat energetic va trebui sa elaborati un dosar care va contine diverse acte. In cazul apartamentelor, este nevoie prima data de documentul de proprietate impreuna cu de documentele cadastrale sau de partiurile de arhitectura ale imobilului. Pentru cladiri sunt obligatorii cartea tehnica a imobilului, planurile de amplasament ale cladirii, planurile de structura ale cladirii, planurile si descrierea instalatiilor existente in cladirea respectiva.

Mai pot fi de trebuinta niste date tehnice care sa ofere informatii despre materialele din care a fost realizata constructia, niste informatii tehnice referitoare la echipamentele instalatiilor de incalzire, cele de racire si climatizare, de ventilatie, de furnizari apa calda dar si apa rece s.a.m.d.

In cat timp puteti intra in posesia acestuia?

In majoritatea cazurilor, aveti posibilitatea sa obtineti un certificat energetic in una sau doua zile. Cei mai multi auditori vor lua in considerare imediat cererea Dvs, si se vor prezenta sa viziteze locuinta in discutie intr-un timp scurt pentru a prelua informatiile de care au nevoie.

Care este costul si cat este valabil documentul?

Taxa unui astfel de certificat energetic Botosani se poate sa difere in functie de diferiti factori, ca de exemplu: localizarea imobilului, suprafata, pozitionarea, numarul existent de camere. Din momentul emiterii, un certificat energetic si auditul energetic al respectivei cladiri au o valabilitate de 10 ani.