Aveti nevoie de un certificat energetic in Braila, iar un pret cat mai avantajos este prioritar pentru Dvs?

Prin completarea formularului de mai jos puteti obtine de la platforma Evaluari24 cea mai buna oferta de la 5 profesionisti autorizati din localitatea Dvs! Rapid, convenabil, avantajos si fara costuri! (Veti primi o oferta la scurt timp dupa completarea formularului)

(*daca oferta obtinuta nu va satisface, puteti oricand solicita alte oferte de pret de la alti auditori)

 

Formular cerere de oferta

 

Obtineti oferte pentru servicii de audit energetic si certificat energetic in Braila

  • Descoperiti un pret conform cu bugetul alocat de Dvs
  • Primiti oferta fara costuri
  • Faceti economie de bani, timp si energie
  • Lucrati doar cu profesionisti verificati
  • Primiti oferta repede
  • Aveti garantii multiple
  • E foarte facil si convenabil

Un document normativ din data de Iulie 2013, elaborat de catre Guvernul Romaniei legifereaza atat comercializarea cat si inchirierea imobilelor, cerand posesorilor sa aiba in posesie un certificat energetic Braila; adica un document tehnic (ce prezinta un caracter doar informativ) folosit pentru a atesta performanta energetica a a cladirii, dar si potrivirea acesteia intr-o categorie particulara in ceea ce priveste eficienta energetica. Lipsa acestei certificari a performantei energetice va face ca eventualele contracte de tranzactionare a oricarei locuinte sa poata fi anulate. In plus, acest document este obligatoriu in cazul receptiei oricarei constructii nou ridicate.

Ce rol are un certificat energetic in cele din urma?

Prin detinerea acestui document, posibilul cumparator ori cel care intentioneaza sa inchirieze este informat in mod oficial in legatura cu eficienta energetica a spatiului in tema; aceasta este exprimata pe baza consumului specific de electricitate pe parcursul unui an, masurat in kWh/m.p. suprafata utila, respectiv exprimat prin consumul specific pe durata unui an pentru apa calda pentru consum casnic, pentru caldura de incalzire, si pentru iluminatul locuintei.

Certificatul prevede eficienta de energie a acestui imobil, prin incadrarea sa intr-o anume clasa de energie. Concret, cu aceasta certificare se doreste, dar in acelasi timp se si promoveaza o crestere a economiei energetice a locuintei. O reducere a exploatarii energetice duce la diminuarea degajarilor de gaze de sera. Conform cercetarilor Agentiei Internationale a Energiei, o crestere a performantei energetice a cladirilor in cauza, a proceselor industriale dar si a celor din domeniul transporturilor vor diminua nevoia energetica a pamantului cu aproximativ treizeci si trei procente – in urmatorii 30 de ani.

Care sunt actele necesare pentru obtinerea unui certificat energetic?

Pentru a obtine un certificat energetic Braila este necesar sa intocmiti un dosar care va avea mai multe documente. Pentru o locuinta la bloc, aveti nevoie la inceput de documentul din care sa reiasa dreptul de proprietate impreuna cu de actul cadastral sau de partiurile de arhitectura ale imobilului. In cazul cladirilor sunt solicitate cartea tehnica a imobilului, planurile de amplasament ale cladirii, planurile de structura ale cladirii, planurile si descrierea instalatiilor existente in cladirea respectiva.

De asemenea, pot fi de trebuinta anumite date tehnice care sa aduca informatii despre materialele de constructii folosite, anumite informatii tehnice legate de instalatiile de incalzire, cele de racire si climatizare, de ventilatie, sau pentru furnizarea apei s.a.m.d.

Cat dureaza eliberarea?

De cele mai multe ori, veti obtine un certificat energetic in una sau doua zile. Majoritatea auditorilor vor raspunde rapid cererii Dvs, si se vor prezenta sa evalueze imobilul pentru care ati facut solicitarea cat mai rapid pentru a nota informatiile necesare.

Ce costuri presupune si care este perioada de valabilitate?

Costul acestui certificat energetic Braila se poate diferi din cauza unor conditii, de exemplu: pozitionarea imobilului, marimea, zona, numarul camerelor. Din clipa in care a fost emis, un certificat energetic si auditul energetic al al imobilului in cauza sunt valabile 10 ani.