Aveti nevoie de un certificat energetic in Brasov, iar un cost cat mai bun este important pentru Dvs?

Prin completarea formularului de mai jos puteti obtine de la platforma Evaluari24 cea mai buna oferta de la 5 auditori energetici din orasul Dvs! Facil, confortabil, avantajos si fara costuri! (Veti primi o oferta la scurt timp dupa completarea formularului)

(*daca oferta primita nu va satisface, aveti libertatea de a cere alte oferte de pret de la alti auditori)

 

Formular cerere de oferta

 

Obtineti oferte pentru servicii de audit energetic si certificat energetic in Brasov

  • Alegeti un tarif potrivit pentru bugetul Dvs
  • Obtineti oferta fara costuri
  • Pentru economie de energie, timp si bani
  • Veti lucra doar cu experti verificati
  • Primiti oferta repede
  • Aveti garantii multiple
  • E simplu si comod

Un document normativ publicat in Iulie 2013, emis de catre Guvernul Romaniei reglementeaza atat vanzarea cat si inchirierea locuintelor, solicitand posesorilor sa detina un certificat energetic Brasov; vorbim despre un document tehnic (avand un caracter pur informativ) prin care se atesta performanta energetica a respectivei cladiri, dar si incadrarea acesteia intr-o categorie speciala in ceea ce priveste eficienta energetica. Lipsa unei asemenea certificari a eficientei energetice face ca eventualele contracte de vanzare si cumparare a oricarei locuinte sa fie declarate nule. De asemenea, acest act este obligatoriu in momentul receptionarii unui imobil nou.

Care este rolul unui un certificat energetic in cele din urma?

Atunci cand are acest document, potentialul client ori chirias va fi direct si oficial informat despre performanta energetica a spatiului in tema; aceasta este exprimata pe baza consumului caracteristic de curent pe parcursul unui an, masurat in kWh/m.p. suprafata utila, respectiv prevazut prin consumul specific anual de caldura pentru incalzire, pentru apa calda pentru consum casnic, si pentru iluminat.

Documentul stabileste eficienta energetica a acestui imobil, prin repartizarea acestuia intr-o anume categorie energetica. In particular, prin aceasta certificare se urmareste, dar de asemenea se si promoveaza o imbunatatire a performantei energetice a cladirii. O reducere a consumului energetic duce la diminuarea emisiilor de gaze de sera. Conform studiului Agentiei Internationale a Energiei, o imbunatatire a performantei energetice a acestor imobile, a proceselor industriale dar si a celor din domeniul transporturilor ar putea diminua nevoia energetica a globului cu pana la o treime – in urmatorii 30 de ani.

Ce acte trebuie pregatite pentru a obtine un certificat energetic?

In vederea obtinerii unui certificat energetic Brasov va trebui sa pregatiti un dosar ce va avea mai multe inscrisuri. In cazul apartamentelor, aveti nevoie la inceput de documentul care sa ateste dreptul de propritate impreuna cu de actul cadastral sau de partiurile de arhitectura ale imobilului. Pentru cladiri sunt solicitate cartea tehnica a imobilului, planurile de amplasament ale cladirii, planurile de structura ale cladirii, planurile si descrierea instalatiilor existente in cladirea respectiva.

Mai vor fi necesare anumite date tehnice care sa ofere informatii in ceea ce priveste materialele folosite pentru constructie, unele informatii tehnice legate de echipamentele instalatiilor de incalzire, de climatizare sau racire, de ventilatie, de furnizari apa calda dar si apa rece s.a.m.d.

Cat dureaza eliberarea?

De obicei, veti obtine un certificat energetic in 48 de ore lucratoare. Cei mai multi auditori vor raspunde rapid cererii Dvs, si se vor prezenta sa vada imobilul in tema cat mai rapid pentru a nota datele si informatiile care sunt necesare.

Cat costa si care este perioada de valabilitate?

Costul acestui certificat energetic Brasov poate sa difere din cauza unor factori, spre exemplu: localizarea imobilului, suprafata, pozitionarea, cate camere exista. Din momentul emiterii, un certificat energetic si auditul energetic al acelui imobil vor fi valabile 10 ani.