Aveti nevoie de un certificat energetic in Bucuresti, iar un pret cat mai avantajos are prioritate pentru Dvs?

Prin completarea formularului de mai jos puteti obtine de la platforma Evaluari24 cea mai buna oferta de la 5 specialisti in audit energetic din orasul Dvs! Rapid, convenabil, avantajos si fara costuri! (Veti primi o oferta la scurt timp dupa completarea formularului)

(*daca oferta obtinuta nu va satisface, aveti libertatea de a cere alte oferte de pret de la alti specialisti in audit)

 

Formular cerere de oferta

 

Obtineti oferte pentru servicii de audit energetic si certificat energetic in Bucuresti

  • Alegeti un cost potrivit pentru bugetul dumneavoastra
  • Consultati oferta fara costuri
  • Faceti economie de energie, timp si bani
  • Veti lucra doar cu specialisti verificati
  • Primiti oferta rapid
  • Aveti garantii multiple
  • E simplu si comod

Un document normativ datat Iulie 2013, votat de catre Guvernul Romaniei vizeaza atat comercializarea cat si inchirierea locuintelor, solicitand posesorilor sa aiba in posesie un certificat energetic Bucuresti; acesta este un document tehnic (care are un caracter numai informativ) prin care se atesta performanta energetica a respectivei cladiri, cat si incadrarea sa intr-o categorie speciala pentru performanta energetica. Lipsa acestei certificari a performantei energetice face ca eventualele acte de tranzactionare a oricarui imobil sa fie considerate nule. De asemenea, acest document este solicitat in cazul darii in folosinta a oricarei constructii nou ridicate.

Ce rol are acest certificat energetic totusi?

Cu ajutorul acestui act, eventualul client ori chirias devine direct si oficial informat despre performanta energetica a constructiei; aceasta este exprimata prin consumul specific de curent anual, masurat in kWh/m.p. suprafata utila, si in particular definit prin consumul specific pe un an pentru apa calda pentru consum casnic, pentru caldura de incalzire, si pentru iluminatul locuintei.

Certificatul stabileste eficienta energetica a acestui apartament, prin repartizarea acestuia intr-o anume categorie de energie. In particular, cu ajutorul acestei certificari se intentioneaza, dar totodata se si promoveaza o sporire a economiei energetice a imobilului. O diminuare a consumului de energie va duce la scaderea emisiilor de bioxid de carbon. Corespunzator studiului Agentiei Internationale a Energiei, o crestere a performantei energetice a acestor cladiri, a proceselor din domeniile industriale dar si a celor din domeniul transporturilor vor reduce necesarul energetic al globului cu cel mult o treime – cel tarziu pana in 2050.

Ce acte trebuie pregatite pentru a procura un certificat energetic?

Ca sa obtineti un certificat energetic Bucuresti este necesar sa intocmiti un dosar ce va include mai multe inscrisuri. Pentru apartamente, veti avea nevoie in primul rand de documentul din care sa reiasa dreptul de proprietate impreuna cu de documentele cadastrale sau de partiurile de arhitectura ale constructiei. Atunci cand ne referim la cladiri sunt solicitate cartea tehnica a imobilului, planurile de amplasament ale cladirii, planurile de structura ale cladirii, planurile si descrierea instalatiilor existente in cladirea respectiva.

Mai sunt folositoare unele date tehnice care sa prezinte informatii despre materialele folosite pentru constructie, unele date tehnice care fac referire la echipamentele instalatiilor de incalzire, de racire-climatizare, de ventilatie, sau pentru furnizarea apei s.a.m.d.

Care este durata eliberarii actului?

De cele mai multe ori, aveti posibilitatea sa obtineti un certificat energetic in cel mult doua zile. In general auditorii vor lua in considerare imediat cererea Dvs, si se vor prezenta sa evalueze locuinta pentru care ati facut solicitarea cat mai rapid pentru a obtine datele si informatiile de care au nevoie.

Care este costul si cat este valabil documentul?

Pretul unui certificat energetic Bucuresti se poate diferi pe baza anumitor factori, ca de exemplu: pozitionarea imobilului, suprafata, pozitia, numarul camerelor. Din momentul emiterii, un certificat energetic impreuna cu auditul energetic al respectivei cladiri au o valabilitate de 10 ani.