Aveti nevoie de un certificat energetic in Calarasi, iar un tarif cat mai bun are prioritate pentru Dvs?

Prin completarea formularului de mai jos puteti obtine de la platforma Evaluari24 cea mai buna oferta de la 5 specialisti in audit energetic locali! Facil, comod, avantajos si gratuit! (La scurt timp dupa completarea si trimiterea formularului veti primi oferta de pret!)

(*daca oferta primita nu va satisface, aveti libertatea de a cere alte oferte de pret de la alti specialisti in audit)

 

Formular cerere de oferta

 

Obtineti oferte pentru servicii de audit energetic si certificat energetic in Calarasi

  • Selectati un tarif conform cu bugetul Dvs
  • Obtineti oferta fara nici un cost
  • Faceti economie de bani, timp si energie
  • Veti colabora doar cu specialisti verificati
  • Primiti oferta intr-un timp foarte scurt
  • Aveti garantii multiple
  • E simplu si comod

Un document normativ datat Iulie 2013, emis de catre Guvernul Romaniei reglementeaza atat vanzarea cat si inchirierea imobilelor, cerand posesorilor detinerea unui certificat energetic Calarasi; vorbim despre un document cu informatii tehnice (avand un caracter pur informativ) folosit pentru a atesta performanta energetica a respectivei cladiri, cat si incadrarea acesteia intr-o categorie speciala in ceea ce priveste eficienta energetica. Lipsa unei asemenea certificari a eficientei energetice face ca eventualele contracte de vanzare si cumparare a oricarei locuinte sa poata fi declarate nule. In plus, acest act este obligatoriu in momentul receptionarii unui imobil nou.

Care este rolul unui acest certificat energetic in cele din urma?

Atunci cand are acest document, potentialul client ori cel care va sta in chirie va fi informat in mod direct in legatura cu eficienta energetica a spatiului in tema; aceasta este exprimata prin consumul caracteristic de curent anual, masurat in kWh/m.p. suprafata utila, respectiv definit prin consumul specific pe durata unui an de caldura pentru incalzire, pentru apa calda pentru consum casnic, si pentru iluminat.

Certificatul prevede eficienta de energie a acelui imobil, prin incadrarea a acestuia intr-o anume clasa energetica. Concret, cu aceasta certificare se urmareste, dar de asemenea se si stimuleaza o sporire a performantei energetice a cladirii. O scadere a consumului energetic conduce la scaderea degajarilor de gaze de sera. Conform cercetarilor Agentiei Internationale a Energiei, o crestere a performantei energetice a acestor cladiri, a proceselor din domeniile industriale dar si a transporturilor vor scadea necesarul energetic al globului cu aproximativ treizeci si trei procente – cel tarziu pana in 2050.

Care sunt actele necesare pentru a procura un certificat energetic?

Pentru a obtine un certificat energetic Calarasi va trebui sa intocmiti un dosar ce va avea diverse inscrisuri. Pentru apartamente, veti avea nevoie prima data de documentul din care sa reiasa dreptul de proprietate impreuna cu de actul cadastral sau de partiurile de arhitectura ale constructiei. Pentru cladiri sunt necesare cartea tehnica a imobilului, planurile de amplasament ale cladirii, planurile de structura ale cladirii, planurile si descrierea instalatiilor existente in cladirea respectiva.

De asemenea, sunt necesare anumite date tehnice care sa prezinte informatii in ceea ce priveste materialele de constructii folosite, unele detalii tehnice referitoare la echipamentele instalatiilor de incalzire, cele de racire si climatizare, de ventilatie, de furnizari apa calda dar si apa rece s.a.m.d.

In cat timp puteti intra in posesia acestuia?

De obicei, veti obtine un certificat energetic in una sau doua zile. In general auditorii vor satisface rapid cererea Dvs, si se vor prezenta sa viziteze constructia pentru care ati facut solicitarea intr-un timp scurt pentru a obtine detaliile de care au nevoie.

Ce costuri presupune si care este perioada de valabilitate?

Taxa acestui certificat energetic Calarasi ar putea sa difere din cauza unor factori, de exemplu: pozitionarea imobilului, marimea, pozitia, numarul camerelor. Din clipa in care a fost emis, un certificat energetic impreuna cu auditul energetic al respectivei cladiri au o valabilitate de 10 ani.