Trebuie sa obtineti un certificat energetic in Calarasi, iar un cost cat mai avantajos este prioritar pentru Dvs?

Prin completarea formularului de mai jos puteti obtine de la platforma Evaluari24 cea mai buna oferta de la 5 specialisti in audit energetic din zona Dvs! Rapid, convenabil, avantajos si fara costuri! (Veti primi o oferta la scurt timp dupa completarea formularului)

(*daca oferta primita nu va satisface, aveti libertatea de a solicita alte oferte de pret de la alti auditori)

 

Formular cerere de oferta

 

Obtineti oferte pentru servicii de audit energetic si certificat energetic in Calarasi

  • Descoperiti un pret aliniat cu bugetul alocat de Dvs
  • Consultati oferta fara nici un cost
  • Faceti economie de energie, timp si bani
  • Veti colabora doar cu specialisti verificati
  • Primiti oferta intr-un timp foarte scurt
  • Aveti garantii multiple
  • E atat de simplu si convenabil

Un document normativ datat Iulie 2013, votat de catre Guvernul Romaniei reglementeaza atat scoaterea la vanzare cat si inchirierea locuintelor, solicitand posesorilor sa detina un certificat energetic Calarasi; adica un document cu informatii tehnice (care are un rol doar informativ) folosit pentru a atesta performanta energetica a respectivei cladiri, cat si incadrarea sa intr-o categorie speciala in ceea ce priveste performanta energetica. Lipsa unei asemenea certificari a performantei energetice face ca eventualele acte de instrainare a oricarei locuinte sa poata fi anulate. In plus, acest document este necesar in cazul receptiei unui imobil nou.

La ce foloseste un acest certificat energetic totusi?

Atunci cand are acest document, eventualul client ori cel care va sta in chirie devine informat in mod oficial in legatura cu performanta energetica a imobilului; aceasta este exprimata prin consumul caracteristic de energie pe parcursul unui an, masurat in kWh/m.p. suprafata utila, respectiv exprimat prin consumul specific pe durata unui an pentru iluminare, pentru caldura de incalzit si pentru apa calda pentru consum casnic.

Informarea prevede eficienta de energie a acestui apartament, prin incadrarea sa intr-o anume clasa de energie. In particular, prin aceasta certificare se intentioneaza, dar totodata se si stimuleaza o imbunatatire a economiei energetice a cladirii. O scadere a exploatarii energetice conduce la diminuarea degajarilor de gaze de sera. Conform studiului Agentiei Internationale a Energiei, o consolidare a performantei energetice a cladirilor in cauza, a proceselor din industrie dar si a transporturilor ar putea diminua nevoia energetica a lumii cu cel mult 33% – pana in anul 2050.

Care sunt actele necesare pentru a procura un certificat energetic?

Ca sa obtineti un certificat energetic Calarasi va trebui sa elaborati un dosar care va include mai multe inscrisuri. Pentru apartamente, veti avea nevoie in primul rand de documentul care sa ateste dreptul de propritate alaturi de documentele cadastrale sau de partiurile de arhitectura ale imobilului. Pentru cladiri sunt solicitate cartea tehnica a imobilului, planurile de amplasament ale cladirii, planurile de structura ale cladirii, planurile si descrierea instalatiilor existente in cladirea respectiva.

Mai pot fi necesare unele date tehnice care sa prezinte informatii in ceea ce priveste materialele de constructii folosite, unele date tehnice care fac referire la echipamentele instalatiilor de incalzire, de racire-climatizare, de ventilatie, de furnizari apa calda dar si apa rece s.a.m.d.

Cat dureaza eliberarea?

De obicei, aveti posibilitatea sa obtineti un certificat energetic in cel mult doua zile. In general auditorii vor lua in considerare imediat cererea Dvs, si se vor prezenta sa evalueze locuinta in discutie in scurt timp pentru a nota detaliile care sunt necesare.

Ce costuri presupune si care este perioada de valabilitate?

Taxa unui astfel de certificat energetic Calarasi poate sa fie diferit in functie de diferiti parametri, de exemplu: pozitionarea imobilului, suprafata, pozitionarea, numarul camerelor. Din clipa in care a fost emis, un certificat energetic si auditul energetic al acelui imobil au o valabilitate de 10 ani.