Trebuie sa obtineti un certificat energetic in Cluj Napoca, iar un pret cat mai avantajos este important pentru Dvs?

Prin completarea formularului de mai jos puteti obtine de la platforma Evaluari24 cea mai buna oferta de la 5 profesionisti autorizati din localitatea Dvs! Rapid, convenabil, avantajos si fara costuri! (La scurt timp dupa completarea si trimiterea formularului veti primi oferta de pret!)

(*daca oferta primita nu va satisface, puteti oricand cere alte oferte de pret de la alti specialisti in audit)

 

Formular cerere de oferta

 

Obtineti oferte pentru servicii de audit energetic si certificat energetic in Cluj Napoca

  • Descoperiti un tarif aliniat cu bugetul Dvs
  • Consultati oferta complet gratuit
  • Pentru economie de energie, timp si bani
  • Lucrati doar cu experti verificati
  • Primiti oferta repede
  • Aveti garantii multiple
  • E simplu si convenabil

Un document normativ datat Iulie 2013, elaborat de catre Guvernul Romaniei reglementeaza atat scoaterea la vanzare cat si inchirierea locuintelor, cerand proprietarilor detinerea unui certificat energetic Cluj Napoca; vorbim despre un document specific (avand un caracter numai informativ) prin care se atesta performanta energetica a respectivei cladiri, cat si potrivirea cladirii intr-o clasa speciala pentru performanta energetica. Lipsa unei astfel de certificari a performantei energetice face ca eventualele acte de instrainare a oricarei locuinte sa fie declarate nule. De asemenea, acest act este obligatoriu in cazul receptiei unui imobil nou.

Care este rolul unui acest certificat energetic totusi?

Prin detinerea acestui document, potentialul cumparator ori chirias va fi informat in mod direct despre performanta energetica a spatiului in tema; aceasta este exprimata prin consumul specific de electricitate pe parcursul unui an, masurat in kWh/m.p. suprafata utila, si in particular exprimat prin consumul specific pe durata unui an de caldura pentru incalzire, pentru apa calda pentru consum casnic, si pentru iluminat.

Informarea stabileste eficienta de energie a respectivului imobil, prin repartizarea a acestuia intr-o anume categorie de energie. In particular, cu ajutorul acestei certificari se doreste, dar de asemenea se si promoveaza o imbunatatire a economiei energetice a locuintei. O reducere a consumului energetic duce la reducerea emisiilor de gaze de sera. Pe baza cercetarii Agentiei Internationale a Energiei, o crestere a economiei energetice a acestor cladiri, a proceselor din domeniile industriale dar si a celor din domeniul transporturilor pot scadea necesarul energetic al pamantului cu pana la 33% – in urmatorii 30 de ani.

Ce acte trebuie pregatite pentru a obtine un certificat energetic?

In vederea obtinerii unui certificat energetic Cluj Napoca este necesar sa intocmiti un dosar ce va contine mai multe documente. In cazul apartamentelor, aveti nevoie prima data de documentul de proprietate impreuna cu de actul cadastral sau de partiurile de arhitectura ale imobilului. Pentru cladiri sunt necesare cartea tehnica a imobilului, planurile de amplasament ale cladirii, planurile de structura ale cladirii, planurile si descrierea instalatiilor existente in cladirea respectiva.

De asemenea, vor fi de trebuinta unele date tehnice care sa ofere informatii in ceea ce priveste materialele folosite pentru constructie, unele date tehnice referitoare la instalatiile de incalzire, cele de racire si climatizare, de ventilatie, de furnizari apa calda dar si apa rece s.a.m.d.

Care este durata eliberarii actului?

In majoritatea cazurilor, aveti posibilitatea sa obtineti un certificat energetic in 48 de ore lucratoare. Cei mai multi auditori vor raspunde rapid cererii Dvs, si vor veni sa vada constructia in tema in scurt timp pentru a obtine detaliile necesare.

Cat costa si care este perioada de valabilitate?

Costul acestui certificat energetic Cluj Napoca ar putea sa fie diferit in functie de diferiti factori, spre exemplu: locul in care se afla imobilul, suprafata, pozitionarea, cate camere exista. Din momentul emiterii, un certificat energetic si auditul energetic al al imobilului in cauza vor fi valabile 10 ani.