Aveti nevoie de un certificat energetic in Constanta, iar un cost cat mai bun are prioritate pentru Dvs?

Prin completarea formularului de mai jos puteti obtine de la platforma Evaluari24 cea mai buna oferta de la 5 specialisti in audit energetic din zona Dvs! Facil, convenabil, avantajos si fara costuri! (La scurt timp dupa completarea si trimiterea formularului veti primi oferta de pret!)

(*daca oferta primita nu va satisface, puteti oricand cere alte oferte de pret de la alti auditori)

 

Formular cerere de oferta

 

Obtineti oferte pentru servicii de audit energetic si certificat energetic in Constanta

  • Selectati un tarif aliniat cu bugetul Dvs
  • Primiti oferta fara costuri
  • Faceti economie de energie, timp si bani
  • Veti lucra doar cu specialisti verificati
  • Primiti oferta rapid
  • Aveti garantii multiple
  • E simplu si comod

Un document normativ din data de Iulie 2013, emis de catre Guvernul Romaniei vizeaza atat scoaterea la vanzare cat si inchirierea locuintelor, pretinzand posesorilor detinerea unui certificat energetic Constanta; acesta este un document tehnic (care are un caracter numai informativ) prin care se atesta performanta energetica a cladirii in cauza, cat si potrivirea acesteia intr-o categorie speciala in ceea ce priveste eficienta energetica. Lipsa unei asemenea certificari a eficientei energetice va face ca eventualele contracte de instrainare a fiecarui imobil sa fie anulate. Mai mult, acest act este necesar in momentul receptionarii oricarei constructii nou ridicate.

Ce rol are un certificat energetic in cele din urma?

Cu ajutorul acestui act, potentialul beneficiar ori cel care intentioneaza sa inchirieze este informat in mod oficial in legatura cu eficienta energetica a spatiului in tema; aceasta este exprimata pe baza consumului caracteristic de electricitate pe parcursul unui an, masurat in kWh/m.p. suprafata utila, si mai ales exprimat prin consumul specific pe durata unui an pentru iluminare, pentru caldura de incalzit si pentru apa calda pentru consum casnic.

Certificatul stabileste eficienta de energie a acelui imobil, prin repartizarea acestuia intr-o anume categorie de energie. Mai exact, cu aceasta certificare se doreste, dar de asemenea se si incurajeaza o imbunatatire a economiei energetice a cladirii. O scadere a consumului de energie duce la reducerea emisiilor de bioxid de carbon. Pe baza cercetarii Agentiei Internationale a Energiei, o imbunatatire a economiei energetice a acestor cladiri, a proceselor industriale dar si a transporturilor ar putea diminua nevoia energetica a lumii cu pana la treizeci si trei procente – cel tarziu pana in 2050.

Ce acte trebuie pregatite pentru a obtine un certificat energetic?

Pentru a obtine un certificat energetic Constanta trebuie sa intocmiti un dosar ce va contine diverse documente. Pentru apartamente, veti avea nevoie in primul rand de documentul din care sa reiasa dreptul de proprietate alaturi de documentele cadastrale sau de partiurile de arhitectura ale imobilului. Atunci cand ne referim la cladiri sunt obligatorii cartea tehnica a imobilului, planurile de amplasament ale cladirii, planurile de structura ale cladirii, planurile si descrierea instalatiilor existente in cladirea respectiva.

De asemenea, pot fi necesare unele date tehnice care sa aduca informatii in ceea ce priveste materialele din care a fost realizata constructia, niste date tehnice legate de echipamentele instalatiilor de incalzire, de climatizare sau racire, de ventilatie, sau pentru furnizarea apei s.a.m.d.

Care este durata eliberarii actului?

De cele mai multe ori, aveti posibilitatea sa obtineti un certificat energetic in una sau doua zile. Majoritatea auditorilor vor satisface rapid cererea Dvs, si se vor prezenta sa vada locuinta pentru care ati facut solicitarea intr-un timp scurt pentru a prelua informatiile care sunt necesare.

Care este costul si cat este valabil documentul?

Pretul acestui certificat energetic Constanta se poate sa difere pe baza anumitor factori, spre exemplu: pozitionarea imobilului, marimea, zona, numarul existent de camere. Din momentul emiterii, un certificat energetic si auditul energetic al respectivei cladiri sunt valabile 10 ani.