Trebuie sa obtineti un certificat energetic in Deva, iar un cost cat mai avantajos este prioritar pentru Dvs?

Prin completarea formularului de mai jos puteti obtine de la platforma Evaluari24 cea mai buna oferta de la 5 specialisti in audit energetic din orasul Dvs! Rapid, confortabil, avantajos si gratuit! (La scurt timp dupa completarea si trimiterea formularului veti primi oferta de pret!)

(*daca oferta obtinuta nu va satisface, puteti oricand solicita alte oferte de pret de la alti specialisti in audit)

 

Formular cerere de oferta

 

Obtineti oferte pentru servicii de audit energetic si certificat energetic in Deva

  • Descoperiti un pret potrivit pentru bugetul dumneavoastra
  • Primiti oferta fara costuri
  • Economisiti energie, timp si bani
  • Lucrati doar cu experti verificati
  • Primiti oferta repede
  • Aveti garantii multiple
  • E atat de simplu si convenabil

Un document normativ publicat in Iulie 2013, emis de catre Guvernul Romaniei reglementeaza atat vanzarea cat si inchirierea imobilelor, cerand posesorilor detinerea unui certificat energetic Deva; adica un document tehnic (avand un caracter doar informativ) prin care se atesta performanta energetica a respectivei cladiri, dar si potrivirea sa intr-o categorie speciala in ceea ce priveste performanta energetica. Lipsa acestei certificari a performantei energetice face ca eventualele acte de instrainare a fiecarui imobil sa fie declarate nule. Mai mult, acest act este obligatoriu in momentul receptionarii unui imobil nou.

La ce foloseste un acest certificat energetic totusi?

Atunci cand are acest document, eventualul beneficiar ori cel care va sta in chirie va fi informat in mod oficial in legatura cu performanta energetica a imobilului; aceasta este exprimata prin consumul caracteristic de electricitate de-a lungul unui an, masurat in kWh/m.p. suprafata utila, respectiv definit prin consumul specific anual de caldura pentru incalzire, pentru apa calda pentru consum casnic, si pentru iluminat.

Informarea prevede eficienta energetica a acelui apartament, prin incadrarea acestuia intr-o anume clasa de energie. Mai exact, prin aceasta certificare se intentioneaza, dar totodata se si stimuleaza o crestere a economiei energetice a locuintei. O scadere a consumului energetic va duce la diminuarea degajarilor de gaze de sera. Conform cercetarii Agentiei Internationale a Energiei, o consolidare a economiei energetice a acestor imobile, a proceselor din domeniile industriale dar si a transporturilor ar putea reduce nevoia energetica a lumii cu cel mult treizeci si trei procente – pana in anul 2050.

Care sunt actele necesare pentru obtinerea unui certificat energetic?

Pentru a obtine un certificat energetic Deva va trebui sa intocmiti un dosar ce va include mai multe inscrisuri. In cazul apartamentelor, veti avea nevoie prima data de documentul de proprietate alaturi de documentele cadastrale sau de partiurile de arhitectura ale constructiei. Atunci cand ne referim la cladiri sunt solicitate cartea tehnica a imobilului, planurile de amplasament ale cladirii, planurile de structura ale cladirii, planurile si descrierea instalatiilor existente in cladirea respectiva.

De asemenea, pot fi de trebuinta anumite date tehnice care sa ofere informatii despre materialele de constructii folosite, unele informatii tehnice legate de echipamentele instalatiilor de incalzire, cele de racire si climatizare, de ventilatie, sau pentru furnizarea apei s.a.m.d.

Care este durata eliberarii actului?

De cele mai multe ori, veti obtine un certificat energetic in una sau doua zile. Majoritatea auditorilor vor satisface rapid cererea Dvs, si vor veni sa evalueze imobilul in discutie in scurt timp pentru a obtine datele si informatiile de care au nevoie.

Ce costuri presupune si care este perioada de valabilitate?

Pretul unui astfel de certificat energetic Deva poate sa difere in functie de diferiti parametri, spre exemplu: locul in care se afla imobilul, marimea, zona, numarul camerelor. Din clipa in care a fost emis, un certificat energetic si auditul energetic al al imobilului in cauza vor fi valabile 10 ani.