Aveti nevoie de un certificat energetic in Focsani, iar un cost cat mai avantajos este prioritar pentru Dvs?

Prin completarea formularului de mai jos puteti obtine de la platforma Evaluari24 cea mai buna oferta de la 5 profesionisti autorizati din zona Dvs! Usor, confortabil, avantajos si fara costuri! (La scurt timp dupa completarea si trimiterea formularului veti primi oferta de pret!)

(*daca oferta obtinuta nu va satisface, aveti libertatea de a solicita alte oferte de pret de la alti specialisti in audit)

 

Formular cerere de oferta

 

Obtineti oferte pentru servicii de audit energetic si certificat energetic in Focsani

  • Descoperiti un pret potrivit pentru bugetul dumneavoastra
  • Consultati oferta fara costuri
  • Faceti economie de bani, timp si energie
  • Lucrati doar cu specialisti verificati
  • Primiti oferta repede
  • Aveti garantii multiple
  • E foarte facil si comod

Un act normativ din data de Iulie 2013, votat de catre Guvernul Romaniei reglementeaza atat comercializarea cat si inchirierea cladirilor, pretinzand posesorilor sa detina un certificat energetic; acesta este un document cu informatii tehnice (avand un rol numai informativ) prin care se atesta performanta energetica a cladirii in cauza, cat si potrivirea acesteia intr-o clasa particulara in ceea ce priveste eficienta energetica. Lipsa acestei certificari a eficientei energetice face ca eventualele contracte de vanzare si cumparare a fiecarui imobil sa fie anulate. Mai mult, acest document este necesar in momentul receptionarii oricarei constructii nou ridicate.

Ce rol are un certificat energetic mai exact?

Cu ajutorul acestui act, eventualul client sau chirias este informat in mod direct despre eficienta energetica a constructiei; aceasta este exprimata prin consumul specific de electricitate de-a lungul unui an, masurat in kWh/m.p. suprafata utila, si mai ales definit prin consumul specific pe durata unui an de caldura pentru incalzire, pentru apa calda pentru consum casnic, si pentru iluminat.

Documentul cuprinde eficienta de energie a respectivului apartament, prin repartizarea a acestuia intr-o anume clasa energetica. Concret, prin aceasta certificare se doreste, dar in acelasi timp se si promoveaza o crestere a economiei energetice a cladirii. O scadere a consumului energetic conduce la reducerea degajarilor de bioxid de carbon. Conform cercetarii Agentiei Internationale a Energiei, o crestere a performantei energetice a cladirilor in cauza, a proceselor din industrie dar si a celor din domeniul transporturilor pot reduce nevoia energetica a pamantului cu pana la treizeci si trei procente – in urmatorii 30 de ani.

De ce acte aveti nevoie pentru obtinerea unui certificat energetic?

Pentru a obtine un certificat energetic este necesar sa pregatiti un dosar ce va avea cateva acte. In cazul apartamentelor, aveti nevoie in primul rand de documentul din care sa reiasa dreptul de proprietate insotit de documentele cadastrale sau de partiurile de arhitectura ale imobilului. Pentru cladiri sunt obligatorii cartea tehnica a imobilului, planurile de amplasament ale cladirii, planurile de structura ale cladirii, planurile si descrierea instalatiilor existente in cladirea respectiva.

Nu in ultimul rand, sunt folositoare anumite date tehnice care sa prezinte informatii referitoare la materialele de constructii folosite, niste date tehnice care fac referire la echipamentele instalatiilor de incalzire, de racire-climatizare, de ventilatie, sau pentru furnizarea apei s.a.m.d.

Cat dureaza eliberarea?

De cele mai multe ori, puteti obtine un certificat energetic in 48 de ore lucratoare. Majoritatea auditorilor vor satisface rapid cererea Dvs, si se vor deplasa sa viziteze locuinta in tema intr-un timp scurt pentru a obtine detaliile care sunt necesare.

Cat costa si care este perioada de valabilitate?

Taxa acestui certificat energetic Focsani poate diferi pe baza anumitor conditii, spre exemplu: localizarea imobilului, suprafata, pozitia, cate camere exista. De la emiterea sa, un certificat energetic impreuna cu auditul energetic al respectivei cladiri sunt valabile 10 ani.