Trebuie sa obtineti un certificat energetic in Galati, iar un pret cat mai avantajos este important pentru Dvs?

Prin completarea formularului de mai jos puteti obtine de la platforma Evaluari24 cea mai buna oferta de la 5 specialisti in audit energetic locali! Facil, convenabil, avantajos si fara costuri! (Veti primi o oferta la scurt timp dupa completarea formularului)

(*daca oferta obtinuta nu va satisface, aveti libertatea de a solicita alte oferte de pret de la alti profesionisti)

 

Formular cerere de oferta

 

Obtineti oferte pentru servicii de audit energetic si certificat energetic in Galati

  • Selectati un cost conform cu bugetul dumneavoastra
  • Obtineti oferta fara nici un cost
  • Faceti economie de timp, bani si energie
  • Veti colabora doar cu profesionisti verificati
  • Primiti oferta repede
  • Aveti garantii multiple
  • E simplu si convenabil

Un document normativ din data de Iulie 2013, votat de catre Guvernul Romaniei vizeaza atat vanzarea cat si inchirierea imobilelor, solicitand proprietarilor sa aiba in posesie un certificat energetic Galati; adica un document tehnic (care are un caracter pur informativ) care sa ateste performanta energetica a respectivei cladiri, dar si incadrarea cladirii intr-o categorie speciala in ceea ce priveste performanta energetica. Lipsa unei astfel de certificari a performantei energetice face ca eventualele contracte de tranzactionare a fiecarui imobil sa fie declarate nule. Mai mult, acest document este solicitat in situatia receptionarii unui imobil nou.

Ce rol are un certificat energetic totusi?

Atunci cand are acest document, posibilul beneficiar ori cel care va sta in chirie va fi informat in mod direct in legatura cu eficienta energetica a locuintei; aceasta este exprimata prin consumul specific de energie pe parcursul unui an, masurat in kWh/m.p. suprafata utila, si mai ales prevazut prin consumul specific anual de caldura pentru incalzire, pentru apa calda pentru consum casnic, si pentru iluminat.

Informarea cuprinde eficienta de energie a acelui apartament, prin incadrarea acestuia intr-o anume categorie energetica. Concret, cu ajutorul acestei certificari se intentioneaza, dar totodata se si stimuleaza o crestere a economiei energetice a locuintei. O reducere a consumului energetic duce la reducerea emisiilor de gaze de sera. Pe baza studiului Agentiei Internationale a Energiei, o consolidare a performantei energetice a acestor imobile, a proceselor din domeniile industriale dar si a transporturilor ar putea diminua necesarul energetic al pamantului cu cel mult 33% – pana in anul 2050.

De ce acte aveti nevoie pentru a obtine un certificat energetic?

Ca sa obtineti un certificat energetic Galati va trebui sa pregatiti un dosar ce va contine cateva acte. Pentru o locuinta la bloc, este nevoie in primul rand de documentul de proprietate alaturi de documentele cadastrale sau de partiurile de arhitectura ale constructiei. In cazul cladirilor sunt solicitate cartea tehnica a imobilului, planurile de amplasament ale cladirii, planurile de structura ale cladirii, planurile si descrierea instalatiilor existente in cladirea respectiva.

De asemenea, pot fi folositoare unele date tehnice care sa ofere informatii referitoare la materialele folosite pentru constructie, niste informatii tehnice legate de instalatiile de incalzire, de climatizare sau racire, de ventilatie, de furnizari apa calda dar si apa rece s.a.m.d.

Cat dureaza eliberarea?

De obicei, aveti posibilitatea sa obtineti un certificat energetic in 48 de ore lucratoare. Cei mai multi auditori vor satisface rapid cererea Dvs, si vor veni sa vada imobilul in tema intr-un timp scurt pentru a obtine detaliile care sunt necesare.

Care este costul si cat este valabil documentul?

Taxa acestui certificat energetic Galati poate sa difere pe baza anumitor parametri, de exemplu: pozitionarea imobilului, suprafata, pozitia, numarul existent de camere. Din clipa in care a fost emis, un certificat energetic impreuna cu auditul energetic al acelui imobil vor fi valabile 10 ani.