Aveti nevoie de un certificat energetic in Iasi, iar un tarif cat mai atractiv este important pentru Dvs?

Prin completarea formularului de mai jos puteti obtine de la platforma Evaluari24 cea mai buna oferta de la 5 specialisti in audit energetic locali! Rapid, comod, avantajos si fara costuri! (La scurt timp dupa completarea si trimiterea formularului veti primi oferta de pret!)

(*daca oferta primita nu va satisface, aveti libertatea de a solicita alte oferte de pret de la alti auditori)

 

Formular cerere de oferta

 

Obtineti oferte pentru servicii de audit energetic si certificat energetic in Iasi

  • Selectati un tarif conform cu bugetul Dvs
  • Obtineti oferta complet gratuit
  • Faceti economie de timp, bani si energie
  • Veti colabora doar cu specialisti verificati
  • Primiti oferta repede
  • Aveti garantii multiple
  • E atat de simplu si convenabil

Un act normativ datat Iulie 2013, elaborat de catre Guvernul Romaniei vizeaza atat vanzarea cat si inchirierea imobilelor, cerand proprietarilor sa detina un certificat energetic Iasi; acesta este un document cu informatii tehnice (care are un caracter pur informativ) prin care se atesta performanta energetica a respectivei cladiri, dar si potrivirea cladirii intr-o clasa speciala in ceea ce priveste eficienta energetica. Lipsa unei asemenea certificari a performantei energetice face ca eventualele contracte de tranzactionare a fiecarui imobil sa fie anulate. In plus, acest act este necesar in cazul darii in folosinta a unei constructii noi.

La ce foloseste un un certificat energetic in cele din urma?

Atunci cand are acest act, potentialul cumparator sau cel care intentioneaza sa inchirieze devine direct si oficial informat in legatura cu eficienta energetica a imobilului; aceasta este exprimata pe baza consumului specific de electricitate pe parcursul unui an, masurat in kWh/m.p. suprafata utila, si in particular exprimat prin consumul specific pe durata unui an pentru apa calda pentru consum casnic, pentru caldura de incalzire, si pentru iluminatul locuintei.

Certificatul stabileste eficienta energetica a respectivului imobil, prin incadrarea acestuia intr-o anume clasa energetica. Mai exact, cu ajutorul acestei certificari se doreste, dar totodata se si stimuleaza o crestere a economiei energetice a imobilului. O diminuare a consumului de energie duce la scaderea degajarilor de bioxid de carbon. Conform cercetarii Agentiei Internationale a Energiei, o crestere a performantei energetice a cladirilor in cauza, a proceselor din industrie dar si a celor din domeniul transporturilor ar putea reduce nevoia energetica a pamantului cu pana la 33% – pana in anul 2050.

Care sunt actele necesare pentru a procura un certificat energetic?

In vederea obtinerii unui certificat energetic Iasi este necesar sa intocmiti un dosar care va contine cateva inscrisuri. Pentru o locuinta la bloc, veti avea nevoie la inceput de documentul din care sa reiasa dreptul de proprietate impreuna cu de actul cadastral sau de partiurile de arhitectura ale constructiei. In cazul cladirilor sunt solicitate cartea tehnica a imobilului, planurile de amplasament ale cladirii, planurile de structura ale cladirii, planurile si descrierea instalatiilor existente in cladirea respectiva.

De asemenea, pot fi necesare anumite date tehnice care sa ofere informatii referitoare la materialele de constructii folosite, unele date tehnice referitoare la instalatiile de incalzire, de racire-climatizare, de ventilatie, de furnizari apa calda dar si apa rece s.a.m.d.

Care este durata eliberarii actului?

In majoritatea cazurilor, veti obtine un certificat energetic in una sau doua zile. Majoritatea auditorilor vor satisface rapid cererea Dvs, si se vor prezenta sa evalueze imobilul in discutie in scurt timp pentru a obtine datele si informatiile care sunt necesare.

Care este costul si cat este valabil documentul?

Taxa acestui certificat energetic Iasi ar putea sa difere pe baza anumitor conditii, ca de exemplu: locul in care se afla imobilul, suprafata, pozitia, numarul camerelor. Din clipa in care a fost emis, un certificat energetic si auditul energetic al acelui imobil au o valabilitate de 10 ani.