Trebuie sa obtineti un certificat energetic in Iasi, iar un pret cat mai atractiv este prioritar pentru Dvs?

Prin completarea formularului de mai jos puteti obtine de la platforma Evaluari24 cea mai buna oferta de la 5 specialisti in audit energetic din orasul Dvs! Rapid, comod, avantajos si gratuit! (Veti primi o oferta la scurt timp dupa completarea formularului)

(*daca oferta obtinuta nu va satisface, aveti libertatea de a cere alte oferte de pret de la alti specialisti in audit)

 

Formular cerere de oferta

 

Obtineti oferte pentru servicii de audit energetic si certificat energetic in Iasi

  • Selectati un tarif conform cu bugetul alocat de Dvs
  • Consultati oferta fara costuri
  • Pentru economie de energie, timp si bani
  • Lucrati doar cu specialisti verificati
  • Primiti oferta intr-un timp foarte scurt
  • Aveti garantii multiple
  • E atat de simplu si convenabil

Un document normativ datat Iulie 2013, votat de catre Guvernul Romaniei vizeaza atat scoaterea la vanzare cat si inchirierea cladirilor, pretinzand posesorilor sa aiba in posesie un certificat energetic Iasi; adica un document cu informatii tehnice (avand un caracter doar informativ) folosit pentru a atesta performanta energetica a cladirii in cauza, dar si incadrarea sa intr-o categorie particulara pentru performanta energetica. Lipsa unei astfel de certificari a eficientei energetice face ca eventualele acte de instrainare a fiecarui imobil sa fie declarate nule. Mai mult, acest document este necesar in momentul darii in folosinta a unui imobil nou.

Ce rol are acest certificat energetic totusi?

Atunci cand are acest act, eventualul beneficiar ori chirias va fi informat in mod oficial in legatura cu performanta energetica a spatiului in tema; aceasta este exprimata pe baza consumului specific de electricitate anual, masurat in kWh/m.p. suprafata utila, respectiv exprimat prin consumul specific pe durata unui an pentru iluminare, pentru caldura de incalzit si pentru apa calda pentru consum casnic.

Certificatul cuprinde eficienta energetica a acelui imobil, prin incadrarea sa intr-o anume categorie energetica. Concret, cu aceasta certificare se urmareste, dar in acelasi timp se si incurajeaza o imbunatatire a economiei energetice a cladirii. O reducere a consumului de energie conduce la reducerea degajarilor de gaze de sera. Conform cercetarii Agentiei Internationale a Energiei, o imbunatatire a performantei energetice a cladirilor in cauza, a proceselor industriale dar si a transporturilor pot diminua necesarul energetic al globului cu pana la treizeci si trei procente – pana in anul 2050.

Ce acte trebuie pregatite pentru obtinerea unui certificat energetic?

Pentru a obtine un certificat energetic Iasi trebuie sa elaborati un dosar care va include diverse acte. Pentru apartamente, aveti nevoie la inceput de documentul care sa ateste dreptul de propritate impreuna cu de documentele cadastrale sau de partiurile de arhitectura ale constructiei. Pentru cladiri sunt necesare cartea tehnica a imobilului, planurile de amplasament ale cladirii, planurile de structura ale cladirii, planurile si descrierea instalatiilor existente in cladirea respectiva.

Mai pot fi de trebuinta unele date tehnice care sa aduca informatii referitoare la materialele din care a fost realizata constructia, niste detalii tehnice legate de instalatiile de incalzire, de climatizare sau racire, de ventilatie, de furnizari apa calda dar si apa rece s.a.m.d.

Care este durata eliberarii actului?

De obicei, puteti obtine un certificat energetic in cel mult doua zile. Majoritatea auditorilor vor lua in considerare imediat cererea Dvs, si vor veni sa evalueze constructia in tema intr-un timp scurt pentru a nota informatiile care sunt necesare.

Ce costuri presupune si care este perioada de valabilitate?

Pretul acestui certificat energetic Iasi se poate sa fie diferit din cauza unor conditii, de exemplu: localizarea imobilului, marimea, pozitia, cate camere exista. Din momentul emiterii, un certificat energetic si auditul energetic al respectivei cladiri vor fi valabile 10 ani.