Trebuie sa obtineti un certificat energetic in Miercurea Ciuc, iar un cost cat mai atractiv are prioritate pentru Dvs?

Prin completarea formularului de mai jos puteti obtine de la platforma Evaluari24 cea mai buna oferta de la 5 profesionisti autorizati din localitatea Dvs! Rapid, convenabil, avantajos si gratuit! (Veti primi o oferta la scurt timp dupa completarea formularului)

(*daca oferta obtinuta nu va satisface, puteti oricand solicita alte oferte de pret de la alti auditori)

 

Formular cerere de oferta

 

Obtineti oferte pentru servicii de audit energetic si certificat energetic in Miercurea Ciuc

  • Selectati un cost aliniat cu bugetul alocat de Dvs
  • Primiti oferta fara nici un cost
  • Pentru economie de bani, timp si energie
  • Lucrati doar cu experti verificati
  • Primiti oferta intr-un timp foarte scurt
  • Aveti garantii multiple
  • E simplu si convenabil

Un document normativ publicat in Iulie 2013, votat de catre Guvernul Romaniei reglementeaza atat scoaterea la vanzare cat si inchirierea cladirilor, cerand proprietarilor sa aiba in posesie un certificat energetic Miercurea Ciuc; adica un document cu informatii tehnice (ce prezinta un caracter pur informativ) prin care se atesta performanta energetica a a cladirii, dar si incadrarea acesteia intr-o clasa particulara in ceea ce priveste performanta energetica. Lipsa acestei certificari a eficientei energetice face ca eventualele contracte de vanzare si cumparare a oricarei locuinte sa poata fi anulate. Mai mult, acest act este obligatoriu in cazul receptiei oricarei constructii nou ridicate.

Care este rolul unui un certificat energetic mai exact?

Prin detinerea acestui act, posibilul client ori cel care va sta in chirie este informat in mod oficial despre eficienta energetica a constructiei; aceasta este exprimata pe baza consumului specific de energie anual, masurat in kWh/m.p. suprafata utila, si mai ales exprimat prin consumul specific anual pentru iluminare, pentru caldura de incalzit si pentru apa calda pentru consum casnic.

Certificatul cuprinde eficienta energetica a acelui imobil, prin incadrarea acestuia intr-o anume categorie de energie. In particular, cu aceasta certificare se intentioneaza, dar in acelasi timp se si incurajeaza o sporire a economiei energetice a cladirii. O scadere a exploatarii energetice va duce la diminuarea degajarilor de bioxid de carbon. Pe baza cercetarii Agentiei Internationale a Energiei, o imbunatatire a performantei energetice a acestor imobile, a proceselor din industrie dar si a transporturilor pot reduce nevoia energetica a pamantului cu pana la o treime – cel tarziu pana in 2050.

Care sunt actele necesare pentru obtinerea unui certificat energetic?

In vederea obtinerii unui certificat energetic Miercurea Ciuc este necesar sa pregatiti un dosar ce va include diverse documente. Pentru apartamente, este nevoie la inceput de documentul de proprietate alaturi de documentele cadastrale sau de partiurile de arhitectura ale imobilului. Pentru cladiri sunt obligatorii cartea tehnica a imobilului, planurile de amplasament ale cladirii, planurile de structura ale cladirii, planurile si descrierea instalatiilor existente in cladirea respectiva.

De asemenea, sunt necesare niste date tehnice care sa prezinte informatii in ceea ce priveste materialele folosite pentru constructie, anumite date tehnice care fac referire la echipamentele instalatiilor de incalzire, de racire-climatizare, de ventilatie, de furnizari apa calda dar si apa rece s.a.m.d.

In cat timp puteti intra in posesia acestuia?

In majoritatea cazurilor, puteti obtine un certificat energetic in cel mult doua zile. Cei mai multi auditori vor raspunde rapid cererii Dvs, si se vor prezenta sa evalueze locuinta pentru care ati facut solicitarea cat mai rapid pentru a obtine detaliile care sunt necesare.

Care este costul si cat este valabil documentul?

Pretul unui astfel de certificat energetic Miercurea Ciuc se poate diferi din cauza unor parametri, ca de exemplu: locul in care se afla imobilul, suprafata, zona, numarul camerelor. Din momentul emiterii, un certificat energetic si auditul energetic al acelui imobil sunt valabile 10 ani.