Trebuie sa obtineti un certificat energetic in Oradea, iar un pret cat mai atractiv este important pentru Dvs?

Prin completarea formularului de mai jos puteti obtine de la platforma Evaluari24 cea mai buna oferta de la 5 auditori energetici din orasul Dvs! Usor, confortabil, avantajos si fara costuri! (La scurt timp dupa completarea si trimiterea formularului veti primi oferta de pret!)

(*daca oferta obtinuta nu va satisface, puteti oricand solicita alte oferte de pret de la alti profesionisti)

 

Formular cerere de oferta

 

Obtineti oferte pentru servicii de audit energetic si certificat energetic in Oradea

  • Selectati un pret aliniat cu bugetul Dvs
  • Consultati oferta fara nici un cost
  • Economisiti energie, timp si bani
  • Veti lucra doar cu profesionisti verificati
  • Primiti oferta rapid
  • Aveti garantii multiple
  • E simplu si comod

Un act normativ datat Iulie 2013, emis de catre Guvernul Romaniei vizeaza atat vanzarea cat si inchirierea cladirilor, pretinzand posesorilor sa aiba in posesie un certificat energetic Oradea; adica un document specific (care are un caracter numai informativ) folosit pentru a atesta performanta energetica a a cladirii, dar si potrivirea cladirii intr-o categorie particulara pentru performanta energetica. Lipsa unei asemenea certificari a performantei energetice va face ca eventualele contracte de tranzactionare a oricarei locuinte sa fie declarate nule. Mai mult, acest act este obligatoriu in cazul receptionarii oricarei constructii nou ridicate.

Care este rolul unui un certificat energetic mai exact?

Atunci cand are acest act, posibilul client sau chirias este informat in mod direct despre performanta energetica a locuintei; aceasta este exprimata pe baza consumului caracteristic de energie de-a lungul unui an, masurat in kWh/m.p. suprafata utila, si in particular prevazut prin consumul specific anual pentru apa calda pentru consum casnic, pentru caldura de incalzire, si pentru iluminatul locuintei.

Certificatul stabileste eficienta de energie a acelui apartament, prin repartizarea sa intr-o anume categorie energetica. In particular, prin aceasta certificare se urmareste, dar totodata se si stimuleaza o imbunatatire a performantei energetice a imobilului. O scadere a consumului de energie conduce la reducerea emisiilor de gaze de sera. Corespunzator studiului Agentiei Internationale a Energiei, o consolidare a economiei energetice a acestor cladiri, a proceselor din industrie dar si a transporturilor pot reduce nevoia energetica a pamantului cu cel mult treizeci si trei procente – in urmatorii 30 de ani.

Ce acte trebuie pregatite pentru a obtine un certificat energetic?

Pentru a obtine un certificat energetic Oradea este necesar sa pregatiti un dosar care va include cateva inscrisuri. Pentru o locuinta la bloc, este nevoie prima data de documentul de proprietate impreuna cu de documentele cadastrale sau de partiurile de arhitectura ale constructiei. In cazul cladirilor sunt solicitate cartea tehnica a imobilului, planurile de amplasament ale cladirii, planurile de structura ale cladirii, planurile si descrierea instalatiilor existente in cladirea respectiva.

Nu in ultimul rand, pot fi de trebuinta niste date tehnice care sa prezinte informatii referitoare la materialele de constructii folosite, anumite informatii tehnice care fac referire la instalatiile de incalzire, de climatizare sau racire, de ventilatie, sau pentru furnizarea apei s.a.m.d.

In cat timp puteti intra in posesia acestuia?

De obicei, aveti posibilitatea sa obtineti un certificat energetic in 48 de ore lucratoare. In general auditorii vor satisface rapid cererea Dvs, si se vor deplasa sa evalueze constructia in discutie in scurt timp pentru a nota datele si informatiile care sunt necesare.

Ce costuri presupune si care este perioada de valabilitate?

Pretul unui astfel de certificat energetic Oradea ar putea diferi in functie de diferiti factori, spre exemplu: pozitionarea imobilului, suprafata, pozitia, numarul camerelor. Din momentul emiterii, un certificat energetic impreuna cu auditul energetic al acelui imobil au o valabilitate de 10 ani.