Trebuie sa obtineti un certificat energetic in Piatra Neamt, iar un tarif cat mai avantajos are prioritate pentru Dvs?

Prin completarea formularului de mai jos puteti obtine de la platforma Evaluari24 cea mai buna oferta de la 5 auditori energetici din localitatea Dvs! Usor, convenabil, avantajos si fara costuri! (La scurt timp dupa completarea si trimiterea formularului veti primi oferta de pret!)

(*daca oferta primita nu va satisface, aveti libertatea de a cere alte oferte de pret de la alti auditori)

 

Formular cerere de oferta

 

Obtineti oferte pentru servicii de audit energetic si certificat energetic in Piatra Neamt

  • Alegeti un cost conform cu bugetul Dvs
  • Primiti oferta fara nici un cost
  • Pentru economie de energie, timp si bani
  • Veti lucra doar cu specialisti verificati
  • Primiti oferta intr-un timp foarte scurt
  • Aveti garantii multiple
  • E foarte facil si comod

Un document normativ din data de Iulie 2013, elaborat de catre Guvernul Romaniei reglementeaza atat comercializarea cat si inchirierea cladirilor, solicitand posesorilor sa aiba in posesie un certificat energetic Piatra Neamt; vorbim despre un document cu informatii tehnice (avand un rol numai informativ) care sa ateste performanta energetica a cladirii in cauza, dar si incadrarea acesteia intr-o clasa speciala in ceea ce priveste eficienta energetica. Lipsa acestei certificari a performantei energetice face ca eventualele acte de instrainare a fiecarui imobil sa fie declarate nule. In plus, acest document este necesar in situatia receptiei unui imobil nou.

Ce rol are un certificat energetic totusi?

Cu ajutorul acestui document, posibilul cumparator ori cel care va sta in chirie va fi informat in mod direct despre performanta energetica a spatiului in tema; aceasta este exprimata prin consumul specific de energie pe parcursul unui an, masurat in kWh/m.p. suprafata utila, si mai ales definit prin consumul specific pe durata unui an de caldura pentru incalzire, pentru apa calda pentru consum casnic, si pentru iluminat.

Documentul prevede eficienta de energie a acelui imobil, prin repartizarea sa intr-o anume clasa energetica. Mai exact, cu ajutorul acestei certificari se urmareste, dar de asemenea se si incurajeaza o sporire a performantei energetice a locuintei. O diminuare a consumului de energie va duce la reducerea degajarilor de gaze de sera. Corespunzator cercetarilor Agentiei Internationale a Energiei, o imbunatatire a performantei energetice a acestor cladiri, a proceselor industriale dar si a celor din domeniul transporturilor ar putea diminua nevoia energetica a globului cu aproximativ treizeci si trei procente – cel tarziu pana in 2050.

De ce acte aveti nevoie pentru a procura un certificat energetic?

Ca sa obtineti un certificat energetic Piatra Neamt va trebui sa pregatiti un dosar ce va contine mai multe inscrisuri. In cazul apartamentelor, este nevoie prima data de documentul care sa ateste dreptul de propritate impreuna cu de documentele cadastrale sau de partiurile de arhitectura ale locuintei. In cazul cladirilor sunt solicitate cartea tehnica a imobilului, planurile de amplasament ale cladirii, planurile de structura ale cladirii, planurile si descrierea instalatiilor existente in cladirea respectiva.

Nu in ultimul rand, pot fi de trebuinta niste date tehnice care sa ofere informatii despre materialele din care a fost realizata constructia, unele detalii tehnice referitoare la echipamentele instalatiilor de incalzire, cele de racire si climatizare, de ventilatie, sau pentru furnizarea apei s.a.m.d.

Cat dureaza eliberarea?

De obicei, veti obtine un certificat energetic in cel mult doua zile. Cei mai multi auditori vor raspunde rapid cererii Dvs, si se vor deplasa sa viziteze constructia pentru care ati facut solicitarea in scurt timp pentru a prelua datele si informatiile necesare.

Ce costuri presupune si care este perioada de valabilitate?

Taxa unui certificat energetic Piatra Neamt se poate sa difere pe baza anumitor factori, ca de exemplu: localizarea imobilului, suprafata, pozitionarea, numarul camerelor. De la emiterea sa, un certificat energetic si auditul energetic al respectivei cladiri vor fi valabile 10 ani.