Trebuie sa obtineti un certificat energetic in Resita, iar un pret cat mai avantajos este prioritar pentru Dvs?

Prin completarea formularului de mai jos puteti obtine de la platforma Evaluari24 cea mai buna oferta de la 5 profesionisti autorizati din localitatea Dvs! Usor, comod, avantajos si gratuit! (Veti primi o oferta la scurt timp dupa completarea formularului)

(*daca oferta obtinuta nu va satisface, aveti libertatea de a solicita alte oferte de pret de la alti specialisti in audit)

 

Formular cerere de oferta

 

Obtineti oferte pentru servicii de audit energetic si certificat energetic in Resita

  • Descoperiti un cost aliniat cu bugetul alocat de Dvs
  • Primiti oferta complet gratuit
  • Economisiti bani, timp si energie
  • Veti lucra doar cu profesionisti verificati
  • Primiti oferta repede
  • Aveti garantii multiple
  • E atat de simplu si comod

Un document normativ datat Iulie 2013, votat de catre Guvernul Romaniei reglementeaza atat comercializarea cat si inchirierea cladirilor, pretinzand posesorilor detinerea unui certificat energetic Resita; adica un document cu informatii tehnice (ce prezinta un caracter doar informativ) folosit pentru a atesta performanta energetica a a cladirii, dar si incadrarea acesteia intr-o categorie particulara pentru performanta energetica. Lipsa unei asemenea certificari a eficientei energetice face ca eventualele acte de vanzare si cumparare a oricarui imobil sa poata fi anulate. De asemenea, acest act este necesar in momentul receptionarii unei constructii noi.

La ce foloseste un un certificat energetic totusi?

Cu ajutorul acestui document, potentialul beneficiar ori cel care va sta in chirie va fi informat in mod oficial in legatura cu performanta energetica a imobilului; aceasta este exprimata pe baza consumului specific de energie anual, masurat in kWh/m.p. suprafata utila, si mai ales definit prin consumul specific anual pentru iluminare, pentru caldura de incalzit si pentru apa calda pentru consum casnic.

Certificatul prevede eficienta energetica a acelui imobil, prin incadrarea a acestuia intr-o anume clasa de energie. Concret, prin aceasta certificare se doreste, dar de asemenea se si incurajeaza o crestere a economiei energetice a locuintei. O scadere a exploatarii energetice va duce la reducerea degajarilor de gaze de sera. Corespunzator studiului Agentiei Internationale a Energiei, o consolidare a economiei energetice a acestor cladiri, a proceselor din domeniile industriale dar si a celor din domeniul transporturilor ar putea diminua necesarul energetic al lumii cu pana la o treime – pana in anul 2050.

Ce acte trebuie pregatite pentru obtinerea unui certificat energetic?

Pentru a obtine un certificat energetic Resita este necesar sa intocmiti un dosar care va contine diverse inscrisuri. Pentru o locuinta la bloc, este nevoie prima data de documentul care sa ateste dreptul de propritate impreuna cu de documentele cadastrale sau de partiurile de arhitectura ale imobilului. Pentru cladiri sunt solicitate cartea tehnica a imobilului, planurile de amplasament ale cladirii, planurile de structura ale cladirii, planurile si descrierea instalatiilor existente in cladirea respectiva.

Mai sunt de trebuinta niste date tehnice care sa ofere informatii despre materialele folosite pentru constructie, niste detalii tehnice care fac referire la echipamentele instalatiilor de incalzire, cele de racire si climatizare, de ventilatie, de furnizari apa calda dar si apa rece s.a.m.d.

In cat timp puteti intra in posesia acestuia?

De cele mai multe ori, aveti posibilitatea sa obtineti un certificat energetic in una sau doua zile. Majoritatea auditorilor vor raspunde rapid cererii Dvs, si se vor prezenta sa vada imobilul pentru care ati facut solicitarea cat mai rapid pentru a nota detaliile de care au nevoie.

Care este costul si cat este valabil documentul?

Taxa unui certificat energetic Resita ar putea diferi in functie de diferiti factori, de exemplu: locul in care se afla imobilul, marimea, pozitionarea, numarul camerelor. De la emiterea sa, un certificat energetic si auditul energetic al respectivei cladiri au o valabilitate de 10 ani.