Trebuie sa obtineti un certificat energetic in Satu Mare, iar un cost cat mai bun este important pentru Dvs?

Prin completarea formularului de mai jos puteti obtine de la platforma Evaluari24 cea mai buna oferta de la 5 auditori energetici din localitatea Dvs! Usor, comod, avantajos si gratuit! (La scurt timp dupa completarea si trimiterea formularului veti primi oferta de pret!)

(*daca oferta obtinuta nu va satisface, aveti libertatea de a cere alte oferte de pret de la alti specialisti in audit)

 

Formular cerere de oferta

 

Obtineti oferte pentru servicii de audit energetic si certificat energetic in Satu Mare

  • Descoperiti un tarif aliniat cu bugetul Dvs
  • Obtineti oferta fara nici un cost
  • Economisiti timp, bani si energie
  • Lucrati doar cu experti verificati
  • Primiti oferta repede
  • Aveti garantii multiple
  • E atat de simplu si convenabil

Un act normativ datat Iulie 2013, elaborat de catre Guvernul Romaniei vizeaza atat comercializarea cat si inchirierea imobilelor, cerand proprietarilor detinerea unui certificat energetic Satu Mare; adica un document tehnic (care are un rol numai informativ) care sa ateste performanta energetica a cladirii in cauza, dar si incadrarea sa intr-o clasa particulara in ceea ce priveste eficienta energetica. Lipsa unei astfel de certificari a eficientei energetice va face ca eventualele acte de tranzactionare a oricarei locuinte sa fie considerate nule. Mai mult, acest act este necesar in situatia receptiei oricarei constructii nou ridicate.

La ce foloseste un un certificat energetic totusi?

Prin detinerea acestui document, posibilul beneficiar sau chirias va fi informat in mod oficial in legatura cu performanta energetica a locuintei; aceasta este exprimata prin consumul specific de energie pe parcursul unui an, masurat in kWh/m.p. suprafata utila, si in particular prevazut prin consumul specific pe un an pentru apa calda pentru consum casnic, pentru caldura de incalzire, si pentru iluminatul locuintei.

Certificatul prevede eficienta energetica a respectivului apartament, prin repartizarea acestuia intr-o anume clasa de energie. In particular, cu aceasta certificare se doreste, dar totodata se si stimuleaza o sporire a economiei energetice a locuintei. O scadere a exploatarii energetice conduce la reducerea degajarilor de bioxid de carbon. Corespunzator cercetarii Agentiei Internationale a Energiei, o imbunatatire a performantei energetice a acestor imobile, a proceselor industriale dar si a transporturilor vor scadea necesarul energetic al globului cu aproximativ treizeci si trei procente – pana in anul 2050.

De ce acte aveti nevoie pentru a procura un certificat energetic?

Pentru a obtine un certificat energetic Satu Mare va trebui sa intocmiti un dosar care va contine diverse acte. In cazul apartamentelor, aveti nevoie la inceput de documentul din care sa reiasa dreptul de proprietate alaturi de documentele cadastrale sau de partiurile de arhitectura ale locuintei. Atunci cand ne referim la cladiri sunt necesare cartea tehnica a imobilului, planurile de amplasament ale cladirii, planurile de structura ale cladirii, planurile si descrierea instalatiilor existente in cladirea respectiva.

De asemenea, pot fi de trebuinta unele date tehnice care sa ofere informatii referitoare la materialele folosite pentru constructie, niste informatii tehnice referitoare la echipamentele instalatiilor de incalzire, de climatizare sau racire, de ventilatie, sau pentru furnizarea apei s.a.m.d.

Care este durata eliberarii actului?

De obicei, puteti obtine un certificat energetic in cel mult doua zile. Majoritatea auditorilor vor lua in considerare imediat cererea Dvs, si se vor deplasa sa viziteze locuinta pentru care ati facut solicitarea intr-un timp scurt pentru a obtine datele si informatiile care sunt necesare.

Care este costul si cat este valabil documentul?

Costul unui certificat energetic Satu Mare ar putea diferi din cauza unor parametri, de exemplu: pozitionarea imobilului, suprafata, pozitia, numarul existent de camere. Din clipa in care a fost emis, un certificat energetic si auditul energetic al acelui imobil sunt valabile 10 ani.