Trebuie sa obtineti un certificat energetic in sector 1, iar un pret cat mai avantajos este important pentru Dvs?

Prin completarea formularului de mai jos puteti obtine de la platforma Evaluari24 cea mai buna oferta de la 5 profesionisti autorizati din orasul Dvs! Usor, convenabil, avantajos si fara costuri! (Veti primi o oferta la scurt timp dupa completarea formularului)

(*daca oferta primita nu va satisface, aveti libertatea de a solicita alte oferte de pret de la alti specialisti in audit)

 

Formular cerere de oferta

 

Obtineti oferte pentru servicii de audit energetic si certificat energetic in sector 1

  • Alegeti un pret conform cu bugetul Dvs
  • Primiti oferta fara nici un cost
  • Pentru economie de bani, timp si energie
  • Veti colabora doar cu experti verificati
  • Primiti oferta intr-un timp foarte scurt
  • Aveti garantii multiple
  • E atat de simplu si convenabil

Un document normativ publicat in Iulie 2013, elaborat de catre Guvernul Romaniei reglementeaza atat vanzarea cat si inchirierea cladirilor, solicitand posesorilor sa aiba in posesie un certificat energetic sector 1; adica un document cu informatii tehnice (avand un rol pur informativ) prin care se atesta performanta energetica a cladirii in cauza, cat si potrivirea acesteia intr-o clasa speciala pentru performanta energetica. Lipsa acestei certificari a performantei energetice poate face ca eventualele acte de vanzare si cumparare a oricarui imobil sa poata fi declarate nule. In plus, acest document este necesar in cazul darii in folosinta a unui imobil nou.

Care este rolul unui acest certificat energetic in cele din urma?

Atunci cand are acest act, posibilul cumparator sau cel care va sta in chirie este informat in mod oficial despre performanta energetica a constructiei; aceasta este exprimata pe baza consumului specific de electricitate pe parcursul unui an, masurat in kWh/m.p. suprafata utila, respectiv prevazut prin consumul specific pe un an pentru iluminare, pentru caldura de incalzit si pentru apa calda pentru consum casnic.

Certificatul cuprinde eficienta de energie a acelui apartament, prin incadrarea acestuia intr-o anume clasa energetica. In particular, cu ajutorul acestei certificari se urmareste, dar in acelasi timp se si promoveaza o sporire a economiei energetice a cladirii. O reducere a consumului de energie conduce la scaderea degajarilor de gaze de sera. Conform studiului Agentiei Internationale a Energiei, o consolidare a economiei energetice a acestor imobile, a proceselor din industrie dar si a celor din domeniul transporturilor pot reduce nevoia energetica a globului cu pana la o treime – pana in anul 2050.

Ce acte trebuie pregatite pentru a procura un certificat energetic?

Ca sa obtineti un certificat energetic sector 1 va trebui sa intocmiti un dosar care va include diverse acte. Pentru o locuinta la bloc, aveti nevoie in primul rand de documentul de proprietate alaturi de documentele cadastrale sau de partiurile de arhitectura ale locuintei. In cazul cladirilor sunt necesare cartea tehnica a imobilului, planurile de amplasament ale cladirii, planurile de structura ale cladirii, planurile si descrierea instalatiilor existente in cladirea respectiva.

De asemenea, vor fi de trebuinta niste date tehnice care sa ofere informatii despre materialele folosite pentru constructie, anumite date tehnice care fac referire la instalatiile de incalzire, de climatizare sau racire, de ventilatie, de furnizari apa calda dar si apa rece s.a.m.d.

Care este durata eliberarii actului?

De obicei, veti obtine un certificat energetic in una sau doua zile. Cei mai multi auditori vor lua in considerare imediat cererea Dvs, si se vor deplasa sa viziteze locuinta in tema intr-un timp scurt pentru a nota detaliile care sunt necesare.

Cat costa si care este perioada de valabilitate?

Taxa unui astfel de certificat energetic sector 1 ar putea sa fie diferit in functie de diferiti factori, ca de exemplu: pozitionarea imobilului, suprafata, pozitia, numarul existent de camere. De la emiterea sa, un certificat energetic si auditul energetic al al imobilului in cauza au o valabilitate de 10 ani.