Trebuie sa obtineti un certificat energetic in sector 2, iar un cost cat mai atractiv este important pentru Dvs?

Prin completarea formularului de mai jos puteti obtine de la platforma Evaluari24 cea mai buna oferta de la 5 specialisti in audit energetic locali! Rapid, convenabil, avantajos si gratuit! (Veti primi o oferta la scurt timp dupa completarea formularului)

(*daca oferta obtinuta nu va satisface, aveti libertatea de a cere alte oferte de pret de la alti auditori)

 

Formular cerere de oferta

 

Obtineti oferte pentru servicii de audit energetic si certificat energetic in sector 2

  • Selectati un cost conform cu bugetul dumneavoastra
  • Primiti oferta fara costuri
  • Pentru economie de timp, bani si energie
  • Veti lucra doar cu profesionisti verificati
  • Primiti oferta rapid
  • Aveti garantii multiple
  • E foarte facil si convenabil

Un document normativ din data de Iulie 2013, elaborat de catre Guvernul Romaniei vizeaza atat comercializarea cat si inchirierea cladirilor, cerand proprietarilor sa detina un certificat energetic sector 2; acesta este un document tehnic (avand un rol numai informativ) care sa ateste performanta energetica a a cladirii, cat si incadrarea cladirii intr-o clasa speciala in ceea ce priveste eficienta energetica. Lipsa unei astfel de certificari a performantei energetice face ca eventualele contracte de instrainare a oricarui imobil sa poata fi anulate. Mai mult, acest document este necesar in momentul receptionarii oricarei constructii nou ridicate.

Ce rol are acest certificat energetic totusi?

Atunci cand are acest act, potentialul beneficiar sau cel care va sta in chirie devine direct si oficial informat despre performanta energetica a imobilului; aceasta este exprimata pe baza consumului specific de electricitate pe parcursul unui an, masurat in kWh/m.p. suprafata utila, si mai ales exprimat prin consumul specific pe durata unui an pentru iluminare, pentru caldura de incalzit si pentru apa calda pentru consum casnic.

Documentul cuprinde eficienta energetica a acestui imobil, prin incadrarea acestuia intr-o anume categorie energetica. In particular, prin aceasta certificare se urmareste, dar in acelasi timp se si stimuleaza o sporire a economiei energetice a imobilului. O scadere a consumului de energie conduce la reducerea emisiilor de gaze de sera. Corespunzator cercetarilor Agentiei Internationale a Energiei, o imbunatatire a performantei energetice a acestor cladiri, a proceselor din industrie dar si a celor din domeniul transporturilor pot scadea nevoia energetica a globului cu cel mult o treime – in urmatorii 30 de ani.

Care sunt actele necesare pentru obtinerea unui certificat energetic?

Pentru a obtine un certificat energetic sector 2 trebuie sa pregatiti un dosar ce va include cateva acte. Pentru apartamente, este nevoie la inceput de documentul de proprietate insotit de documentele cadastrale sau de partiurile de arhitectura ale imobilului. In cazul cladirilor sunt necesare cartea tehnica a imobilului, planurile de amplasament ale cladirii, planurile de structura ale cladirii, planurile si descrierea instalatiilor existente in cladirea respectiva.

Nu in ultimul rand, sunt de trebuinta anumite date tehnice care sa aduca informatii in ceea ce priveste materialele folosite pentru constructie, anumite date tehnice legate de echipamentele instalatiilor de incalzire, de climatizare sau racire, de ventilatie, de furnizari apa calda dar si apa rece s.a.m.d.

In cat timp puteti intra in posesia acestuia?

De cele mai multe ori, aveti posibilitatea sa obtineti un certificat energetic in una sau doua zile. Cei mai multi auditori vor lua in considerare imediat cererea Dvs, si vor veni sa vada constructia in discutie cat mai rapid pentru a nota detaliile necesare.

Care este costul si cat este valabil documentul?

Taxa unui astfel de certificat energetic sector 2 ar putea sa fie diferit in functie de diferiti conditii, de exemplu: localizarea imobilului, marimea, pozitionarea, cate camere exista. De la emiterea sa, un certificat energetic impreuna cu auditul energetic al respectivei cladiri au o valabilitate de 10 ani.