Aveti nevoie de un certificat energetic in sector 3, iar un cost cat mai avantajos are prioritate pentru Dvs?

Prin completarea formularului de mai jos puteti obtine de la platforma Evaluari24 cea mai buna oferta de la 5 profesionisti autorizati din localitatea Dvs! Rapid, confortabil, avantajos si fara costuri! (La scurt timp dupa completarea si trimiterea formularului veti primi oferta de pret!)

(*daca oferta primita nu va satisface, aveti libertatea de a cere alte oferte de pret de la alti specialisti in audit)

 

Formular cerere de oferta

 

Obtineti oferte pentru servicii de audit energetic si certificat energetic in sector 3

  • Alegeti un tarif potrivit pentru bugetul dumneavoastra
  • Consultati oferta fara costuri
  • Pentru economie de bani, timp si energie
  • Lucrati doar cu profesionisti verificati
  • Primiti oferta rapid
  • Aveti garantii multiple
  • E foarte facil si comod

Un document normativ datat Iulie 2013, emis de catre Guvernul Romaniei vizeaza atat vanzarea cat si inchirierea cladirilor, cerand proprietarilor sa detina un certificat energetic sector 3; adica un document cu informatii tehnice (avand un rol doar informativ) care sa ateste performanta energetica a a cladirii, cat si incadrarea cladirii intr-o clasa speciala pentru performanta energetica. Lipsa unei astfel de certificari a eficientei energetice va face ca eventualele acte de instrainare a fiecarui imobil sa fie declarate nule. In plus, acest act este solicitat in momentul receptiei oricarei constructii nou ridicate.

La ce foloseste un un certificat energetic mai exact?

Prin detinerea acestui act, posibilul cumparator ori chirias este informat in mod oficial despre eficienta energetica a imobilului; aceasta este exprimata pe baza consumului specific de energie de-a lungul unui an, masurat in kWh/m.p. suprafata utila, respectiv definit prin consumul specific pe durata unui an pentru apa calda pentru consum casnic, pentru caldura de incalzire, si pentru iluminatul locuintei.

Informarea stabileste eficienta de energie a acelui apartament, prin repartizarea a acestuia intr-o anume clasa energetica. Concret, prin aceasta certificare se doreste, dar de asemenea se si stimuleaza o crestere a economiei energetice a cladirii. O scadere a exploatarii energetice conduce la diminuarea degajarilor de bioxid de carbon. Corespunzator studiului Agentiei Internationale a Energiei, o crestere a performantei energetice a cladirilor in cauza, a proceselor din domeniile industriale dar si a transporturilor ar putea reduce necesarul energetic al lumii cu cel mult treizeci si trei procente – pana in anul 2050.

Care sunt actele necesare pentru obtinerea unui certificat energetic?

Pentru a obtine un certificat energetic sector 3 este necesar sa intocmiti un dosar care va contine diverse documente. Pentru apartamente, aveti nevoie in primul rand de documentul de proprietate insotit de documentele cadastrale sau de partiurile de arhitectura ale constructiei. Pentru cladiri sunt solicitate cartea tehnica a imobilului, planurile de amplasament ale cladirii, planurile de structura ale cladirii, planurile si descrierea instalatiilor existente in cladirea respectiva.

De asemenea, vor fi necesare anumite date tehnice care sa aduca informatii referitoare la materialele de constructii folosite, unele detalii tehnice legate de instalatiile de incalzire, de climatizare sau racire, de ventilatie, sau pentru furnizarea apei s.a.m.d.

Care este durata eliberarii actului?

In majoritatea cazurilor, puteti obtine un certificat energetic in 48 de ore lucratoare. In general auditorii vor satisface rapid cererea Dvs, si se vor deplasa sa evalueze constructia in tema intr-un timp scurt pentru a nota datele si informatiile necesare.

Cat costa si care este perioada de valabilitate?

Costul acestui certificat energetic sector 3 se poate sa fie diferit pe baza anumitor parametri, ca de exemplu: locul in care se afla imobilul, suprafata, pozitia, numarul existent de camere. Din momentul emiterii, un certificat energetic si auditul energetic al acelui imobil sunt valabile 10 ani.