Trebuie sa obtineti un certificat energetic in sector 4, iar un tarif cat mai atractiv este important pentru Dvs?

Prin completarea formularului de mai jos puteti obtine de la platforma Evaluari24 cea mai buna oferta de la 5 auditori energetici din orasul Dvs! Rapid, comod, avantajos si fara costuri! (La scurt timp dupa completarea si trimiterea formularului veti primi oferta de pret!)

(*daca oferta primita nu va satisface, puteti oricand cere alte oferte de pret de la alti auditori)

 

Formular cerere de oferta

 

Obtineti oferte pentru servicii de audit energetic si certificat energetic in sector 4

  • Alegeti un tarif conform cu bugetul alocat de Dvs
  • Primiti oferta fara nici un cost
  • Economisiti timp, bani si energie
  • Veti lucra doar cu experti verificati
  • Primiti oferta intr-un timp foarte scurt
  • Aveti garantii multiple
  • E foarte facil si comod

Un act normativ din data de Iulie 2013, emis de catre Guvernul Romaniei reglementeaza atat scoaterea la vanzare cat si inchirierea locuintelor, cerand posesorilor sa aiba in posesie un certificat energetic sector 4; adica un document cu informatii tehnice (ce prezinta un caracter numai informativ) care sa ateste performanta energetica a cladirii in cauza, cat si potrivirea cladirii intr-o clasa speciala in ceea ce priveste performanta energetica. Lipsa acestei certificari a performantei energetice face ca eventualele acte de tranzactionare a fiecarui imobil sa poata fi considerate nule. In plus, acest document este solicitat in cazul receptionarii oricarei constructii nou ridicate.

Ce rol are un certificat energetic mai exact?

Atunci cand are acest act, eventualul beneficiar sau cel care va sta in chirie va fi direct si oficial informat despre performanta energetica a constructiei; aceasta este exprimata prin consumul specific de energie pe parcursul unui an, masurat in kWh/m.p. suprafata utila, si mai ales exprimat prin consumul specific pe durata unui an pentru apa calda pentru consum casnic, pentru caldura de incalzire, si pentru iluminatul locuintei.

Informarea stabileste eficienta de energie a acelui imobil, prin repartizarea a acestuia intr-o anume categorie de energie. Mai exact, prin aceasta certificare se intentioneaza, dar de asemenea se si incurajeaza o crestere a economiei energetice a locuintei. O reducere a consumului energetic va duce la scaderea emisiilor de gaze de sera. Pe baza studiului Agentiei Internationale a Energiei, o imbunatatire a economiei energetice a cladirilor in cauza, a proceselor din domeniile industriale dar si a celor din domeniul transporturilor vor diminua necesarul energetic al lumii cu pana la o treime – in urmatorii 30 de ani.

Care sunt actele necesare pentru a procura un certificat energetic?

In vederea obtinerii unui certificat energetic sector 4 trebuie sa pregatiti un dosar care va include cateva documente. Pentru apartamente, veti avea nevoie in primul rand de documentul de proprietate insotit de actul cadastral sau de partiurile de arhitectura ale constructiei. Atunci cand ne referim la cladiri sunt solicitate cartea tehnica a imobilului, planurile de amplasament ale cladirii, planurile de structura ale cladirii, planurile si descrierea instalatiilor existente in cladirea respectiva.

De asemenea, vor fi de trebuinta unele date tehnice care sa ofere informatii in ceea ce priveste materialele de constructii folosite, unele informatii tehnice care fac referire la echipamentele instalatiilor de incalzire, de climatizare sau racire, de ventilatie, de furnizari apa calda dar si apa rece s.a.m.d.

In cat timp puteti intra in posesia acestuia?

De cele mai multe ori, aveti posibilitatea sa obtineti un certificat energetic in cel mult doua zile. In general auditorii vor satisface rapid cererea Dvs, si se vor deplasa sa vada imobilul in discutie intr-un timp scurt pentru a prelua datele si informatiile care sunt necesare.

Cat costa si care este perioada de valabilitate?

Taxa unui certificat energetic sector 4 ar putea diferi pe baza anumitor factori, de exemplu: localizarea imobilului, marimea, pozitionarea, numarul camerelor. De la emiterea sa, un certificat energetic si auditul energetic al al imobilului in cauza vor fi valabile 10 ani.