Aveti nevoie de un certificat energetic in sector 5, iar un cost cat mai bun este prioritar pentru Dvs?

Prin completarea formularului de mai jos puteti obtine de la platforma Evaluari24 cea mai buna oferta de la 5 auditori energetici din zona Dvs! Facil, convenabil, avantajos si gratuit! (La scurt timp dupa completarea si trimiterea formularului veti primi oferta de pret!)

(*daca oferta primita nu va satisface, aveti libertatea de a solicita alte oferte de pret de la alti auditori)

 

Formular cerere de oferta

 

Obtineti oferte pentru servicii de audit energetic si certificat energetic in sector 5

  • Descoperiti un cost aliniat cu bugetul Dvs
  • Consultati oferta fara costuri
  • Economisiti bani, timp si energie
  • Lucrati doar cu experti verificati
  • Primiti oferta intr-un timp foarte scurt
  • Aveti garantii multiple
  • E simplu si comod

Un document normativ datat Iulie 2013, elaborat de catre Guvernul Romaniei vizeaza atat comercializarea cat si inchirierea imobilelor, cerand proprietarilor sa detina un certificat energetic sector 5; vorbim despre un document tehnic (ce prezinta un caracter numai informativ) care sa ateste performanta energetica a respectivei cladiri, dar si potrivirea acesteia intr-o categorie speciala in ceea ce priveste eficienta energetica. Lipsa acestei certificari a performantei energetice face ca eventualele acte de tranzactionare a oricarei locuinte sa fie declarate nule. In plus, acest document este necesar in momentul receptiei unui imobil nou.

Ce rol are un certificat energetic in cele din urma?

Prin detinerea acestui act, eventualul cumparator ori cel care intentioneaza sa inchirieze devine informat in mod oficial in legatura cu performanta energetica a spatiului in tema; aceasta este exprimata prin consumul caracteristic de energie anual, masurat in kWh/m.p. suprafata utila, si in particular definit prin consumul specific anual de caldura pentru incalzire, pentru apa calda pentru consum casnic, si pentru iluminat.

Documentul prevede eficienta de energie a acelui imobil, prin incadrarea acestuia intr-o anume clasa energetica. Concret, cu ajutorul acestei certificari se intentioneaza, dar in acelasi timp se si promoveaza o crestere a performantei energetice a imobilului. O diminuare a consumului de energie duce la diminuarea emisiilor de gaze de sera. Conform studiului Agentiei Internationale a Energiei, o crestere a economiei energetice a acestor imobile, a proceselor din domeniile industriale dar si a celor din domeniul transporturilor pot diminua necesarul energetic al globului cu pana la o treime – cel tarziu pana in 2050.

De ce acte aveti nevoie pentru obtinerea unui certificat energetic?

Pentru a obtine un certificat energetic sector 5 este necesar sa pregatiti un dosar ce va contine diverse acte. Pentru apartamente, veti avea nevoie la inceput de documentul care sa ateste dreptul de propritate impreuna cu de documentele cadastrale sau de partiurile de arhitectura ale imobilului. Atunci cand ne referim la cladiri sunt necesare cartea tehnica a imobilului, planurile de amplasament ale cladirii, planurile de structura ale cladirii, planurile si descrierea instalatiilor existente in cladirea respectiva.

Nu in ultimul rand, sunt de trebuinta unele date tehnice care sa ofere informatii referitoare la materialele de constructii folosite, anumite detalii tehnice referitoare la echipamentele instalatiilor de incalzire, cele de racire si climatizare, de ventilatie, de furnizari apa calda dar si apa rece s.a.m.d.

Cat dureaza eliberarea?

De obicei, puteti obtine un certificat energetic in 48 de ore lucratoare. In general auditorii vor satisface rapid cererea Dvs, si vor veni sa viziteze constructia pentru care ati facut solicitarea intr-un timp scurt pentru a prelua datele si informatiile necesare.

Cat costa si care este perioada de valabilitate?

Costul unui certificat energetic sector 5 se poate sa fie diferit din cauza unor conditii, ca de exemplu: locul in care se afla imobilul, marimea, zona, cate camere exista. Din clipa in care a fost emis, un certificat energetic impreuna cu auditul energetic al al imobilului in cauza sunt valabile 10 ani.