Aveti nevoie de un certificat energetic in sector 5, iar un pret cat mai atractiv este prioritar pentru Dvs?

Prin completarea formularului de mai jos puteti obtine de la platforma Evaluari24 cea mai buna oferta de la 5 specialisti in audit energetic din zona Dvs! Facil, comod, avantajos si fara costuri! (La scurt timp dupa completarea si trimiterea formularului veti primi oferta de pret!)

(*daca oferta obtinuta nu va satisface, puteti oricand cere alte oferte de pret de la alti profesionisti)

 

Formular cerere de oferta

 

Obtineti oferte pentru servicii de audit energetic si certificat energetic in sector 5

  • Selectati un pret conform cu bugetul Dvs
  • Consultati oferta fara nici un cost
  • Faceti economie de bani, timp si energie
  • Veti colabora doar cu experti verificati
  • Primiti oferta intr-un timp foarte scurt
  • Aveti garantii multiple
  • E foarte facil si comod

Un document normativ datat Iulie 2013, emis de catre Guvernul Romaniei reglementeaza atat scoaterea la vanzare cat si inchirierea cladirilor, pretinzand posesorilor sa detina un certificat energetic sector 5; acesta este un document tehnic (care are un caracter pur informativ) care sa ateste performanta energetica a respectivei cladiri, cat si incadrarea sa intr-o categorie particulara in ceea ce priveste performanta energetica. Lipsa unei astfel de certificari a performantei energetice va face ca eventualele acte de instrainare a fiecarui imobil sa fie considerate nule. Mai mult, acest document este necesar in momentul receptionarii oricarei constructii nou ridicate.

Ce rol are acest certificat energetic totusi?

Cu ajutorul acestui document, potentialul beneficiar ori cel care intentioneaza sa inchirieze va fi direct si oficial informat despre performanta energetica a constructiei; aceasta este exprimata prin consumul specific de energie pe parcursul unui an, masurat in kWh/m.p. suprafata utila, respectiv exprimat prin consumul specific pe un an pentru iluminare, pentru caldura de incalzit si pentru apa calda pentru consum casnic.

Documentul cuprinde eficienta de energie a respectivului imobil, prin incadrarea sa intr-o anume clasa energetica. Mai exact, cu ajutorul acestei certificari se urmareste, dar de asemenea se si incurajeaza o sporire a performantei energetice a locuintei. O reducere a consumului energetic duce la scaderea emisiilor de gaze de sera. Conform cercetarilor Agentiei Internationale a Energiei, o imbunatatire a performantei energetice a cladirilor in cauza, a proceselor din domeniile industriale dar si a transporturilor vor reduce necesarul energetic al pamantului cu cel mult treizeci si trei procente – in urmatorii 30 de ani.

Care sunt actele necesare pentru a obtine un certificat energetic?

Ca sa obtineti un certificat energetic sector 5 este necesar sa pregatiti un dosar ce va contine cateva documente. In cazul apartamentelor, aveti nevoie in primul rand de documentul de proprietate insotit de documentele cadastrale sau de partiurile de arhitectura ale locuintei. In cazul cladirilor sunt necesare cartea tehnica a imobilului, planurile de amplasament ale cladirii, planurile de structura ale cladirii, planurile si descrierea instalatiilor existente in cladirea respectiva.

Mai vor fi folositoare anumite date tehnice care sa aduca informatii in ceea ce priveste materialele de constructii folosite, anumite detalii tehnice care fac referire la echipamentele instalatiilor de incalzire, de climatizare sau racire, de ventilatie, sau pentru furnizarea apei s.a.m.d.

Cat dureaza eliberarea?

De cele mai multe ori, veti obtine un certificat energetic in una sau doua zile. In general auditorii vor raspunde rapid cererii Dvs, si se vor deplasa sa evalueze imobilul in tema in scurt timp pentru a nota datele si informatiile care sunt necesare.

Cat costa si care este perioada de valabilitate?

Taxa unui certificat energetic sector 5 poate sa fie diferit pe baza anumitor parametri, spre exemplu: localizarea imobilului, suprafata, pozitia, numarul camerelor. Din momentul emiterii, un certificat energetic si auditul energetic al acelui imobil sunt valabile 10 ani.