Aveti nevoie de un certificat energetic in sector 6, iar un cost cat mai atractiv este prioritar pentru Dvs?

Prin completarea formularului de mai jos puteti obtine de la platforma Evaluari24 cea mai buna oferta de la 5 specialisti in audit energetic din orasul Dvs! Usor, convenabil, avantajos si fara costuri! (Veti primi o oferta la scurt timp dupa completarea formularului)

(*daca oferta primita nu va satisface, aveti libertatea de a solicita alte oferte de pret de la alti profesionisti)

 

Formular cerere de oferta

 

Obtineti oferte pentru servicii de audit energetic si certificat energetic in sector 6

  • Selectati un tarif aliniat cu bugetul alocat de Dvs
  • Primiti oferta complet gratuit
  • Pentru economie de energie, timp si bani
  • Veti colabora doar cu experti verificati
  • Primiti oferta intr-un timp foarte scurt
  • Aveti garantii multiple
  • E atat de simplu si comod

Un document normativ din data de Iulie 2013, elaborat de catre Guvernul Romaniei legifereaza atat scoaterea la vanzare cat si inchirierea imobilelor, pretinzand posesorilor sa aiba in posesie un certificat energetic sector 6; acesta este un document specific (care are un rol numai informativ) prin care se atesta performanta energetica a cladirii in cauza, dar si incadrarea sa intr-o categorie particulara pentru performanta energetica. Lipsa unei astfel de certificari a performantei energetice va face ca eventualele contracte de tranzactionare a oricarui imobil sa fie declarate nule. In plus, acest document este obligatoriu in situatia receptiei unei constructii noi.

Care este rolul unui acest certificat energetic mai exact?

Prin detinerea acestui act, posibilul cumparator sau cel care intentioneaza sa inchirieze este direct si oficial informat in legatura cu performanta energetica a locuintei; aceasta este exprimata pe baza consumului specific de curent anual, masurat in kWh/m.p. suprafata utila, respectiv prevazut prin consumul specific anual de caldura pentru incalzire, pentru apa calda pentru consum casnic, si pentru iluminat.

Documentul prevede eficienta energetica a acelui imobil, prin repartizarea sa intr-o anume categorie energetica. Mai exact, cu aceasta certificare se doreste, dar totodata se si incurajeaza o imbunatatire a economiei energetice a locuintei. O reducere a consumului energetic duce la scaderea degajarilor de gaze de sera. Corespunzator studiului Agentiei Internationale a Energiei, o crestere a economiei energetice a acestor cladiri, a proceselor din industrie dar si a transporturilor vor reduce nevoia energetica a globului cu aproximativ treizeci si trei procente – cel tarziu pana in 2050.

Care sunt actele necesare pentru obtinerea unui certificat energetic?

In vederea obtinerii unui certificat energetic sector 6 trebuie sa elaborati un dosar care va include cateva inscrisuri. Pentru o locuinta la bloc, este nevoie la inceput de documentul din care sa reiasa dreptul de proprietate insotit de actul cadastral sau de partiurile de arhitectura ale locuintei. Atunci cand ne referim la cladiri sunt obligatorii cartea tehnica a imobilului, planurile de amplasament ale cladirii, planurile de structura ale cladirii, planurile si descrierea instalatiilor existente in cladirea respectiva.

Mai sunt necesare anumite date tehnice care sa ofere informatii referitoare la materialele folosite pentru constructie, unele informatii tehnice legate de instalatiile de incalzire, cele de racire si climatizare, de ventilatie, de furnizari apa calda dar si apa rece s.a.m.d.

In cat timp puteti intra in posesia acestuia?

De obicei, aveti posibilitatea sa obtineti un certificat energetic in 48 de ore lucratoare. Majoritatea auditorilor vor lua in considerare imediat cererea Dvs, si se vor deplasa sa vada locuinta in tema in scurt timp pentru a obtine detaliile care sunt necesare.

Care este costul si cat este valabil documentul?

Costul acestui certificat energetic sector 6 se poate sa difere in functie de diferiti factori, spre exemplu: pozitionarea imobilului, marimea, pozitia, numarul existent de camere. De la emiterea sa, un certificat energetic impreuna cu auditul energetic al acelui imobil au o valabilitate de 10 ani.