Trebuie sa obtineti un certificat energetic in Sfantu Gheorghe, iar un tarif cat mai avantajos este prioritar pentru Dvs?

Prin completarea formularului de mai jos puteti obtine de la platforma Evaluari24 cea mai buna oferta de la 5 profesionisti autorizati din zona Dvs! Facil, confortabil, avantajos si gratuit! (Veti primi o oferta la scurt timp dupa completarea formularului)

(*daca oferta obtinuta nu va satisface, puteti oricand solicita alte oferte de pret de la alti specialisti in audit)

 

Formular cerere de oferta

 

Obtineti oferte pentru servicii de audit energetic si certificat energetic in Sfantu Gheorghe

  • Alegeti un cost potrivit pentru bugetul dumneavoastra
  • Obtineti oferta complet gratuit
  • Economisiti bani, timp si energie
  • Veti colabora doar cu specialisti verificati
  • Primiti oferta rapid
  • Aveti garantii multiple
  • E simplu si convenabil

Un act normativ datat Iulie 2013, emis de catre Guvernul Romaniei legifereaza atat scoaterea la vanzare cat si inchirierea cladirilor, cerand posesorilor sa aiba in posesie un certificat energetic Sfantu Gheorghe; adica un document tehnic (care are un caracter pur informativ) care sa ateste performanta energetica a respectivei cladiri, cat si potrivirea sa intr-o clasa particulara in ceea ce priveste eficienta energetica. Lipsa acestei certificari a eficientei energetice face ca eventualele acte de vanzare si cumparare a oricarui imobil sa fie anulate. De asemenea, acest act este necesar in momentul receptionarii unei constructii noi.

Care este rolul unui acest certificat energetic totusi?

Atunci cand are acest document, posibilul beneficiar sau chirias devine informat in mod direct despre performanta energetica a spatiului in tema; aceasta este exprimata prin consumul specific de energie anual, masurat in kWh/m.p. suprafata utila, si in particular exprimat prin consumul specific pe durata unui an pentru iluminare, pentru caldura de incalzit si pentru apa calda pentru consum casnic.

Documentul stabileste eficienta energetica a acestui apartament, prin repartizarea sa intr-o anume clasa de energie. In particular, prin aceasta certificare se urmareste, dar in acelasi timp se si stimuleaza o crestere a economiei energetice a locuintei. O reducere a exploatarii energetice conduce la reducerea emisiilor de gaze de sera. Corespunzator studiului Agentiei Internationale a Energiei, o imbunatatire a economiei energetice a acestor cladiri, a proceselor din industrie dar si a celor din domeniul transporturilor ar putea scadea necesarul energetic al pamantului cu cel mult 33% – cel tarziu pana in 2050.

De ce acte aveti nevoie pentru a procura un certificat energetic?

Pentru a obtine un certificat energetic Sfantu Gheorghe trebuie sa elaborati un dosar care va contine mai multe acte. Pentru apartamente, aveti nevoie la inceput de documentul din care sa reiasa dreptul de proprietate alaturi de documentele cadastrale sau de partiurile de arhitectura ale imobilului. Atunci cand ne referim la cladiri sunt necesare cartea tehnica a imobilului, planurile de amplasament ale cladirii, planurile de structura ale cladirii, planurile si descrierea instalatiilor existente in cladirea respectiva.

Nu in ultimul rand, pot fi de trebuinta unele date tehnice care sa ofere informatii despre materialele folosite pentru constructie, niste informatii tehnice care fac referire la instalatiile de incalzire, de racire-climatizare, de ventilatie, de furnizari apa calda dar si apa rece s.a.m.d.

Care este durata eliberarii actului?

In majoritatea cazurilor, veti obtine un certificat energetic in una sau doua zile. Cei mai multi auditori vor satisface rapid cererea Dvs, si se vor deplasa sa evalueze constructia pentru care ati facut solicitarea in scurt timp pentru a prelua datele si informatiile de care au nevoie.

Ce costuri presupune si care este perioada de valabilitate?

Taxa unui astfel de certificat energetic Sfantu Gheorghe poate diferi in functie de diferiti factori, spre exemplu: locul in care se afla imobilul, marimea, pozitionarea, numarul existent de camere. De la emiterea sa, un certificat energetic impreuna cu auditul energetic al acelui imobil au o valabilitate de 10 ani.