Trebuie sa obtineti un certificat energetic in Sfantu Gheorghe, iar un tarif cat mai bun este prioritar pentru Dvs?

Prin completarea formularului de mai jos puteti obtine de la platforma Evaluari24 cea mai buna oferta de la 5 auditori energetici din zona Dvs! Facil, confortabil, avantajos si fara costuri! (Veti primi o oferta la scurt timp dupa completarea formularului)

(*daca oferta obtinuta nu va satisface, puteti oricand cere alte oferte de pret de la alti profesionisti)

 

Formular cerere de oferta

 

Obtineti oferte pentru servicii de audit energetic si certificat energetic in Sfantu Gheorghe

  • Descoperiti un cost conform cu bugetul alocat de Dvs
  • Primiti oferta complet gratuit
  • Pentru economie de energie, timp si bani
  • Veti colabora doar cu profesionisti verificati
  • Primiti oferta repede
  • Aveti garantii multiple
  • E simplu si convenabil

Un document normativ publicat in Iulie 2013, emis de catre Guvernul Romaniei reglementeaza atat vanzarea cat si inchirierea cladirilor, solicitand posesorilor detinerea unui certificat energetic Sfantu Gheorghe; adica un document tehnic (care are un caracter pur informativ) care sa ateste performanta energetica a a cladirii, cat si incadrarea acesteia intr-o categorie particulara pentru performanta energetica. Lipsa acestei certificari a eficientei energetice face ca eventualele acte de vanzare si cumparare a oricarui imobil sa poata fi anulate. In plus, acest act este solicitat in cazul receptiei unei constructii noi.

Care este rolul unui acest certificat energetic in cele din urma?

Prin detinerea acestui document, potentialul client ori chirias devine informat in mod direct despre performanta energetica a imobilului; aceasta este exprimata prin consumul caracteristic de electricitate pe parcursul unui an, masurat in kWh/m.p. suprafata utila, si mai ales definit prin consumul specific pe durata unui an pentru iluminare, pentru caldura de incalzit si pentru apa calda pentru consum casnic.

Informarea cuprinde eficienta energetica a acelui apartament, prin incadrarea a acestuia intr-o anume clasa energetica. Concret, cu aceasta certificare se intentioneaza, dar de asemenea se si promoveaza o imbunatatire a economiei energetice a cladirii. O scadere a exploatarii energetice duce la scaderea emisiilor de bioxid de carbon. Corespunzator studiului Agentiei Internationale a Energiei, o consolidare a performantei energetice a acestor cladiri, a proceselor din domeniile industriale dar si a transporturilor pot diminua necesarul energetic al pamantului cu cel mult treizeci si trei procente – in urmatorii 30 de ani.

Ce acte trebuie pregatite pentru a procura un certificat energetic?

In vederea obtinerii unui certificat energetic Sfantu Gheorghe trebuie sa elaborati un dosar care va include cateva documente. Pentru o locuinta la bloc, veti avea nevoie la inceput de documentul de proprietate impreuna cu de documentele cadastrale sau de partiurile de arhitectura ale constructiei. In cazul cladirilor sunt obligatorii cartea tehnica a imobilului, planurile de amplasament ale cladirii, planurile de structura ale cladirii, planurile si descrierea instalatiilor existente in cladirea respectiva.

Nu in ultimul rand, sunt necesare niste date tehnice care sa prezinte informatii referitoare la materialele folosite pentru constructie, anumite informatii tehnice referitoare la echipamentele instalatiilor de incalzire, de climatizare sau racire, de ventilatie, de furnizari apa calda dar si apa rece s.a.m.d.

Care este durata eliberarii actului?

De cele mai multe ori, aveti posibilitatea sa obtineti un certificat energetic in 48 de ore lucratoare. Cei mai multi auditori vor satisface rapid cererea Dvs, si se vor deplasa sa evalueze imobilul pentru care ati facut solicitarea cat mai rapid pentru a prelua datele si informatiile necesare.

Cat costa si care este perioada de valabilitate?

Costul unui astfel de certificat energetic Sfantu Gheorghe se poate sa difere pe baza anumitor parametri, ca de exemplu: localizarea imobilului, suprafata, pozitia, numarul camerelor. De la emiterea sa, un certificat energetic si auditul energetic al al imobilului in cauza au o valabilitate de 10 ani.