Trebuie sa obtineti un certificat energetic in Slatina, iar un tarif cat mai avantajos este prioritar pentru Dvs?

Prin completarea formularului de mai jos puteti obtine de la platforma Evaluari24 cea mai buna oferta de la 5 profesionisti autorizati din zona Dvs! Rapid, comod, avantajos si gratuit! (Veti primi o oferta la scurt timp dupa completarea formularului)

(*daca oferta primita nu va satisface, puteti oricand cere alte oferte de pret de la alti profesionisti)

 

Formular cerere de oferta

 

Obtineti oferte pentru servicii de audit energetic si certificat energetic in Slatina

  • Alegeti un tarif conform cu bugetul alocat de Dvs
  • Primiti oferta complet gratuit
  • Pentru economie de bani, timp si energie
  • Lucrati doar cu experti verificati
  • Primiti oferta intr-un timp foarte scurt
  • Aveti garantii multiple
  • E foarte facil si convenabil

Un act normativ datat Iulie 2013, votat de catre Guvernul Romaniei vizeaza atat comercializarea cat si inchirierea cladirilor, cerand posesorilor detinerea unui certificat energetic Slatina; acesta este un document cu informatii tehnice (ce prezinta un rol numai informativ) folosit pentru a atesta performanta energetica a respectivei cladiri, dar si incadrarea cladirii intr-o categorie speciala pentru performanta energetica. Lipsa acestei certificari a eficientei energetice face ca eventualele contracte de vanzare si cumparare a fiecarui imobil sa poata fi declarate nule. In plus, acest document este necesar in momentul receptiei oricarei constructii nou ridicate.

Care este rolul unui acest certificat energetic totusi?

Prin detinerea acestui document, potentialul client sau cel care va sta in chirie devine direct si oficial informat in legatura cu eficienta energetica a spatiului in tema; aceasta este exprimata prin consumul specific de electricitate de-a lungul unui an, masurat in kWh/m.p. suprafata utila, si mai ales exprimat prin consumul specific pe un an pentru iluminare, pentru caldura de incalzit si pentru apa calda pentru consum casnic.

Documentul stabileste eficienta de energie a acestui imobil, prin incadrarea a acestuia intr-o anume clasa energetica. Concret, cu aceasta certificare se intentioneaza, dar totodata se si promoveaza o crestere a performantei energetice a imobilului. O diminuare a exploatarii energetice va duce la diminuarea emisiilor de gaze de sera. Corespunzator cercetarii Agentiei Internationale a Energiei, o imbunatatire a economiei energetice a cladirilor in cauza, a proceselor din domeniile industriale dar si a celor din domeniul transporturilor pot reduce necesarul energetic al lumii cu aproximativ o treime – pana in anul 2050.

Ce acte trebuie pregatite pentru a procura un certificat energetic?

In vederea obtinerii unui certificat energetic Slatina va trebui sa pregatiti un dosar care va include diverse documente. Pentru apartamente, aveti nevoie in primul rand de documentul din care sa reiasa dreptul de proprietate impreuna cu de actul cadastral sau de partiurile de arhitectura ale locuintei. In cazul cladirilor sunt obligatorii cartea tehnica a imobilului, planurile de amplasament ale cladirii, planurile de structura ale cladirii, planurile si descrierea instalatiilor existente in cladirea respectiva.

Nu in ultimul rand, pot fi folositoare unele date tehnice care sa ofere informatii referitoare la materialele folosite pentru constructie, unele detalii tehnice care fac referire la echipamentele instalatiilor de incalzire, de racire-climatizare, de ventilatie, de furnizari apa calda dar si apa rece s.a.m.d.

Cat dureaza eliberarea?

De obicei, veti obtine un certificat energetic in cel mult doua zile. Cei mai multi auditori vor satisface rapid cererea Dvs, si se vor deplasa sa evalueze locuinta in tema cat mai rapid pentru a prelua detaliile care sunt necesare.

Care este costul si cat este valabil documentul?

Taxa unui astfel de certificat energetic Slatina ar putea sa difere din cauza unor conditii, de exemplu: locul in care se afla imobilul, marimea, pozitionarea, numarul existent de camere. Din momentul emiterii, un certificat energetic si auditul energetic al al imobilului in cauza sunt valabile 10 ani.