Trebuie sa obtineti un certificat energetic in Suceava, iar un cost cat mai bun este important pentru Dvs?

Prin completarea formularului de mai jos puteti obtine de la platforma Evaluari24 cea mai buna oferta de la 5 profesionisti autorizati locali! Rapid, convenabil, avantajos si fara costuri! (Veti primi o oferta la scurt timp dupa completarea formularului)

(*daca oferta obtinuta nu va satisface, aveti libertatea de a solicita alte oferte de pret de la alti specialisti in audit)

 

Formular cerere de oferta

 

Obtineti oferte pentru servicii de audit energetic si certificat energetic in Suceava

  • Selectati un tarif aliniat cu bugetul Dvs
  • Consultati oferta fara costuri
  • Faceti economie de bani, timp si energie
  • Veti lucra doar cu profesionisti verificati
  • Primiti oferta intr-un timp foarte scurt
  • Aveti garantii multiple
  • E atat de simplu si convenabil

Un act normativ publicat in Iulie 2013, votat de catre Guvernul Romaniei reglementeaza atat scoaterea la vanzare cat si inchirierea imobilelor, solicitand posesorilor sa aiba in posesie un certificat energetic Suceava; acesta este un document cu informatii tehnice (avand un rol doar informativ) care sa ateste performanta energetica a a cladirii, cat si potrivirea sa intr-o clasa particulara in ceea ce priveste eficienta energetica. Lipsa unei asemenea certificari a eficientei energetice va face ca eventualele contracte de instrainare a oricarui imobil sa poata fi anulate. In plus, acest document este solicitat in situatia receptiei unei constructii noi.

Care este rolul unui un certificat energetic in cele din urma?

Cu ajutorul acestui document, eventualul beneficiar sau chirias va fi informat in mod oficial in legatura cu eficienta energetica a constructiei; aceasta este exprimata prin consumul specific de electricitate de-a lungul unui an, masurat in kWh/m.p. suprafata utila, si mai ales definit prin consumul specific pe durata unui an pentru iluminare, pentru caldura de incalzit si pentru apa calda pentru consum casnic.

Informarea prevede eficienta energetica a acestui imobil, prin repartizarea acestuia intr-o anume categorie de energie. Mai exact, prin aceasta certificare se doreste, dar in acelasi timp se si promoveaza o sporire a economiei energetice a imobilului. O scadere a consumului energetic conduce la scaderea degajarilor de bioxid de carbon. Pe baza cercetarilor Agentiei Internationale a Energiei, o consolidare a economiei energetice a cladirilor in cauza, a proceselor din industrie dar si a celor din domeniul transporturilor pot reduce necesarul energetic al pamantului cu cel mult 33% – pana in anul 2050.

De ce acte aveti nevoie pentru a procura un certificat energetic?

In vederea obtinerii unui certificat energetic Suceava trebuie sa pregatiti un dosar ce va include mai multe documente. In cazul apartamentelor, aveti nevoie in primul rand de documentul de proprietate alaturi de documentele cadastrale sau de partiurile de arhitectura ale locuintei. Atunci cand ne referim la cladiri sunt obligatorii cartea tehnica a imobilului, planurile de amplasament ale cladirii, planurile de structura ale cladirii, planurile si descrierea instalatiilor existente in cladirea respectiva.

Mai sunt folositoare niste date tehnice care sa prezinte informatii in ceea ce priveste materialele de constructii folosite, unele date tehnice referitoare la echipamentele instalatiilor de incalzire, de climatizare sau racire, de ventilatie, sau pentru furnizarea apei s.a.m.d.

In cat timp puteti intra in posesia acestuia?

De obicei, veti obtine un certificat energetic in cel mult doua zile. In general auditorii vor raspunde rapid cererii Dvs, si vor veni sa evalueze constructia pentru care ati facut solicitarea in scurt timp pentru a prelua informatiile care sunt necesare.

Care este costul si cat este valabil documentul?

Costul unui astfel de certificat energetic Suceava poate diferi pe baza anumitor factori, spre exemplu: pozitionarea imobilului, suprafata, pozitionarea, numarul existent de camere. Din momentul emiterii, un certificat energetic impreuna cu auditul energetic al al imobilului in cauza au o valabilitate de 10 ani.