Aveti nevoie de un certificat energetic in Targu Jiu, iar un cost cat mai avantajos este important pentru Dvs?

Prin completarea formularului de mai jos puteti obtine de la platforma Evaluari24 cea mai buna oferta de la 5 profesionisti autorizati locali! Facil, comod, avantajos si fara costuri! (La scurt timp dupa completarea si trimiterea formularului veti primi oferta de pret!)

(*daca oferta obtinuta nu va satisface, aveti libertatea de a solicita alte oferte de pret de la alti profesionisti)

 

Formular cerere de oferta

 

Obtineti oferte pentru servicii de audit energetic si certificat energetic in Targu Jiu

  • Alegeti un pret conform cu bugetul dumneavoastra
  • Consultati oferta complet gratuit
  • Faceti economie de energie, timp si bani
  • Veti colabora doar cu experti verificati
  • Primiti oferta repede
  • Aveti garantii multiple
  • E foarte facil si comod

Un act normativ publicat in Iulie 2013, emis de catre Guvernul Romaniei legifereaza atat vanzarea cat si inchirierea imobilelor, pretinzand proprietarilor sa detina un certificat energetic Targu Jiu; vorbim despre un document cu informatii tehnice (care are un rol doar informativ) prin care se atesta performanta energetica a cladirii in cauza, dar si potrivirea sa intr-o categorie speciala pentru performanta energetica. Lipsa unei astfel de certificari a eficientei energetice poate face ca eventualele contracte de vanzare si cumparare a oricarei locuinte sa fie anulate. In plus, acest act este solicitat in situatia receptionarii unei constructii noi.

Ce rol are un certificat energetic totusi?

Cu ajutorul acestui act, posibilul client sau chirias este informat in mod direct in legatura cu eficienta energetica a spatiului in tema; aceasta este exprimata prin consumul specific de energie anual, masurat in kWh/m.p. suprafata utila, respectiv exprimat prin consumul specific pe durata unui an pentru iluminare, pentru caldura de incalzit si pentru apa calda pentru consum casnic.

Certificatul prevede eficienta energetica a respectivului apartament, prin incadrarea a acestuia intr-o anume clasa energetica. Concret, cu ajutorul acestei certificari se intentioneaza, dar de asemenea se si incurajeaza o sporire a economiei energetice a locuintei. O scadere a consumului energetic conduce la diminuarea emisiilor de bioxid de carbon. Pe baza cercetarii Agentiei Internationale a Energiei, o crestere a economiei energetice a cladirilor in cauza, a proceselor din domeniile industriale dar si a transporturilor ar putea diminua necesarul energetic al lumii cu cel mult 33% – cel tarziu pana in 2050.

De ce acte aveti nevoie pentru a procura un certificat energetic?

In vederea obtinerii unui certificat energetic Targu Jiu este necesar sa elaborati un dosar ce va contine diverse inscrisuri. Pentru o locuinta la bloc, este nevoie in primul rand de documentul din care sa reiasa dreptul de proprietate alaturi de documentele cadastrale sau de partiurile de arhitectura ale imobilului. Pentru cladiri sunt solicitate cartea tehnica a imobilului, planurile de amplasament ale cladirii, planurile de structura ale cladirii, planurile si descrierea instalatiilor existente in cladirea respectiva.

Mai pot fi de trebuinta unele date tehnice care sa ofere informatii referitoare la materialele folosite pentru constructie, anumite informatii tehnice care fac referire la echipamentele instalatiilor de incalzire, de climatizare sau racire, de ventilatie, sau pentru furnizarea apei s.a.m.d.

Cat dureaza eliberarea?

In majoritatea cazurilor, aveti posibilitatea sa obtineti un certificat energetic in una sau doua zile. In general auditorii vor raspunde rapid cererii Dvs, si se vor deplasa sa vada imobilul in tema intr-un timp scurt pentru a obtine datele si informatiile necesare.

Care este costul si cat este valabil documentul?

Taxa acestui certificat energetic Targu Jiu poate diferi in functie de diferiti factori, de exemplu: pozitionarea imobilului, suprafata, pozitionarea, cate camere exista. Din clipa in care a fost emis, un certificat energetic impreuna cu auditul energetic al acelui imobil au o valabilitate de 10 ani.