Aveti nevoie de un certificat energetic in Targu Mures, iar un pret cat mai atractiv este important pentru Dvs?

Prin completarea formularului de mai jos puteti obtine de la platforma Evaluari24 cea mai buna oferta de la 5 auditori energetici din orasul Dvs! Usor, comod, avantajos si gratuit! (Veti primi o oferta la scurt timp dupa completarea formularului)

(*daca oferta obtinuta nu va satisface, aveti libertatea de a solicita alte oferte de pret de la alti auditori)

 

Formular cerere de oferta

 

Obtineti oferte pentru servicii de audit energetic si certificat energetic in Targu Mures

  • Selectati un cost conform cu bugetul alocat de Dvs
  • Primiti oferta fara costuri
  • Pentru economie de energie, timp si bani
  • Veti lucra doar cu profesionisti verificati
  • Primiti oferta intr-un timp foarte scurt
  • Aveti garantii multiple
  • E simplu si convenabil

Un act normativ publicat in Iulie 2013, emis de catre Guvernul Romaniei vizeaza atat vanzarea cat si inchirierea locuintelor, solicitand proprietarilor sa detina un certificat energetic Targu Mures; adica un document cu informatii tehnice (care are un caracter numai informativ) prin care se atesta performanta energetica a cladirii in cauza, dar si incadrarea sa intr-o clasa speciala in ceea ce priveste performanta energetica. Lipsa unei astfel de certificari a performantei energetice face ca eventualele acte de tranzactionare a oricarui imobil sa fie anulate. In plus, acest act este necesar in situatia receptiei unui imobil nou.

La ce foloseste un un certificat energetic totusi?

Atunci cand are acest act, potentialul client ori chirias devine informat in mod direct despre performanta energetica a imobilului; aceasta este exprimata pe baza consumului specific de electricitate de-a lungul unui an, masurat in kWh/m.p. suprafata utila, respectiv definit prin consumul specific pe durata unui an pentru iluminare, pentru caldura de incalzit si pentru apa calda pentru consum casnic.

Informarea stabileste eficienta energetica a acelui apartament, prin incadrarea sa intr-o anume clasa de energie. Mai exact, prin aceasta certificare se doreste, dar de asemenea se si promoveaza o imbunatatire a performantei energetice a cladirii. O diminuare a consumului energetic duce la diminuarea degajarilor de bioxid de carbon. Conform cercetarii Agentiei Internationale a Energiei, o crestere a performantei energetice a acestor cladiri, a proceselor industriale dar si a transporturilor vor scadea necesarul energetic al pamantului cu cel mult 33% – cel tarziu pana in 2050.

Ce acte trebuie pregatite pentru obtinerea unui certificat energetic?

Ca sa obtineti un certificat energetic Targu Mures va trebui sa pregatiti un dosar ce va contine diverse inscrisuri. Pentru apartamente, veti avea nevoie la inceput de documentul din care sa reiasa dreptul de proprietate impreuna cu de documentele cadastrale sau de partiurile de arhitectura ale constructiei. In cazul cladirilor sunt solicitate cartea tehnica a imobilului, planurile de amplasament ale cladirii, planurile de structura ale cladirii, planurile si descrierea instalatiilor existente in cladirea respectiva.

Nu in ultimul rand, sunt folositoare niste date tehnice care sa ofere informatii in ceea ce priveste materialele din care a fost realizata constructia, anumite date tehnice care fac referire la echipamentele instalatiilor de incalzire, de racire-climatizare, de ventilatie, sau pentru furnizarea apei s.a.m.d.

Care este durata eliberarii actului?

De obicei, aveti posibilitatea sa obtineti un certificat energetic in 48 de ore lucratoare. Cei mai multi auditori vor raspunde rapid cererii Dvs, si se vor prezenta sa evalueze locuinta in discutie cat mai rapid pentru a nota informatiile necesare.

Cat costa si care este perioada de valabilitate?

Pretul unui certificat energetic Targu Mures ar putea sa difere din cauza unor factori, ca de exemplu: localizarea imobilului, suprafata, pozitia, numarul existent de camere. Din clipa in care a fost emis, un certificat energetic impreuna cu auditul energetic al respectivei cladiri au o valabilitate de 10 ani.