Aveti nevoie de un certificat energetic in Timisoara, iar un tarif cat mai avantajos este important pentru Dvs?

Prin completarea formularului de mai jos puteti obtine de la platforma Evaluari24 cea mai buna oferta de la 5 profesionisti autorizati locali! Facil, convenabil, avantajos si fara costuri! (Veti primi o oferta la scurt timp dupa completarea formularului)

(*daca oferta primita nu va satisface, puteti oricand cere alte oferte de pret de la alti auditori)

 

Formular cerere de oferta

 

Obtineti oferte pentru servicii de audit energetic si certificat energetic in Timisoara

  • Alegeti un pret potrivit pentru bugetul Dvs
  • Consultati oferta fara costuri
  • Faceti economie de energie, timp si bani
  • Veti lucra doar cu profesionisti verificati
  • Primiti oferta rapid
  • Aveti garantii multiple
  • E simplu si convenabil

Un act normativ publicat in Iulie 2013, elaborat de catre Guvernul Romaniei vizeaza atat vanzarea cat si inchirierea imobilelor, cerand posesorilor detinerea unui certificat energetic; acesta este un document tehnic (care are un caracter doar informativ) folosit pentru a atesta performanta energetica a a cladirii, cat si potrivirea acesteia intr-o clasa particulara pentru performanta energetica. Lipsa acestei certificari a performantei energetice poate face ca eventualele contracte de vanzare si cumparare a oricarui imobil sa fie declarate nule. Mai mult, acest document este solicitat in situatia receptionarii unui imobil nou.

Ce rol are acest certificat energetic mai exact?

Atunci cand are acest document, eventualul cumparator ori cel care intentioneaza sa inchirieze devine direct si oficial informat in legatura cu performanta energetica a constructiei; aceasta este exprimata pe baza consumului caracteristic de curent pe parcursul unui an, masurat in kWh/m.p. suprafata utila, respectiv definit prin consumul specific anual pentru apa calda pentru consum casnic, pentru caldura de incalzire, si pentru iluminatul locuintei.

Documentul stabileste eficienta de energie a respectivului apartament, prin incadrarea sa intr-o anume categorie de energie. Mai exact, cu aceasta certificare se doreste, dar totodata se si promoveaza o imbunatatire a performantei energetice a imobilului. O diminuare a consumului energetic conduce la diminuarea emisiilor de bioxid de carbon. Corespunzator cercetarilor Agentiei Internationale a Energiei, o crestere a performantei energetice a acestor cladiri, a proceselor din domeniile industriale dar si a celor din domeniul transporturilor ar putea reduce necesarul energetic al globului cu cel mult treizeci si trei procente – cel tarziu pana in 2050.

Care sunt actele necesare pentru a procura un certificat energetic?

Ca sa obtineti un certificat energetic este necesar sa intocmiti un dosar care va avea mai multe acte. In cazul apartamentelor, aveti nevoie prima data de documentul de proprietate impreuna cu de actul cadastral sau de partiurile de arhitectura ale imobilului. Pentru cladiri sunt obligatorii cartea tehnica a imobilului, planurile de amplasament ale cladirii, planurile de structura ale cladirii, planurile si descrierea instalatiilor existente in cladirea respectiva.

De asemenea, pot fi de trebuinta anumite date tehnice care sa aduca informatii in ceea ce priveste materialele de constructii folosite, niste detalii tehnice legate de instalatiile de incalzire, de climatizare sau racire, de ventilatie, sau pentru furnizarea apei s.a.m.d.

Care este durata eliberarii actului?

De cele mai multe ori, aveti posibilitatea sa obtineti un certificat energetic in cel mult doua zile. Cei mai multi auditori vor raspunde rapid cererii Dvs, si vor veni sa evalueze imobilul pentru care ati facut solicitarea in scurt timp pentru a prelua datele si informatiile de care au nevoie.

Ce costuri presupune si care este perioada de valabilitate?

Taxa unui certificat energetic Timisoara ar putea sa difere pe baza anumitor factori, spre exemplu: pozitionarea imobilului, marimea, zona, numarul existent de camere. De la emiterea sa, un certificat energetic si auditul energetic al al imobilului in cauza sunt valabile 10 ani.