Aveti nevoie de un certificat energetic in Tulcea, iar un pret cat mai atractiv are prioritate pentru Dvs?

Prin completarea formularului de mai jos puteti obtine de la platforma Evaluari24 cea mai buna oferta de la 5 auditori energetici din orasul Dvs! Usor, confortabil, avantajos si gratuit! (La scurt timp dupa completarea si trimiterea formularului veti primi oferta de pret!)

(*daca oferta obtinuta nu va satisface, aveti libertatea de a solicita alte oferte de pret de la alti profesionisti)

 

Formular cerere de oferta

 

Obtineti oferte pentru servicii de audit energetic si certificat energetic in Tulcea

  • Alegeti un tarif aliniat cu bugetul dumneavoastra
  • Obtineti oferta fara costuri
  • Economisiti bani, timp si energie
  • Lucrati doar cu profesionisti verificati
  • Primiti oferta intr-un timp foarte scurt
  • Aveti garantii multiple
  • E simplu si comod

Un document normativ din data de Iulie 2013, votat de catre Guvernul Romaniei legifereaza atat scoaterea la vanzare cat si inchirierea cladirilor, pretinzand proprietarilor sa detina un certificat energetic Tulcea; adica un document specific (avand un rol numai informativ) care sa ateste performanta energetica a respectivei cladiri, dar si incadrarea acesteia intr-o categorie speciala pentru performanta energetica. Lipsa unei astfel de certificari a eficientei energetice va face ca eventualele contracte de vanzare si cumparare a oricarei locuinte sa fie considerate nule. In plus, acest document este necesar in cazul receptiei oricarei constructii nou ridicate.

Care este rolul unui acest certificat energetic mai exact?

Prin detinerea acestui act, eventualul cumparator ori cel care intentioneaza sa inchirieze va fi informat in mod oficial in legatura cu eficienta energetica a imobilului; aceasta este exprimata pe baza consumului specific de curent de-a lungul unui an, masurat in kWh/m.p. suprafata utila, si in particular definit prin consumul specific pe durata unui an pentru iluminare, pentru caldura de incalzit si pentru apa calda pentru consum casnic.

Certificatul stabileste eficienta de energie a acestui apartament, prin repartizarea a acestuia intr-o anume clasa de energie. Concret, cu ajutorul acestei certificari se intentioneaza, dar in acelasi timp se si stimuleaza o sporire a performantei energetice a imobilului. O scadere a consumului de energie duce la diminuarea emisiilor de gaze de sera. Corespunzator cercetarii Agentiei Internationale a Energiei, o imbunatatire a economiei energetice a acestor imobile, a proceselor industriale dar si a transporturilor ar putea reduce necesarul energetic al pamantului cu cel mult treizeci si trei procente – cel tarziu pana in 2050.

De ce acte aveti nevoie pentru obtinerea unui certificat energetic?

Ca sa obtineti un certificat energetic Tulcea trebuie sa intocmiti un dosar ce va contine mai multe acte. Pentru apartamente, aveti nevoie la inceput de documentul care sa ateste dreptul de propritate alaturi de documentele cadastrale sau de partiurile de arhitectura ale imobilului. Atunci cand ne referim la cladiri sunt necesare cartea tehnica a imobilului, planurile de amplasament ale cladirii, planurile de structura ale cladirii, planurile si descrierea instalatiilor existente in cladirea respectiva.

Mai pot fi de trebuinta anumite date tehnice care sa prezinte informatii in ceea ce priveste materialele din care a fost realizata constructia, niste date tehnice care fac referire la instalatiile de incalzire, cele de racire si climatizare, de ventilatie, de furnizari apa calda dar si apa rece s.a.m.d.

Care este durata eliberarii actului?

De cele mai multe ori, aveti posibilitatea sa obtineti un certificat energetic in una sau doua zile. Majoritatea auditorilor vor lua in considerare imediat cererea Dvs, si se vor prezenta sa vada locuinta in discutie in scurt timp pentru a nota datele si informatiile care sunt necesare.

Ce costuri presupune si care este perioada de valabilitate?

Costul unui astfel de certificat energetic Tulcea poate diferi din cauza unor factori, ca de exemplu: pozitionarea imobilului, marimea, pozitia, cate camere exista. Din clipa in care a fost emis, un certificat energetic si auditul energetic al acelui imobil sunt valabile 10 ani.