Aveti nevoie de un certificat energetic in Vaslui, iar un tarif cat mai avantajos este prioritar pentru Dvs?

Prin completarea formularului de mai jos puteti obtine de la platforma Evaluari24 cea mai buna oferta de la 5 auditori energetici din zona Dvs! Facil, convenabil, avantajos si gratuit! (La scurt timp dupa completarea si trimiterea formularului veti primi oferta de pret!)

(*daca oferta obtinuta nu va satisface, aveti libertatea de a cere alte oferte de pret de la alti profesionisti)

 

Formular cerere de oferta

 

Obtineti oferte pentru servicii de audit energetic si certificat energetic in Vaslui

  • Descoperiti un tarif aliniat cu bugetul alocat de Dvs
  • Primiti oferta fara costuri
  • Economisiti timp, bani si energie
  • Veti colabora doar cu specialisti verificati
  • Primiti oferta repede
  • Aveti garantii multiple
  • E foarte facil si convenabil

Un act normativ publicat in Iulie 2013, emis de catre Guvernul Romaniei reglementeaza atat vanzarea cat si inchirierea imobilelor, pretinzand posesorilor sa detina un certificat energetic Vaslui; adica un document tehnic (avand un rol numai informativ) folosit pentru a atesta performanta energetica a cladirii in cauza, cat si incadrarea sa intr-o categorie speciala pentru performanta energetica. Lipsa acestei certificari a eficientei energetice poate face ca eventualele contracte de tranzactionare a fiecarui imobil sa fie declarate nule. Mai mult, acest act este solicitat in situatia receptiei unei constructii noi.

La ce foloseste un acest certificat energetic in cele din urma?

Cu ajutorul acestui document, eventualul cumparator sau chirias va fi informat in mod oficial despre eficienta energetica a constructiei; aceasta este exprimata prin consumul specific de curent anual, masurat in kWh/m.p. suprafata utila, respectiv definit prin consumul specific pe durata unui an pentru iluminare, pentru caldura de incalzit si pentru apa calda pentru consum casnic.

Documentul cuprinde eficienta energetica a acestui imobil, prin incadrarea acestuia intr-o anume clasa energetica. Concret, prin aceasta certificare se intentioneaza, dar de asemenea se si promoveaza o crestere a performantei energetice a locuintei. O diminuare a consumului energetic va duce la diminuarea degajarilor de gaze de sera. Pe baza studiului Agentiei Internationale a Energiei, o consolidare a economiei energetice a acestor imobile, a proceselor din industrie dar si a celor din domeniul transporturilor vor diminua necesarul energetic al globului cu aproximativ o treime – cel tarziu pana in 2050.

Ce acte trebuie pregatite pentru obtinerea unui certificat energetic?

Pentru a obtine un certificat energetic Vaslui va trebui sa intocmiti un dosar care va avea cateva acte. In cazul apartamentelor, veti avea nevoie la inceput de documentul care sa ateste dreptul de propritate impreuna cu de actul cadastral sau de partiurile de arhitectura ale imobilului. Atunci cand ne referim la cladiri sunt obligatorii cartea tehnica a imobilului, planurile de amplasament ale cladirii, planurile de structura ale cladirii, planurile si descrierea instalatiilor existente in cladirea respectiva.

Nu in ultimul rand, pot fi necesare niste date tehnice care sa aduca informatii despre materialele de constructii folosite, unele date tehnice referitoare la instalatiile de incalzire, de climatizare sau racire, de ventilatie, de furnizari apa calda dar si apa rece s.a.m.d.

Care este durata eliberarii actului?

De cele mai multe ori, puteti obtine un certificat energetic in cel mult doua zile. Cei mai multi auditori vor raspunde rapid cererii Dvs, si se vor prezenta sa vada constructia pentru care ati facut solicitarea in scurt timp pentru a nota detaliile necesare.

Cat costa si care este perioada de valabilitate?

Costul unui astfel de certificat energetic Vaslui poate sa difere pe baza anumitor parametri, ca de exemplu: locul in care se afla imobilul, marimea, zona, cate camere exista. Din momentul emiterii, un certificat energetic impreuna cu auditul energetic al respectivei cladiri sunt valabile 10 ani.