Trebuie sa obtineti un certificat energetic in Zalau, iar un pret cat mai bun este prioritar pentru Dvs?

Prin completarea formularului de mai jos puteti obtine de la platforma Evaluari24 cea mai buna oferta de la 5 auditori energetici locali! Usor, convenabil, avantajos si fara costuri! (Veti primi o oferta la scurt timp dupa completarea formularului)

(*daca oferta primita nu va satisface, aveti libertatea de a cere alte oferte de pret de la alti specialisti in audit)

 

Formular cerere de oferta

 

 

Obtineti oferte pentru servicii de audit energetic si certificat energetic in Zalau

 

 

  • Alegeti un cost aliniat cu bugetul dumneavoastra
  • Primiti oferta fara costuri
  • Economisiti bani, timp si energie
  • Veti colabora doar cu profesionisti verificati
  • Primiti oferta rapid
  • Aveti garantii multiple
  • E atat de simplu si comod

 

 

Un act normativ publicat in Iulie 2013, emis de catre Guvernul Romaniei reglementeaza atat comercializarea cat si inchirierea locuintelor, cerand proprietarilor sa detina un certificat energetic Zalau; acesta este un document tehnic (avand un rol pur informativ) folosit pentru a atesta performanta energetica a respectivei cladiri, cat si incadrarea cladirii intr-o clasa speciala in ceea ce priveste eficienta energetica. Lipsa acestei certificari a performantei energetice va face ca eventualele contracte de vanzare si cumparare a oricarui imobil sa fie anulate. Mai mult, acest act este obligatoriu in situatia receptiei unei constructii noi.

Ce rol are acest certificat energetic mai exact?

Prin detinerea acestui act, eventualul client sau cel care intentioneaza sa inchirieze va fi direct si oficial informat despre performanta energetica a imobilului; aceasta este exprimata pe baza consumului caracteristic de energie anual, masurat in kWh/m.p. suprafata utila, si mai ales prevazut prin consumul specific anual pentru apa calda pentru consum casnic, pentru caldura de incalzire, si pentru iluminatul locuintei.

Documentul cuprinde eficienta de energie a respectivului apartament, prin repartizarea a acestuia intr-o anume categorie energetica. Mai exact, prin aceasta certificare se intentioneaza, dar totodata se si stimuleaza o crestere a performantei energetice a locuintei. O diminuare a exploatarii energetice duce la scaderea emisiilor de gaze de sera. Conform cercetarii Agentiei Internationale a Energiei, o crestere a economiei energetice a acestor imobile, a proceselor din domeniile industriale dar si a transporturilor ar putea reduce nevoia energetica a lumii cu pana la treizeci si trei procente – pana in anul 2050.

Care sunt actele necesare pentru a obtine un certificat energetic?

In vederea obtinerii unui certificat energetic Zalau trebuie sa pregatiti un dosar care va avea mai multe acte. Pentru apartamente, aveti nevoie prima data de documentul din care sa reiasa dreptul de proprietate impreuna cu de documentele cadastrale sau de partiurile de arhitectura ale imobilului. In cazul cladirilor sunt necesare cartea tehnica a imobilului, planurile de amplasament ale cladirii, planurile de structura ale cladirii, planurile si descrierea instalatiilor existente in cladirea respectiva.

Mai vor fi folositoare niste date tehnice care sa prezinte informatii referitoare la materialele din care a fost realizata constructia, unele detalii tehnice legate de instalatiile de incalzire, de climatizare sau racire, de ventilatie, sau pentru furnizarea apei s.a.m.d.

Care este durata eliberarii actului?

In majoritatea cazurilor, puteti obtine un certificat energetic in una sau doua zile. Majoritatea auditorilor vor raspunde rapid cererii Dvs, si se vor deplasa sa evalueze imobilul in tema cat mai rapid pentru a prelua detaliile de care au nevoie.

Care este costul si cat este valabil documentul?

Taxa unui certificat energetic Zalau poate sa difere din cauza unor parametri, spre exemplu: locul in care se afla imobilul, suprafata, pozitia, numarul existent de camere. Din clipa in care a fost emis, un certificat energetic si auditul energetic al al imobilului in cauza sunt valabile 10 ani.