Trebuie sa obtineti o analiza de risc la securitate fizica in Resita, iar un cost cat mai bun ocupa un loc prioritar pentru dumneavoastra?
Prin completarea formularului de mai jos puteti obtine de la platforma Expert24 cea mai buna oferta de la 5 evaluatori de risc locali. (Veti primi o oferta la scurt timp dupa completarea formularului)
(*daca oferta obtinuta nu va satisface, puteti oricand solicita alte oferte de pret de la alti experti din domeniu)
Obtineti rapid oferte pentru analiza de risc la securitate fizica in Resita
- Alegeti un tarif aliniat cu bugetul Dvs
- Primiti oferta complet gratuit
- Faceti economie de timp, bani si energie
- Veti colabora doar cu profesionisti verificati
- Primiti oferta intr-un timp foarte scurt
- Aveti garantii multiple
- E foarte facil si convenabil
Fiecare entitate comerciala trebuie sa detina analiza de risc la securitatea fizica, obligatie ce decurge din articolul 66 al Legii nr. 333 din 2003, cu privire la paza obiectivelor, bunurilor, valorilor si persoanelor. Activitatea de evaluare poate fi executata doar de catre un expert autorizat legal, denumit evaluator de risc la securitatea fizica.
Cum poate fi definita analiza de risc la securitate fizica?
Conform prevederilor legii, companiile care detin in posesie bunuri si valori a caror protectie trebuie sa o asigure, au si obligatia sa obtina documentul care arata analiza de risc la securitatea fizica. Operatiunea implica ca sunt evaluate posibilele puncte slabe ale firmei, cu obiectivul diminuarii potentialelor pericole.
Companiile sunt constranse sa delege operatiunile specifice de protectie si paza catre societati publice sau private ce sunt specializate in nisa respectiva, responsabilitatea fiind a ambelor societati in egala masura. Legea precizeaza obligativitatea asigurarii protectiei bunurilor, drepturilor de proprietate si persoanelor impotriva oricarui pericol.
Instructiunile prezentate de Ministerul Administratiei si Internelor indica faptul ca masurile de securitate ce urmeaza a fi luate vor fi elaborate dupa ce s-a facut analiza de risc de un evaluator de risc la securitate fizica Resita.
Pentru cine exista obligativitatea
Analiza de risc este obligatorie pentru urmatoarele tipuri de {societati comerciale|firme|companii|entitati comerciale}: institutii din cadrul administratiei publice sau locale, regii autonome, ministere, institute nationale de dezvoltare si cercetare, societati si companii nationale, SNC (societatile in nume colectiv), SCS (societatile in comandita simpla), SA (societatile pe actiuni), SCA (societatile in comandita pe actiuni), SRL (societatile cu raspundere limitata), dar si orice alte entitati, indiferent de asociere, forma de organizare sau capital, care au in proprietate bunuri si valori cu orice titlu.
Astfel, au obligatia sa realizeze analize de risc: banci, institutii financiare nebancare, sali de jocuri de noroc, comercianti de carburanti,ATM-uri, spatii comerciale, case de schimb valutar, case de amanet, unitati postale, comercianti de arme si munitii.
Conform cu cele mai recente amendamente, firmele constituite inainte de data de 2012 Iunie 16 sunt obligate sa finalizeze aceasta analiza de risc la securitate fizica inainte de data de 1 Iulie 2018. Data limita initiala, 1 iulie 2017, a fost amanata prin Hotararea de Guvern nr. 437 din 2017. Analiza de risc este obligatorie pentru societatile infiintate dupa aceasta data, si influenteaza aplicarea oricaror masuri de securitate.
Raportul analizei de risc – intocmire, documentatie, costuri
Analiza de risc la securitatea fizica se executa de catre persoane acreditate sau firme specializate (evaluatori de risc la securitate fizica), care sunt capabile sa realizeze analiza factorilor ce pot periclita securitatea fizica. Efectuarea analizei de risc presupune solicitarea unor informatii specifice de la compania care o solicita, informatii care variaza cu felul activitatii acelei societati.
Un evaluator de risc la securitate fizica va avea nevoie de informatii legate de numarul entitatilor fizice care au nevoie de evaluare, precum si la caracteristicile si suprafetele imobilelor, indiferent ca este vorba despre sedii nou ridicate sau deja existente, sau daca sunt masuri de securitate deja implementate sau nu.
Legislatia nu limiteaza preturile asociate evaluarii si analizei de risc, din acest motiv ele variaza in functie de exigentele fiecarui evaluator de risc la securitate fizica.
Asadar, preturile aferente unei linii de asamblare auto vor fi mai mari decat cele aferente unui magazin alimentar, direct proportionale cu complexitatea evaluarilor intreprinse. Bineinteles, la costul total se vor adauga si costurile cu deplasarea, asociate cu parcurgerea distantei de catre prestator pana la societatea comerciala evaluata.