Trebuie sa obtineti o analiza de risc la securitate fizica in sector 3, iar un tarif cat mai avantajos este prioritar pentru dumneavoastra?

Prin completarea formularului de mai jos puteti obtine de la platforma Expert24 cea mai buna oferta de la 5 profesionisti autorizati in evaluari de risc locali. (La scurt timp dupa completarea si trimiterea formularului veti primi oferta de pret!)

(*daca oferta obtinuta nu va satisface, puteti oricand solicita alte oferte de pret de la alti profesionisti din domeniu)

 

Formular cerere de oferta

 

 

Obtineti rapid oferte pentru analiza de risc la securitate fizica in sector 3

 

 

  • Alegeti un tarif aliniat cu bugetul Dvs
  • Consultati oferta fara nici un cost
  • Economisiti energie, timp si bani
  • Lucrati doar cu profesionisti verificati
  • Primiti oferta intr-un timp foarte scurt
  • Aveti garantii multiple
  • E atat de simplu si comod

 

 
Informatii utile

Fiecare entitate comerciala trebuie sa detina analiza de risc la securitatea fizica, conform articolului 66 al Legii nr. 333 din 2003, cu privire la paza bunurilor, persoanelor, valorilor si obiectivelor. Aceasta evaluare nu poate fi realizata decat de catre un individ autorizat legal, numit evaluator de risc la securitatea fizica.

Cum se defineste analiza de risc la securitate fizica?

Conform prevederilor legii, entitatile comerciale ce poseda bunuri si valori pentru protectia carora sunt responsabile, sunt totodata obligate si sa poata prezenta oricand documentul care demonstreaza analiza de risc la securitatea fizica. Operatiunea implica ca au fost evaluate potentialele puncte slabe ale firmei, in scopul diminuarii potentialelor pericole.

Companiile sunt constranse sa delege activitatile specifice de protectie si paza catre companii publice sau private care s-au specializat in sectorul respectiv, responsabilitatea apartinand ambelor companii in egala masura. Legea prevede obligativitatea de a asigura protectia persoanelor, drepturilor de proprietate si bunurilor impotriva oricaror pericole.

Instructiunile prezentate de Ministerul Administratiei si Internelor stipuleaza faptul ca masurile de securitate ce urmeaza a fi luate vor fi elaborate dupa ce s-a facut analiza de risc de un evaluator de risc la securitate fizica sector 3.

Obligativitate

Analiza de risc este obligatorie pentru urmatoarele feluri de {societati comerciale|firme|companii|entitati comerciale}: regii autonome, ministere sau institutii din cadrul administratiilor publice centrale si locale, institute nationale de dezvoltare si cercetare, societati si companii nationale, societatile pe actiuni (SA), societatile in nume colectiv (SNC), societatile in comandita simpla (SCS), SCA (societatile in comandita pe actiuni), SRL (societatile cu raspundere limitata), precum si orice alte entitati, indiferent de forma de organizare, asociere sau capital social, care detin bunuri si valori cu orice titlu.

Astfel, printre altele, au obligatia sa efectueze analize de risc: banci, institutii financiare nebancare, sali de jocuri de noroc, spatii comerciale, comercianti de carburanti, case de schimb valutar, case de amanet, unitati postale, comercianti de arme si munitii.

Conform ultimelor prevederi, companiile aparute inainte de data de Iunie 16 2012 au obligatia de a finaliza aceasta analiza de risc la securitate fizica pana la data de 1 Iulie 2018. Data care era termen limita initial, 1 iulie 2017, a fost amanata prin Hotararea de Guvern nr. 437 din 2017. Analiza de risc este obligatorie pentru societatile create dupa aceasta data, conditionand punerea in practica oricaror masuri de securitate.

Intocmirea, documentatia si costurile asociate cu o analiza de risc

Analiza de risc la securitatea fizica se realizeaza numai de catre firme specializate sau persoane acreditate (evaluatori de risc la securitate fizica), care sunt apte sa elaboreze analiza factorilor ce pot periclita securitatea fizica. Intocmirea analizei de risc presupune adunarea unor informatii particulare de la societatea comerciala solicitanta, informatii pot fi diferite in functie de categoria activitatii acelei societati.

Un evaluator de risc la securitate fizica va colecta detalii legate de numarul entitatilor fizice care au nevoie de evaluare, dar si la suprafetele si caracteristicile cladirilor, chiar daca este vorba despre sedii noi sau existente, sau daca sunt masuri de securitate deja implementate sau nu.

Textul legii nu restrictioneaza preturile asociate evaluarii si analizei de risc, din acest motiv ele pot fi diferite in functie de exigentele fiecarui evaluator de risc la securitate fizica.

Asadar, preturile taxate unei linii de asamblare auto vor fi mai ridicate decat cele aferente unei statii de carburanti, fiind direct proportionale cu complexitatea evaluarilor realizate. Evident, in pretul final se aduna si cheltuielile cu logistica, asociate cu parcurgerea distantei de catre expert pana la societatea comerciala evaluata.

Aceasta pagina web este despre: evaluator de risc sector 3.