Sunteti in cautarea unui evaluator imobiliar in Alba Iulia, iar un pret cat mai avantajos este prioritar pe lista Dvs?

In acest caz puteti completa formularul urmator pentru a primi cea mai buna oferta de la 5 experti autorizati locali prin intermediul platformei Evaluari24! – Este rapid, usor si fara costuri!

(*prin completarea formularului nu va angajati la nimic, ci doar solicitati o oferta de pret pentru un serviciu; daca oferta primita nu va satisface, aveti libertatea de a contacta oricand alti experti pentru alte cotatii)

Formular cerere de oferta

 

 

Primiti rapid oferte pentru servicii de evaluari imobiliare in Alba Iulia

   

  • Faceti economie de energie, timp si bani
  • Oferte doar de la experti verificati
  • Ofertarea e complet gratuita
  • Obtineti un pret avantajos
  • E atat de simplu

   

Ce trebuie sa facem inainte de vizita unui evaluator imobiliar

Atunci cand au luat hotararea sa instraineze un imobil, e benefic ca proprietarii sa acorde atentie sporita acelor chestiuni pe care le va evalua un evaluator imobiliar Alba Iulia pentru a estima valoarea proprietatii.

O investitie inteligenta poate sa ridice valoarea evaluata a unui apartament chiar si cu cateva mii de euro. Asta deorece exista o multime de chestiuni pe care un evaluator imobiliar le va lua in calcul cand realizeaza evaluarea unei locuinte.

Asadar, expertul va face o analiza legata de calitatea si tarea constructiei, a finisajelor si imbunatatirilor interioare, dar si a celor exterioare, ori daca discutam despre gradini, despre prezenta unui garaj ori a locului de parcare asigurat, ba chiar si despre banii platiti lunar pentru mentenanta proprietatii respective. Si situatia dependintelor comune, gradul de curatenie si imbunatatirile realizate, mai ales in situatiile cand discutia este despre un bloc, vor fi luate in calcul de catre specialistul selectat.

In situatia evaluarii, cel dintai fapt avut in vedere e partea juridica, documentatia. Cu privire la lipsurile care cad in sarcina posesorului sa le rezolve cand solicita o evaluare realizata asupra locuintei, ele tin de aspectul respectivei locuinte.

Respectivul imobil va fi curatat, e nevoie sa se realizeze izolatia termica, de asemenea sa se puna si geamuri termopan, unde e posibil. Un evaluator imobiliar observa in special umezeala si peretele innegrit. Insa nici investitiile foarte mari nu sunt indicate. Astfel, nu trebuie sa se investeasca in aceste imbunatatiri o cifra ce nu s-ar putea amortiza prin vanzarea locuintei.

La estimarea valorii unei locuinte sunt importante atat zona, cat si amplasamentul ori vecinatatile sale. Evaluatorii imobiliari vor urmari atat nivelul de poluare al zonei, nivelul de zgomot, accesul si infrastructura, dar si distanta fata de gradinite, scoli si licee, statii de mijloace ale transportului in comun, parcuri, centre comerciale s.a.m.d. Inclusiv unele lucrari in progres au puterea sa influenteze si ele valoarea locuinte. Un supermarket care se construieste in zona va impacta pozitiv cifra de vanzare, dupa cum ridicarea unui bloc inalt foarte aproape de o casa care este scoasa spre vanzare ii poate reduce dramatic valoarea.

La start, proprietarul va prezenta expertului evaluator imobiliar hartiile care ilustreaza dreptul sau asupra locuintei. Deci, e nevoie de actele de proprietate originale ale imobilului care se vinde, dar si documentatia cadastrala (cadastrul fiind registrul care contine toate lucrarile tehnice pentru a identifica, delimita, masura si reprezenta grafic suprafetele imobilului despre care e vorba). De asemenea, trebuie facuta intabularea locuintei pe numele vanzatorului actual (o inscriere definitiva in cartea funciara a respectivului drept de proprietate – registrul oficial unde se inventariaza bunurile materiale imobile dar si proprietatile de pamant individuale aflate intr-o regiune, mentionandu-se numele proprietarului, dar si suprafata terenului/imobilului si vecinatatile sale).

Cand este vorba despre vile sau case, e necesara cartea tehnica a imobilului construit. Un ofiter de credit va realiza copii dupa toate aceste hartii, le va stampila “conform cu originalul”, apoi le va depune la dosarul evaluarii. Dupa se executa o programare la un expert evaluator imobiliar care consulta actele, si care apoi va purcede la o inspectie a imobilului la fata locului – ca sa urmareasca aspecte ce tin atat de proprietate, cat si de vecinatati. apoi le va alatura la dosarul evaluarii. Se face o programare la un evaluator imobiliar care va studia actele, si care apoi va proceda la o inspectie a imobilului la fata locului – ca sa urmareasca detalii privitoare atat de imobil. Expertul, depinzand de fiecare banca in parte, poate fi intern ori poate fi unul extern. Au fost inregistrate situatii cand raportul evaluatorului imobiliar extern a fost validat doar printr-o re-evaluare a unui specialist propriu al bancii respective. Costurile acestea se situeaza undeva intre 100 si 200 de euro, influentate fiind de pretul imobilului evaluat.

Acest proces trebuie realizata cand se intentioneaza a se contracta un credit cu ipoteca, sau pentru a se refinanta un credit imobiliar ceva mai vechi. Exista de asemenea si imprejurari unde detinatorii pot apela direct la un evaluator imobiliar Alba Iulia ca sa afle valoarea cat mai exacta a locuintei lor, in situatii precum vanzarea, partajul ori dezmembrarea (ca de exemplu, cazul unui teren, detinut de mai multi proprietari, care se imparte fiecaruia dintre acestia).