Sunteti in cautarea unui evaluator imobiliar in Alexandria, iar un pret cat mai avantajos este prioritar pe lista Dvs?

Atunci aveti oportunitatea de a completa formularul de mai jos pentru a obtine cea mai buna oferta de la 5 specialisti autorizati din localitatea Dvs cu ajutorul platformei Evaluari24! – Este rapid, usor si fara costuri!

(*prin completarea formularului nu va angajati la nimic, ci doar solicitati o oferta de pret pentru un serviciu; daca oferta primita nu va satisface, aveti libertatea de a contacta oricand alti experti pentru alte cotatii)

Formular cerere de oferta

 

 

Obtineti rapid cotatii de pret pentru servicii de evaluari imobiliare in Alexandria

   

  • Faceti economie de energie, timp si bani
  • Oferte doar de la experti verificati
  • Ofertarea e complet gratuita
  • Obtineti un pret avantajos
  • E atat de simplu

   

Ce e recomandat sa facem inainte sa ne viziteze un evaluator imobiliar

In perioada cand se pregatesc sa vanda o garsoniera, e indicat ca detinatorii sa acorde atentie sporita acelor chestiuni pe care le va evalua un evaluator imobiliar Alexandria pentru a estima valoarea proprietatii.

O investitie inteligenta e capabila sa creasca valoarea evaluata a unui apartament cu cateva mii de lei. Asta deorece exista o multime de lucruri pe care un evaluator imobiliar le va include cand realizeaza operatiunea de evaluare a unei locuinte.

In acest fel, specialistul va face o analiza a starii si calitatii constructiei, finisajelor si imbunatatirilor interioare, dar si a celor exterioare, ori daca vorbim despre gradini, despre prezenta unui garaj ori a unui loc de parcare, ba chiar si despre cheltuielile lunare pentru intretinerea locuintei respective. Si situatia dependintelor detinute in comun, gradul de curatenie si imbunatatirile realizate, mai ales atunci cand e vorba despre blocuri, vor trebui sa fie luate in calcul de catre profesionistul ales.

In situatia evaluarii, primul aspect avut in vedere e partea juridica, documentatia. Cu privire la deficientele care cad in sarcina detinatorului sa le remedieze atunci cand vrea o evaluare efectuata asupra locuintei, ele sunt legate de de aspectul respectivei locuinte.

Apartamentul va fi igienizat, va trebui sa se realizeze izolatia termica, insa sa se puna si geam termopan, unde exista posibilitatea. Un evaluator imobiliar vede mai ales umezeala si peretele innegrit. Dar nici investitiile exagerate nu sunt recomandate. Astfel, nu trebuie sa se iroseasca in aceste imbunatatiri o suma ce nu s-ar putea amortiza prin vanzarea locuintei.

La calculul valorii unei proprietati sunt importante zona, dar si amplasamentul ori vecinatatile ei. Evaluatorii imobiliari vor urmari atat gradul de poluare al zonei, nivelul de zgomot, accesul si infrastructura, insa si distanta fata de gradinite, scoli si licee, parcuri, statii de mijloace ale transportului in comun, centre comerciale si asa mai departe. Chiar si unele proiecte neterminate pot sa influenteze si ele valoarea locuinte. Un hipermarket aflat in constructie in zona va impacta pozitiv cifra de vanzare, dupa cum ridicarea unui bloc turn imediat langa o vila care este scoasa la vanzare ii poate trage in jos semnificativ costul.

La start, detinatorul va oferi expertului evaluator imobiliar documentele care demonstreaza dreptul sau asupra locuintei. Prin urmare, sunt necesare documentele de proprietate originale ale imobilului ce urmeaza a fi vandut, dar si documentatia cadastrala (cadastrul este registrul care contine toate lucrarile tehnice necesare spre a identifica, delimita, masura si reprezenta grafic suprafetele imobilului in discutie). De asemenea, e necesara intabularea locuintei pe numele vanzatorului actual (o inscriere definitiva in cartea funciara a respectivului drept de proprietate – registrul oficial unde se inventariaza bunurile materiale imobile dar si proprietatile de pamant individuale aflate intr-o regiune, mentionandu-se numele proprietarului, dar si suprafata terenului/imobilului si vecinatatile sale).

Cand sunt implicate vile sau case, e necesara cartea tehnica a imobilului construit. Un ofiter de credit va face copii dupa toate aceste documente, le va stampila “conform cu originalul”, apoi le va depune la dosarul evaluarii. Se face o programare la un evaluator imobiliar care va studia actele, si care apoi va proceda la o inspectie a imobilului la fata locului – pentru a observa aspecte legate atat de locuinta, cat si de imprejurimi. apoi le va depune la dosarul evaluarii. Apoi se realizeaza o programare la un evaluator imobiliar care va studia actele, si care apoi va trece la o inspectie a imobilului la fata locului – pentru a observa detalii ce tin atat de locuinta. Profesionistul, in functie de fiecare banca in parte, poate fi intern ori poate fi unul extern. Au fost inregistrate situatii cand raportul evaluatorului imobiliar extern a fost validat doar dupa o re-evaluare a unui specialist propriu al bancii respective. Costurile acestea sunt cuprinse undeva intre 80 si 200 euro, fiind legate de de valoarea imobilului evaluat.

O evaluare a locuintei se impune cand se se planifica a se contracta un credit cu ipoteca, sau pentru a se refinanta un credit imobiliar ceva mai vechi. Exista de asemenea si contexte unde posesorii pot angaja direct la un evaluator imobiliar Alexandria ca sa afle valoarea cat mai corecta a imobilului lor, in situatii precum vanzarea, dezmembrare sau partajul.