Sunteti in cautarea unui evaluator imobiliar in Arad, iar un pret cat mai avantajos este prioritar pe lista Dvs?

In acest caz aveti oportunitatea de a completa formularul din continuare pentru a obtine cea mai buna oferta de la 5 experti autorizati locali cu ajutorul platformei Evaluari24! – Rapid, comod si gratuit!

(*prin completarea formularului nu va angajati la nimic, ci doar solicitati o oferta de pret pentru un serviciu; daca oferta primita nu va satisface, aveti libertatea de a contacta oricand alti experti pentru alte cotatii)

Formular cerere de oferta

 

 

Consultati rapid oferte de pret pentru servicii de evaluari imobiliare in Arad

   

  • Faceti economie de energie, timp si bani
  • Oferte doar de la experti verificati
  • Ofertarea e complet gratuita
  • Obtineti un pret avantajos
  • E atat de simplu

   

Ce e indicat sa facem cand asteptam vizita unui evaluator imobiliar

Atunci cand se pregatesc sa instraineze o garsoniera, e recomandat ca proprietarii sa acorde atentie sporita acelor chestiuni pe care le va evalua un evaluator imobiliar Arad pentru a realiza o estimare pt valoarea proprietatii.

O investitie inteligenta e capabila sa creasca pretul evaluat al unui apartament chiar si cu cateva mii de lei. Asta deorece exista o multime de lucruri pe care un evaluator imobiliar se va baza cand executa evaluarea unei locuinte.

In acest fel, specialistul va face o analiza legata de calitatea si tarea constructiei, a finisajelor si imbunatatirilor interioare, si a celor exterioare, iar daca discutam despre gradini, despre detinerea unui garaj ori a locului de parcare asigurat, ba chiar si despre banii platiti lunar pentru intretinerea locuintei respective. Si starea dependintelor comune, curatenia existenta si imbunatatirile realizate, in special in acele momente cand vorbim despre un bloc, vor trebui sa fie luate in calcul de catre expertul selectat.

In cazul evaluarii, primul aspect avut in vedere e partea juridica, documentatia. Legat de lipsurile care cad in sarcina proprietarului sa le remedieze atunci cand doreste o evaluare efectuata asupra apartamentului, ele tin de aspectul acelei locuinte.

Respectivul imobil va fi curatat, va trebui sa se realizeze izolatia termica, dar sa se puna si geam termopan, unde se poate. Un evaluator imobiliar observa mai ales umezeala si mucegaiul. Dar nici investitiile exagerate nu sunt indicate. Astfel, nu e bine sa se iroseasca in aceste imbunatatiri o cifra ce nu s-ar putea amortiza prin vanzare.

La estimarea valorii unei locuinte sunt importante zona, dar si amplasamentul ori vecinatatile ei. Evaluatorii imobiliari vor observa atat gradul de poluare al zonei, nivelul de zgomot, accesul si infrastructura, insa si distanta fata de scoli si facultati, centre comerciale, parcuri, statii de mijloace ale transportului in comun s.a.m.d. Trebuie mentionat ca si diverse proiecte in progres pot sa influenteze si ele valoarea locuinte. Un supermarket aflat in stadiu de constructie in zona va ridica pretul de vanzare, dupa cum ridicarea unui bloc cu multe etaje chiar langa o casa care se doreste a fi vanduta ii poate scadea semnificativ costul.

Intr-o prima faza, proprietarul va oferi expertului evaluator imobiliar hartiile care demonstreaza dreptul sau asupra proprietatii. Asadar, sunt necesare hartiile de proprietate originale ale imobilului care e scos la vanzare, dar si documentatia cadastrala (cadastrul este registrul ce contine toate lucrarile tehnice pentru a identifica, delimita, masura si reprezenta grafic suprafetele imobilului respectiv). De asemenea, e necesara intabularea proprietatii pe numele vanzatorului actual (o inscriere definitiva in cartea funciara a respectivului drept de proprietate – registrul oficial unde se inventariaza bunurile materiale imobile dar si proprietatile de pamant individuale aflate intr-o regiune, mentionandu-se numele proprietarului, dar si suprafata terenului/imobilului si vecinatatile sale).

Cand este vorba despre vile sau case, e nevoie de cartea tehnica a imobilului construit. Un ofiter de credit va face copii dupa toate aceste acte, le va stampila “conform cu originalul”, apoi le va depune la dosarul evaluarii. Apoi se realizeaza o programare la un expert evaluator imobiliar care consulta actele, si care apoi va purcede la o inspectie a imobilului la fata locului – ca sa urmareasca detalii legate atat de imobil, cat si de zona. apoi le va depune la dosarul evaluarii. Se face o programare la un expert evaluator imobiliar care consulta actele, si care apoi va purcede la o inspectie a imobilului la fata locului – ca sa descopere aspecte legate atat de proprietate. Expertul, in functie de fiecare banca in parte, poate fi intern ori poate fi unul extern. Au fost cazuri cand raportul evaluatorului imobiliar extern a fost validat doar dupa o re-evaluare a unui specialist propriu al bancii respective. Costurile evaluarii sunt cuprinse undeva intre 70 si 200 de euro, in functie de valoarea imobilului evaluat.

O evaluare se impune cand se doreste a se contracta un credit cu ipoteca, sau pentru a se refinanta un credit imobiliar ceva mai vechi. S-au vazut totusi si contexte unde detinatorii pot angaja direct la un evaluator imobiliar Arad ca sa afle valoarea cat mai corecta a locuintei lor, in cazuri precum vanzarea, dezmembrare sau partajul.