Sunteti in cautarea unui evaluator imobiliar in Bacau, iar un pret cat mai avantajos este prioritar pe lista Dvs?

Atunci puteti completa formularul din continuare pentru a primi cea mai buna oferta de la 5 experti autorizati locali prin intermediul platformei Evaluari24! – Rapid, comod si gratuit!

(*prin completarea formularului nu va angajati la nimic, ci doar solicitati o oferta de pret pentru un serviciu; daca oferta primita nu va satisface, aveti libertatea de a contacta oricand alti experti pentru alte cotatii)

Formular cerere de oferta

 

 

Primiti rapid oferte de pret pentru servicii de evaluari imobiliare in Bacau

   

  • Faceti economie de energie, timp si bani
  • Oferte doar de la experti verificati
  • Ofertarea e complet gratuita
  • Obtineti un pret avantajos
  • E atat de simplu

   

Ce e bine sa facem inainte sa ne viziteze un evaluator imobiliar

In perioada cand au luat hotararea sa scoata la vanzare un apartament, e recomandat ca posesorii sa acorde atentie marita acelor chestiuni pe care le va evalua un evaluator imobiliar Bacau pentru a estima valoarea proprietatii.

O investitie bine facuta e capabila sa creasca pretul evaluat al unei proprietati cu cateva mii de lei. Exista o multime de chestiuni pe care un evaluator imobiliar se va baza cand face evaluarea unei locuinte.

Asadar, profesionistul va executa o analiza a starii si calitatii constructiei, finisajelor si imbunatatirilor interioare, dar si a celor exterioare, iar daca discutam despre gradini, despre detinerea unui garaj ori a locului de parcare asigurat, ba chiar si despre banii platiti lunar pentru intretinerea proprietatii respective. Si starea spatiilor comune, curatenia existenta si imbunatatirile aduse, mai ales in acele momente cand discutia este despre un bloc, vor trebui sa fie luate in calcul de catre profesionistul selectat.

In cazul evaluarii, cel dintai domeniu de urmarit e partea juridica, documentatia. In legatura cu deficientele care tin de sarcina detinatorului sa le remedieze cand doreste o evaluare realizata asupra locuintei, ele sunt legate de de aspectul acelei proprietati.

Apartamentul va fi igienizat, e nevoie sa se realizeze izolatia termica, de asemenea sa se instaleze si geam termopan, unde exista posibilitatea. Un evaluator imobiliar vede in special umezeala si mucegaiul. Insa nici cheltuielile foarte mari nu sunt indicate. Astfel, nu e bine sa se investeasca in aceste imbunatatiri o suma ce nu s-ar putea amortiza prin vanzarea proprietatii.

La estimarea valorii unei locuinte sunt importante atat zona, cat si amplasamentul ori vecinatatile ei. Evaluatorii imobiliari vor observa atat gradul de poluare al zonei, nivelul de zgomot, accesul si infrastructura, insa si distanta fata de scoli si facultati, parcuri, statii de mijloace ale transportului in comun, centre comerciale s.a.m.d. Trebuie mentionat ca si unele investitii in progres ar putea sa influenteze si ele valoarea locuinte. Un hipermarket aflat in stadiu de constructie in zona va ridica cifra de vanzare, in acelasi fel in care ridicarea unui bloc cu multe etaje chiar langa o casa care este scoasa spre vanzare ii poate trage in jos semnificativ pretul.

Pentru inceput, posesorul va prezenta expertului evaluator imobiliar documentele care demonstreaza dreptul sau asupra proprietatii. Prin urmare, sunt necesare actele de proprietate originale ale imobilului ce urmeaza a fi vandut, dar si documentatia cadastrala (cadastrul este registrul ce contine toate lucrarile tehnice necesare spre a identifica, delimita, masura si reprezenta grafic suprafetele imobilului despre care e vorba). De asemenea, trebuie facuta intabularea proprietatii pe numele vanzatorului actual (o inscriere definitiva in cartea funciara a respectivului drept de proprietate – registrul oficial unde se inventariaza bunurile materiale imobile dar si proprietatile de pamant individuale aflate intr-o regiune, mentionandu-se numele proprietarului, dar si suprafata terenului/imobilului si vecinatatile sale).

Cand se discuta despre vile sau case, e necesara cartea tehnica a imobilului construit. Un ofiter de credit va realiza copii dupa toate aceste acte, le va stampila “conform cu originalul”, apoi le va alatura la dosarul evaluarii. Dupa se executa o programare la un expert evaluator imobiliar care consulta actele, si care apoi va proceda la o inspectie a imobilului la fata locului – ca sa descopere aspecte legate atat de imobil, cat si de zona. apoi le va alatura la dosarul evaluarii. Apoi se realizeaza o programare la un evaluator imobiliar care va evalua actele, si care apoi va proceda la o inspectie a imobilului la fata locului – ca sa descopere chestiuni privitoare atat de proprietate. Profesionistul, in functie de fiecare banca in parte, poate fi intern ori poate fi unul extern. Au fost inregistrate cazuri cand raportul evaluatorului imobiliar extern a fost validat doar printr-o re-evaluare a unui specialist propriu al bancii respective. Costurile acestea se gasesc undeva intre 100 si 200 de euro, in functie de pretul imobilului evaluat.

O evaluare a locuintei este necesar cand se intentioneaza a se contracta un credit cu ipoteca, ori pentru a se refinanta un credit imobiliar precedent. Exista de asemenea si imprejurari unde proprietarii pot apela direct la un evaluator imobiliar Bacau ca sa afle valoarea cat mai exacta a proprietatii lor, in situatii precum vanzarea, partajul ori dezmembrarea (ca de exemplu, cazul unui teren, detinut de mai multi proprietari, care se imparte fiecaruia dintre acestia).