Sunteti in cautarea unui evaluator imobiliar in Baia Mare, iar un pret cat mai avantajos este prioritar pe lista Dvs?

Atunci va invitam sa completati formularul urmator pentru a obtine cea mai buna oferta de la 5 profesionisti autorizati din localitatea Dvs cu ajutorul platformei Evaluari24! – Este rapid, este comod, si este complet gratuit! !

(*prin completarea formularului nu va angajati la nimic, ci doar solicitati o oferta de pret pentru un serviciu; daca oferta primita nu va satisface, aveti libertatea de a contacta oricand alti experti pentru alte cotatii)

Formular cerere de oferta

 

 

Primiti rapid oferte pentru servicii de evaluari imobiliare in Baia Mare

   

  • Faceti economie de energie, timp si bani
  • Oferte doar de la experti verificati
  • Ofertarea e complet gratuita
  • Obtineti un pret avantajos
  • E atat de simplu

   

Ce e recomandat sa facem inainte de vizita unui evaluator imobiliar

In acele momente cand se decid sa scoata la vanzare o garsoniera, e indicat ca detinatorii sa acorde atentie sporita acelor domenii pe care le va evalua un evaluator imobiliar Baia Mare pentru a estima valoarea proprietatii.

O investitie gandita bine poate sa ridice valoarea evaluata a unei proprietati cu cateva mii de lei. Asta deorece exista o gramada de chestiuni pe care un evaluator imobiliar se va baza cand executa procedura de evaluare a unei locuinte.

Asadar, profesionistul va face o analiza a calitatii si starii constructiei, finisajelor si imbunatatirilor interioare, insa si a celor exterioare, ori daca discutam despre gradini, despre existenta unui garaj ori a locului de parcare asigurat, ba chiar si despre banii platiti lunar pentru intretinerea proprietatii respective. Si situatia spatiilor detinute in comun, curatenia existenta si imbunatatirile, in special in acele momente cand discutia este despre blocuri, vor trebui sa fie luate in calcul de catre specialistul selectat.

In cazul evaluarii, principalul domeniu avut in vedere e partea juridica, documentatia. Cu privire la deficientele care tin de sarcina proprietarului sa le repare atunci cand doreste o evaluare executata asupra proprietatii, ele tin de aspectul acelei proprietati.

Acesta va fi curatat, e necesar sa se realizeze izolatia termica, dar sa se monteze si geam termopan, unde exista posibilitatea. Un evaluator imobiliar vede mai ales umezeala si peretele innegrit. Dar nici cheltuielile deosebit de mari nu sunt recomandate. Astfel, nu trebuie sa se iroseasca in aceste imbunatatiri o cifra ce nu s-ar putea amortiza prin vanzare.

La estimarea valorii unei proprietati sunt importante zona, dar si amplasamentul ori vecinatatile sale. Evaluatorii imobiliari vor urmari atat gradul de poluare al zonei, nivelul de zgomot, cai de acces si infrastructura, insa si distanta fata de gradinite, scoli, statii de mijloace ale transportului in comun, parcuri, centre comerciale etc. Trebuie mentionat ca si diverse lucrari neterminate pot sa aiba impact asupra valorii unei locuinte. Un hipermarket care se construieste in zona va impacta pozitiv pretul de vanzare, dupa cum cladirea unui bloc turn chiar langa o casa care se doreste a fi vanduta ii poate scadea semnificativ valoarea.

La start, posesorul va pune la dispozitia expertului evaluator imobiliar hartiile care ilustreaza dreptul sau asupra apartamentului. Asadar, sunt necesare documentele de proprietate originale ale imobilului care se vinde, dar si documentatia cadastrala (cadastrul fiind registrul ce contine toate lucrarile tehnice necesare spre a identifica, delimita, masura si reprezenta grafic suprafetele imobilului respectiv). In acelasi timp, trebuie facuta intabularea locuintei pe numele vanzatorului actual (o inscriere definitiva in cartea funciara a respectivului drept de proprietate – registrul oficial unde se inventariaza bunurile materiale imobile dar si proprietatile de pamant individuale aflate intr-o regiune, mentionandu-se numele proprietarului, dar si suprafata terenului/imobilului si vecinatatile sale).

Cand sunt implicate vile sau case, e nevoie de cartea tehnica a imobilului construit. Un ofiter de credit va realiza copii dupa toate aceste documente, le va stampila “conform cu originalul”, apoi le va alatura la dosarul evaluarii. Se face o programare la un evaluator imobiliar care consulta actele, si care apoi va purcede la o inspectie a imobilului la fata locului – ca sa descopere aspecte privitoare atat de imobil, cat si de zona. apoi le va depune la dosarul evaluarii. Dupa se executa o programare la un expert evaluator imobiliar care va studia actele, si care apoi va purcede la o inspectie a imobilului la fata locului – ca sa urmareasca detalii legate atat de imobil. Expertul, depinzand de fiecare banca in parte, poate fi intern ori poate fi unul extern. Au fost semnalate cazuri cand raportul evaluatorului imobiliar extern a fost validat doar dupa o re-evaluare a unui specialist propriu al bancii respective. Costurile evaluarii sunt cuprinse undeva intre 70 si 200 de euro, fiind legate de de pretul imobilului evaluat.

O evaluare se impune cand se se planifica a se contracta un credit cu ipoteca, sau pentru a se refinanta un credit imobiliar anterior. Pot fi intalnite totusi si contexte unde detinatorii pot apela direct la un evaluator imobiliar Baia Mare ca sa afle valoarea cat mai exacta a locuintei lor, in cazuri precum partaj, vanzare, dezmembrare.