Sunteti in cautarea unui evaluator imobiliar in Botosani, iar un pret cat mai avantajos este prioritar pe lista Dvs?

Atunci va invitam sa completati formularul de mai jos pentru a obtine cea mai buna oferta de la 5 profesionisti autorizati locali cu ajutorul platformei Evaluari24! – Este rapid, este comod, si este complet gratuit! !

(*prin completarea formularului nu va angajati la nimic, ci doar solicitati o oferta de pret pentru un serviciu; daca oferta primita nu va satisface, aveti libertatea de a contacta oricand alti experti pentru alte cotatii)

Formular cerere de oferta

 

 

Consultati rapid oferte pentru servicii de evaluari imobiliare in Botosani

   

  • Faceti economie de energie, timp si bani
  • Oferte doar de la experti verificati
  • Ofertarea e complet gratuita
  • Obtineti un pret avantajos
  • E atat de simplu

   

Ce e indicat sa facem inainte de vizita unui evaluator imobiliar

In perioada cand au luat hotararea sa instraineze un imobil, e recomandat ca detinatorii sa acorde atentie sporita acelor domenii pe care le va lua in consideratie un evaluator imobiliar Botosani pentru a realiza o estimare pt valoarea proprietatii.

O investitie inteligenta e capabila sa creasca valoarea evaluata a unei proprietati cu cateva mii de euro. Asta deorece exista o serie de chestiuni pe care un evaluator imobiliar le va lua in calcul cand face operatiunea de evaluare a unei locuinte.

Astfel, profesionistul va realiza o analiza a starii si calitatii constructiei, finisajelor si imbunatatirilor interioare, dar si a celor exterioare, iar daca vorbim despre gradini, despre detinerea unui garaj ori a locului de parcare asigurat, ba chiar si despre cheltuielile lunare pentru administrarea proprietatii respective. Si starea proprietatilor detinute in comun, gradul de curatenie si imbunatatirile aduse, mai ales in situatiile cand discutia este despre blocuri, vor trebui sa fie luate in calcul de catre expertul selectat.

In situatia evaluarii, principalul fapt de urmarit e partea juridica, documentatia. Legat de problemele care cad in sarcina proprietarului sa le remedieze atunci cand doreste o evaluare realizata asupra locuintei, ele sunt legate de de aspectul respectivei locuinte.

Respectivul imobil va fi igienizat, va trebui sa se realizeze izolatia termica, dar sa se monteze si ferestre termopan, unde se poate. Un evaluator imobiliar identifica in special umezeala si mucegaiul. Dar nici cheltuielile deosebit de mari nu sunt indicate. Astfel, nu e bine sa se investeasca in aceste imbunatatiri o cifra ce nu s-ar putea amortiza prin vanzare.

La determinarea valorii unei locuinte sunt importante zona, dar si amplasamentul ori vecinatatile acesteia. Evaluatorii imobiliari vor observa atat gradul de poluare al zonei, nivelul de zgomot, cai de acces si infrastructura, insa si distanta fata de gradinite, scoli, statii de mijloace ale transportului in comun, parcuri, centre comerciale s.a.m.d. Inclusiv diverse lucrari in progres au puterea sa aiba impact asupra valorii unei locuinte. Un supermarket aflat in constructie in zona va ridica cifra de vanzare, dupa cum constructia unui bloc inalt imediat langa o casa care se doreste a fi vanduta ii poate reduce dramatic costul.

La start, proprietarul va oferi expertului evaluator imobiliar documentele care ilustreaza dreptul sau asupra locuintei. Deci, sunt necesare documentele de proprietate originale ale imobilului care e scos la vanzare, dar si documentatia cadastrala (cadastrul este registrul care contine toate lucrarile tehnice pentru a identifica, delimita, masura si reprezenta grafic suprafetele imobilului despre care e vorba). De asemenea, trebuie facuta intabularea locuintei pe numele vanzatorului actual (o inscriere definitiva in cartea funciara a respectivului drept de proprietate – registrul oficial unde se inventariaza bunurile materiale imobile dar si proprietatile de pamant individuale aflate intr-o regiune, mentionandu-se numele proprietarului, dar si suprafata terenului/imobilului si vecinatatile sale).

Cand se discuta despre vile sau case, e nevoie de cartea tehnica a imobilului construit. Un ofiter de credit va realiza copii dupa toate aceste hartii, le va stampila “conform cu originalul”, apoi le va alatura la dosarul evaluarii. Apoi se realizeaza o programare la un evaluator imobiliar care va evalua actele, si care apoi va purcede la o inspectie a imobilului la fata locului – ca sa urmareasca detalii legate atat de proprietate, cat si de zona. apoi le va depune la dosarul evaluarii. Dupa se executa o programare la un evaluator imobiliar care consulta actele, si care apoi va trece la o inspectie a imobilului la fata locului – ca sa descopere aspecte ce tin atat de proprietate. Expertul, in functie de fiecare banca in parte, poate fi intern ori poate fi unul extern. Au fost inregistrate cazuri cand raportul evaluatorului imobiliar extern a fost validat doar dupa o re-evaluare a unui specialist propriu al bancii respective. Costurile procesului se gasesc undeva intre 70 si 200 de euro, fiind legate de de valoarea imobilului evaluat.

O evaluare a locuintei trebuie realizata cand se intentioneaza a se contracta un credit cu ipoteca, ori pentru a se refinanta un credit imobiliar anterior. S-au vazut insa si imprejurari unde proprietarii pot angaja direct la un evaluator imobiliar Botosani ca sa afle valoarea cat mai corecta a imobilului lor, in cazuri precum vanzarea, partajul ori dezmembrarea (ca de exemplu, cazul unui teren, detinut de mai multi proprietari, care se imparte fiecaruia dintre acestia).