Sunteti in cautarea unui evaluator imobiliar in Braila, iar un pret cat mai avantajos este prioritar pe lista Dvs?

In acest caz puteti completa formularul din continuare pentru a primi cea mai buna oferta de la 5 profesionisti autorizati din orasul Dvs cu ajutorul platformei Evaluari24! – Rapid, comod si gratuit!

(*prin completarea formularului nu va angajati la nimic, ci doar solicitati o oferta de pret pentru un serviciu; daca oferta primita nu va satisface, aveti libertatea de a contacta oricand alti experti pentru alte cotatii)

Formular cerere de oferta

 

 

Primiti rapid cotatii de pret pentru servicii de evaluari imobiliare in Braila

   

  • Faceti economie de energie, timp si bani
  • Oferte doar de la experti verificati
  • Ofertarea e complet gratuita
  • Obtineti un pret avantajos
  • E atat de simplu

   

Ce e recomandat sa facem inainte sa ne viziteze un evaluator imobiliar

In acele momente cand se decid sa vanda un imobil, e indicat ca detinatorii sa acorde atentie sporita acelor domenii pe care le va evalua un evaluator imobiliar Braila pentru a realiza o estimare pt valoarea proprietatii.

O investitie bine facuta poate sa creasca pretul evaluat al unui apartament cu cateva mii de euro. Asta deorece exista o multime de chestiuni pe care un evaluator imobiliar se va baza cand realizeaza operatiunea de evaluare a unei locuinte.

Asadar, expertul va executa o analiza legata de calitatea si tarea constructiei, a finisajelor si imbunatatirilor interioare, dar si a celor exterioare, ori daca discutam despre gradini, despre existenta unui garaj ori a unui loc de parcare, ba chiar si despre banii platiti lunar pentru mentenanta locuintei respective. Si starea dependintelor comune, curatenia si imbunatatirile, in special in acele momente cand vorbim despre blocuri, vor trebui sa fie luate in calcul de catre specialistul desemnat.

In cazul evaluarii, principalul fapt de luat in calcul e partea juridica, documentatia. Legat de problemele care cad in sarcina posesorului sa le rezolve cand doreste o evaluare executata asupra proprietatii, ele sunt legate de de aspectul respectivei locuinte.

Apartamentul va fi curatat, e necesar sa se realizeze izolatia termica, insa sa se puna si ferestre termopan, unde se poate. Un evaluator imobiliar vede in special umezeala si peretele innegrit. Dar nici investitiile exagerate nu sunt indicate. Astfel, nu e indicat sa se iroseasca in aceste imbunatatiri o suma ce nu s-ar putea amortiza prin vanzarea proprietatii.

La calculul valorii unei locuinte sunt importante atat zona, cat si amplasamentul ori vecinatatile ei. Evaluatorii imobiliari vor observa atat gradul de poluare al zonei, nivelul de zgomot, cai de acces si infrastructura, insa si distanta fata de scoli si facultati, parcuri, statii de mijloace ale transportului in comun, centre comerciale si asa mai departe. Inclusiv unele lucrari in progres au puterea sa influenteze si ele valoarea locuinte. Un market care se construieste in zona va impacta pozitiv pretul de vanzare, dupa cum ridicarea unui bloc cu multe etaje chiar langa o casa care este scoasa spre vanzare ii poate reduce dramatic valoarea.

Pentru inceput, proprietarul va pune la dispozitia expertului evaluator imobiliar hartiile care arata dreptul sau asupra locuintei. Asadar, e nevoie de actele de proprietate originale ale imobilului ce urmeaza a fi vandut, dar si documentatia cadastrala (cadastrul fiind registrul ce contine toate lucrarile tehnice necesare spre a identifica, delimita, masura si reprezenta grafic suprafetele imobilului in discutie). Totodata, trebuie facuta intabularea imobilului pe numele vanzatorului actual (o inscriere definitiva in cartea funciara a respectivului drept de proprietate – registrul oficial unde se inventariaza bunurile materiale imobile dar si proprietatile de pamant individuale aflate intr-o regiune, mentionandu-se numele proprietarului, dar si suprafata terenului/imobilului si vecinatatile sale).

Cand se discuta despre vile sau case, e necesara cartea tehnica a imobilului construit. Un ofiter de credit va face copii dupa toate aceste acte, le va stampila “conform cu originalul”, apoi le va depune la dosarul evaluarii. Apoi se realizeaza o programare la un evaluator imobiliar care consulta actele, si care apoi va purcede la o inspectie a imobilului la fata locului – ca sa urmareasca chestiuni ce tin atat de proprietate, cat si de imprejurimi. apoi le va alatura la dosarul evaluarii. Dupa se executa o programare la un evaluator imobiliar care consulta actele, si care apoi va purcede la o inspectie a imobilului la fata locului – ca sa descopere detalii ce tin atat de proprietate. Specialistul, depinzand de fiecare banca in parte, poate fi intern ori poate fi unul extern. Au fost inregistrate situatii cand raportul evaluatorului imobiliar extern a fost validat doar printr-o re-evaluare a unui specialist propriu al bancii respective. Costurile acestea se situeaza undeva intre 100 si 200 de euro, fiind legate de de valoarea imobilului evaluat.

Acest proces se impune cand se intentioneaza a se contracta un credit cu ipoteca, sau pentru a se refinanta un credit imobiliar precedent. Pot fi intalnite de asemenea si imprejurari unde proprietarii pot apela direct la un evaluator imobiliar Braila ca sa afle valoarea cat mai exacta a imobilului lor, in situatii precum vanzarea, dezmembrare sau partajul.