Sunteti in cautarea unui evaluator imobiliar in Braila, iar un pret cat mai avantajos este prioritar pe lista Dvs?

In acest caz va invitam sa completati formularul urmator pentru a obtine cea mai buna oferta de la 5 specialisti autorizati locali prin intermediul platformei Evaluari24! – Este rapid, este comod, si este complet gratuit! !

(*prin completarea formularului nu va angajati la nimic, ci doar solicitati o oferta de pret pentru un serviciu; daca oferta primita nu va satisface, aveti libertatea de a contacta oricand alti experti pentru alte cotatii)

Formular cerere de oferta

 

 

Consultati rapid oferte de pret pentru servicii de evaluari imobiliare in Braila

   

  • Faceti economie de energie, timp si bani
  • Oferte doar de la experti verificati
  • Ofertarea e complet gratuita
  • Obtineti un pret avantajos
  • E atat de simplu

   

Ce e recomandat sa facem inainte de vizita unui evaluator imobiliar

In perioada cand se pregatesc sa vanda un imobil, e benefic ca detinatorii sa acorde atentie sporita acelor domenii pe care le va lua in consideratie un evaluator imobiliar Braila pentru a realiza o estimare pt valoarea proprietatii.

O investitie gandita bine poate sa ridice pretul evaluat al unei locuinte cu cateva mii de lei. Sunt o gramada de chestiuni pe care un evaluator imobiliar le va lua in calcul cand executa procedura de evaluare a unei locuinte.

In acest fel, specialistul va executa o analiza a calitatii si starii constructiei, finisajelor si imbunatatirilor interioare, insa si a celor exterioare, ori daca discutam despre gradini, despre existenta unui garaj ori a unui loc de parcare, ba chiar si despre cheltuielile lunare pentru administrarea proprietatii respective. Si starea dependintelor comune, curatenia si imbunatatirile realizate, mai ales in situatiile cand e vorba despre blocuri, vor fi luate in calcul de catre specialistul ales.

In situatia evaluarii, primul aspect de luat in calcul e partea juridica, documentatia. Legat de lipsurile care cad in sarcina detinatorului sa le remedieze atunci cand solicita o evaluare efectuata asupra apartamentului, ele sunt legate de de aspectul acelei locuinte.

Acesta va fi curatat, e necesar sa se faca izolatia termica, de asemenea sa se puna si geamuri termopan, unde e posibil. Un evaluator imobiliar observa mai ales umezeala si peretele innegrit. Insa nici investitiile deosebit de mari nu sunt recomandate. Astfel, nu trebuie sa se investeasca in aceste imbunatatiri o suma ce nu s-ar putea amortiza prin vanzarea locuintei.

La calculul valorii unei proprietati sunt importante zona, dar si amplasamentul ori vecinatatile sale. Evaluatorii imobiliari vor urmari atat gradul de poluare al zonei, nivelul de zgomot, accesul si infrastructura, insa si distanta fata de gradinite, scoli si licee, statii de mijloace ale transportului in comun, parcuri, centre comerciale etc. Inclusiv unele proiecte neterminate pot sa aiba impact asupra valorii unei locuinte. Un hipermarket aflat in stadiu de constructie in zona va ridica suma de vanzare, in acelasi fel in care constructia unui bloc inalt chiar langa o casa care este scoasa la vanzare ii poate reduce dramatic costul.

La start, detinatorul va pune la dispozitia expertului evaluator imobiliar hartiile care arata dreptul sau asupra proprietatii. Deci, sunt necesare documentele de proprietate in original ale imobilului care se vinde, dar si documentatia cadastrala (cadastrul este registrul ce contine toate lucrarile tehnice pentru a identifica, delimita, masura si reprezenta grafic suprafetele imobilului despre care e vorba). De asemenea, trebuie facuta intabularea locuintei pe numele vanzatorului actual (o inscriere definitiva in cartea funciara a respectivului drept de proprietate – registrul oficial unde se inventariaza bunurile materiale imobile dar si proprietatile de pamant individuale aflate intr-o regiune, mentionandu-se numele proprietarului, dar si suprafata terenului/imobilului si vecinatatile sale).

Cand sunt implicate vile sau case, e nevoie de cartea tehnica a imobilului construit. Un ofiter de credit va realiza copii dupa toate aceste hartii, le va stampila “conform cu originalul”, apoi le va adauga la dosarul evaluarii. Se face o programare la un expert evaluator imobiliar care consulta actele, si care apoi va proceda la o inspectie a imobilului la fata locului – pentru a observa aspecte privitoare atat de proprietate, cat si de zona. apoi le va alatura la dosarul evaluarii. Se face o programare la un expert evaluator imobiliar care va studia actele, si care apoi va trece la o inspectie a imobilului la fata locului – pentru a observa detalii legate atat de proprietate. Profesionistul, depinzand de fiecare banca in parte, poate fi intern ori poate fi unul extern. Au fost semnalate situatii cand raportul evaluatorului imobiliar extern a fost validat doar dupa o re-evaluare a unui specialist propriu al bancii respective. Costurile acestea se gasesc undeva intre 70 si 200 de euro, influentate fiind de costul imobilului evaluat.

Acest proces trebuie realizata cand se doreste a se contracta un credit cu ipoteca, sau pentru a se refinanta un credit imobiliar ceva mai vechi. S-au vazut insa si contexte unde posesorii pot apela direct la un evaluator imobiliar Braila ca sa afle valoarea cat mai corecta a imobilului lor, in situatii precum vanzarea, partajul ori dezmembrarea (ca de exemplu, cazul unui teren, detinut de mai multi proprietari, care se imparte fiecaruia dintre acestia).