Sunteti in cautarea unui evaluator imobiliar in Brasov, iar un pret cat mai avantajos este prioritar pe lista Dvs?

In acest caz puteti completa formularul urmator pentru a primi cea mai buna oferta de la 5 specialisti autorizati din orasul Dvs cu ajutorul platformei Evaluari24! – Este rapid, usor si fara costuri!

(*prin completarea formularului nu va angajati la nimic, ci doar solicitati o oferta de pret pentru un serviciu; daca oferta primita nu va satisface, aveti libertatea de a contacta oricand alti experti pentru alte cotatii)

Formular cerere de oferta

 

 

Consultati rapid oferte de pret pentru servicii de evaluari imobiliare in Brasov

   

  • Faceti economie de energie, timp si bani
  • Oferte doar de la experti verificati
  • Ofertarea e complet gratuita
  • Obtineti un pret avantajos
  • E atat de simplu

   

Ce e indicat sa facem cand asteptam vizita unui evaluator imobiliar

In perioada cand au luat hotararea sa instraineze un apartament, e recomandat ca proprietarii sa acorde atentie sporita acelor aspecte pe care le va lua in consideratie un evaluator imobiliar Brasov cu scopul de a estima valoarea proprietatii.

O investitie inteligenta poate sa creasca pretul evaluat al unei proprietati cu cateva mii de euro. Sunt o gramada de detalii pe care un evaluator imobiliar le va lua in calcul cand face evaluarea unei locuinte.

Asadar, expertul va realiza o analiza a starii si calitatii constructiei, finisajelor si imbunatatirilor interioare, insa si a celor exterioare, ori daca discutam despre gradini, despre prezenta unui garaj ori a locului de parcare asigurat, ba chiar si despre costul lunar pentru intretinerea locuintei respective. Si situatia proprietatilor comune, curatenia si imbunatatirile realizate, in special in acele momente cand e vorba despre blocuri, vor fi luate in calcul de catre profesionistul ales.

In cazul evaluarii, principalul domeniu de luat in calcul e partea juridica, documentatia. Legat de lipsurile care cad in sarcina proprietarului sa le rezolve cand vrea o evaluare realizata asupra locuintei, ele sunt legate de de aspectul acelei locuinte.

Acesta va fi curatat, va trebui sa se faca izolatia termica, insa sa se monteze si geam termopan, unde e posibil. Un evaluator imobiliar observa mai ales umezeala si mucegaiul. Insa nici cheltuielile deosebit de mari nu sunt indicate. Astfel, nu trebuie sa se cheltuie in aceste imbunatatiri o cifra ce nu s-ar putea amortiza prin vanzare.

La estimarea valorii unei proprietati sunt importante atat zona, cat si amplasamentul ori vecinatatile sale. Evaluatorii imobiliari vor fi interesati de atat nivelul de poluare al zonei, nivelul de zgomot, cai de acces si infrastructura, insa si distanta fata de gradinite, scoli, centre comerciale, parcuri, statii de mijloace ale transportului in comun si asa mai departe. Inclusiv diverse investitii neterminate au puterea sa influenteze si ele valoarea locuinte. Un supermarket care se construieste in zona va ridica cifra de vanzare, in acelasi fel in care cladirea unui bloc turn chiar langa o casa care este scoasa la vanzare ii poate trage in jos dramatic costul.

Intr-o prima faza, posesorul va oferi expertului evaluator imobiliar documentele care ilustreaza dreptul sau asupra apartamentului. Deci, e nevoie de hartiile de proprietate in original ale imobilului ce urmeaza a fi vandut, dar si documentatia cadastrala (cadastrul fiind registrul ce contine toate lucrarile tehnice necesare spre a identifica, delimita, masura si reprezenta grafic suprafetele imobilului respectiv). Totodata, trebuie facuta intabularea locuintei pe numele vanzatorului actual (o inscriere definitiva in cartea funciara a respectivului drept de proprietate – registrul oficial unde se inventariaza bunurile materiale imobile dar si proprietatile de pamant individuale aflate intr-o regiune, mentionandu-se numele proprietarului, dar si suprafata terenului/imobilului si vecinatatile sale).

Cand sunt implicate vile sau case, e necesara cartea tehnica a imobilului construit. Un ofiter de credit va face copii dupa toate aceste hartii, le va stampila “conform cu originalul”, apoi le va alatura la dosarul evaluarii. Se face o programare la un evaluator imobiliar care consulta actele, si care apoi va trece la o inspectie a imobilului la fata locului – ca sa urmareasca detalii legate atat de proprietate, cat si de imprejurimi. apoi le va alatura la dosarul evaluarii. Apoi se realizeaza o programare la un expert evaluator imobiliar care consulta actele, si care apoi va trece la o inspectie a imobilului la fata locului – ca sa urmareasca chestiuni privitoare atat de proprietate. Profesionistul, depinzand de fiecare banca in parte, poate fi intern ori poate fi unul extern. Au fost inregistrate cazuri cand raportul evaluatorului imobiliar extern a fost validat doar dupa o re-evaluare a unui specialist propriu al bancii respective. Costurile acestea sunt cuprinse undeva intre 100 si 200 de euro, influentate fiind de costul imobilului evaluat.

Acest proces trebuie realizata cand se se planifica a se contracta un credit cu ipoteca, ori pentru a se refinanta un credit imobiliar anterior. S-au vazut totusi si situatii unde posesorii pot discuta direct la un evaluator imobiliar Brasov ca sa afle valoarea cat mai exacta a imobilului lor, in situatii precum partaj, vanzare, dezmembrare.