Sunteti in cautarea unui evaluator imobiliar in Bucuresti, iar un pret cat mai avantajos este prioritar pe lista Dvs?

Atunci va invitam sa completati formularul de mai jos pentru a primi cea mai buna oferta de la 5 experti autorizati din localitatea Dvs cu ajutorul platformei Evaluari24! – Este rapid, usor si fara costuri!

(*prin completarea formularului nu va angajati la nimic, ci doar solicitati o oferta de pret pentru un serviciu; daca oferta primita nu va satisface, aveti libertatea de a contacta oricand alti experti pentru alte cotatii)

Formular cerere de oferta

 

 

Consultati rapid oferte pentru servicii de evaluari imobiliare in Bucuresti

   

  • Faceti economie de energie, timp si bani
  • Oferte doar de la experti verificati
  • Ofertarea e complet gratuita
  • Obtineti un pret avantajos
  • E atat de simplu

   

Ce e indicat sa facem inainte sa ne viziteze un evaluator imobiliar

In perioada cand au luat hotararea sa vanda o garsoniera, e benefic ca detinatorii sa acorde atentie deosebita acelor domenii pe care le va evalua un evaluator imobiliar Bucuresti pentru a estima valoarea proprietatii.

O investitie inteligenta e capabila sa creasca pretul evaluat al unei locuinte cu cateva mii de lei. Asta deorece exista o multime de chestiuni pe care un evaluator imobiliar le va lua in calcul cand face evaluarea unei locuinte.

Astfel, expertul va executa o analiza a starii si calitatii constructiei, finisajelor si imbunatatirilor interioare, si a celor exterioare, iar daca discutam despre gradini, despre detinerea unui garaj ori a locului de parcare asigurat, ba chiar si despre banii platiti lunar pentru intretinerea proprietatii respective. Si situatia spatiilor detinute in comun, curatenia si imbunatatirile aduse, in special in acele momente cand vorbim despre un bloc, e necesar sa fie luate in calcul de catre profesionistul selectat.

In cazul evaluarii, cel dintai fapt avut in vedere e partea juridica, documentatia. Legat de deficientele care tin de sarcina proprietarului sa le rezolve cand doreste o evaluare efectuata asupra locuintei, ele sunt legate de de aspectul acelei locuinte.

Acesta va fi curatat, va trebui sa se realizeze izolatia termica, insa sa se puna si geamuri termopan, unde se poate. Un evaluator imobiliar identifica in special umezeala si mucegaiul. Dar nici cheltuielile deosebit de mari nu sunt indicate. Astfel, nu e indicat sa se investeasca in aceste imbunatatiri o suma ce nu s-ar putea amortiza prin vanzare.

La calculul valorii unei locuinte sunt importante zona, dar si amplasamentul ori vecinatatile sale. Evaluatorii imobiliari vor urmari atat nivelul de poluare al zonei, nivelul de zgomot, cai de acces si infrastructura, insa si distanta fata de gradinite, scoli si licee, statii de mijloace ale transportului in comun, parcuri, centre comerciale si asa mai departe. Chiar si unele lucrari nefinalizate ar putea sa aiba impact asupra valorii unei locuinte. Un supermarket aflat in stadiu de constructie in zona inalta suma de vanzare, dupa cum cladirea unui bloc cu multe etaje foarte aproape de o vila care este scoasa la vanzare ii poate scadea substantial costul.

Pentru inceput, posesorul va oferi expertului evaluator imobiliar hartiile care arata dreptul sau asupra locuintei. Prin urmare, e nevoie de actele de proprietate in original ale imobilului care e scos la vanzare, dar si documentatia cadastrala (cadastrul fiind registrul care contine toate lucrarile tehnice pentru a identifica, delimita, masura si reprezenta grafic suprafetele imobilului in discutie). Totodata, e necesara intabularea imobilului pe numele vanzatorului actual (o inscriere definitiva in cartea funciara a respectivului drept de proprietate – registrul oficial unde se inventariaza bunurile materiale imobile dar si proprietatile de pamant individuale aflate intr-o regiune, mentionandu-se numele proprietarului, dar si suprafata terenului/imobilului si vecinatatile sale).

Cand se discuta despre vile sau case, e necesara cartea tehnica a imobilului construit. Un ofiter de credit va face copii dupa toate aceste acte, le va stampila “conform cu originalul”, apoi le va adauga la dosarul evaluarii. Apoi se realizeaza o programare la un expert evaluator imobiliar care consulta actele, si care apoi va proceda la o inspectie a imobilului la fata locului – ca sa descopere chestiuni privitoare atat de imobil, cat si de imprejurimi. apoi le va adauga la dosarul evaluarii. Apoi se realizeaza o programare la un expert evaluator imobiliar care va studia actele, si care apoi va proceda la o inspectie a imobilului la fata locului – ca sa descopere chestiuni legate atat de imobil. Profesionistul, in functie de fiecare banca in parte, poate fi intern ori poate fi unul extern. Au fost semnalate situatii cand raportul evaluatorului imobiliar extern a fost validat doar dupa o re-evaluare a unui specialist propriu al bancii respective. Costurile acestea se situeaza undeva intre 70 si 200 de euro, in functie de pretul imobilului evaluat.

O evaluare a locuintei trebuie realizata cand se doreste a se contracta un credit cu ipoteca, ori pentru a se refinanta un credit imobiliar precedent. S-au vazut insa si imprejurari unde detinatorii pot apela direct la un evaluator imobiliar Bucuresti ca sa afle valoarea cat mai exacta a proprietatii lor, in situatii precum partaj, vanzare, dezmembrare.