Sunteti in cautarea unui evaluator imobiliar in Calarasi, iar un pret cat mai avantajos este prioritar pe lista Dvs?

In acest caz puteti completa formularul urmator pentru a primi cea mai buna oferta de la 5 profesionisti autorizati din orasul Dvs cu ajutorul platformei Evaluari24! – Este rapid, usor si fara costuri!

(*prin completarea formularului nu va angajati la nimic, ci doar solicitati o oferta de pret pentru un serviciu; daca oferta primita nu va satisface, aveti libertatea de a contacta oricand alti experti pentru alte cotatii)

Formular cerere de oferta

 

 

Consultati rapid cotatii de pret pentru servicii de evaluari imobiliare in Calarasi

   

  • Faceti economie de energie, timp si bani
  • Oferte doar de la experti verificati
  • Ofertarea e complet gratuita
  • Obtineti un pret avantajos
  • E atat de simplu

   

Ce e recomandat sa facem cand asteptam vizita unui evaluator imobiliar

Atunci cand se pregatesc sa scoata la vanzare un apartament, e indicat ca posesorii sa acorde atentie sporita acelor aspecte pe care le va lua in consideratie un evaluator imobiliar Calarasi pentru a realiza o estimare pt valoarea proprietatii.

O investitie gandita bine are puterea sa creasca valoarea evaluata a unei locuinte cu cateva mii de euro. Exista o gramada de lucruri pe care un evaluator imobiliar le va lua in calcul cand realizeaza procedura de evaluare a unei locuinte.

In acest fel, expertul va face o analiza a calitatii si starii constructiei, finisajelor si imbunatatirilor interioare, si a celor exterioare, ori daca discutam despre gradini, despre detinerea unui garaj ori a locului de parcare asigurat, ba chiar si despre costul lunar pentru intretinerea proprietatii respective. Si situatia dependintelor detinute in comun, curatenia existenta si imbunatatirile, in special in situatiile cand vorbim despre blocuri, vor fi luate in calcul de catre expertul desemnat.

In situatia evaluarii, principalul fapt de urmarit e partea juridica, documentatia. Cu privire la lipsurile care tin de sarcina detinatorului sa le repare cand solicita o evaluare efectuata asupra locuintei, ele sunt legate de de aspectul respectivei locuinte.

Acesta va fi curatat, e nevoie sa se realizeze izolatia termica, insa sa se monteze si geamuri termopan, unde e posibil. Un evaluator imobiliar identifica mai ales umezeala si peretele innegrit. Insa nici cheltuielile foarte mari nu sunt recomandate. Astfel, nu trebuie sa se iroseasca in aceste imbunatatiri o suma ce nu s-ar putea amortiza prin vanzarea locuintei.

La calculul valorii unei proprietati sunt importante zona, dar si amplasamentul ori vecinatatile ei. Evaluatorii imobiliari vor observa atat gradul de poluare al zonei, nivelul de zgomot, accesul si infrastructura, dar si distanta fata de gradinite, scoli, centre comerciale, parcuri, statii de mijloace ale transportului in comun etc. Chiar si unele proiecte nefinalizate ar putea sa aiba impact asupra valorii unei locuinte. Un market care se construieste in zona va ridica suma de vanzare, in acelasi fel in care cladirea unui bloc inalt foarte aproape de o casa care se doreste a fi vanduta ii poate reduce dramatic costul.

Pentru inceput, posesorul va prezenta expertului evaluator imobiliar hartiile care arata dreptul sau asupra proprietatii. Prin urmare, sunt necesare actele de proprietate originale ale imobilului care se vinde, dar si documentatia cadastrala (cadastrul fiind registrul ce contine toate lucrarile tehnice pentru a identifica, delimita, masura si reprezenta grafic suprafetele imobilului in discutie). In acelasi timp, trebuie facuta intabularea proprietatii pe numele vanzatorului actual (o inscriere definitiva in cartea funciara a respectivului drept de proprietate – registrul oficial unde se inventariaza bunurile materiale imobile dar si proprietatile de pamant individuale aflate intr-o regiune, mentionandu-se numele proprietarului, dar si suprafata terenului/imobilului si vecinatatile sale).

Cand sunt implicate vile sau case, e nevoie de cartea tehnica a imobilului construit. Un ofiter de credit va realiza copii dupa toate aceste acte, le va stampila “conform cu originalul”, apoi le va adauga la dosarul evaluarii. Dupa se executa o programare la un expert evaluator imobiliar care consulta actele, si care apoi va proceda la o inspectie a imobilului la fata locului – pentru a observa chestiuni ce tin atat de proprietate, cat si de imprejurimi. apoi le va adauga la dosarul evaluarii. Apoi se realizeaza o programare la un evaluator imobiliar care va evalua actele, si care apoi va trece la o inspectie a imobilului la fata locului – pentru a observa aspecte ce tin atat de imobil. Specialistul, depinzand de fiecare banca in parte, poate fi intern ori poate fi unul extern. Au fost semnalate evenimente cand raportul evaluatorului imobiliar extern a fost validat doar printr-o re-evaluare a unui specialist propriu al bancii respective. Costurile acestea se gasesc undeva intre 70 si 200 de euro, influentate fiind de valoarea imobilului evaluat.

O evaluare trebuie realizata cand se doreste a se contracta un credit cu ipoteca, sau pentru a se refinanta un credit imobiliar anterior. Pot fi intalnite de asemenea si situatii unde posesorii pot apela direct la un evaluator imobiliar Calarasi ca sa afle valoarea cat mai exacta a locuintei lor, in situatii precum vanzarea, partajul ori dezmembrarea (ca de exemplu, cazul unui teren, detinut de mai multi proprietari, care se imparte fiecaruia dintre acestia).